Глътка въздух: В Австралия заваля дъжд

СВЕТЪТ ДНЕС

Глътка въздух: В Австралия заваля дъжд

6902
на 06.01.2020
Глътка въздух: В Австралия заваля дъжд
Автор:   ПИК

Глътка въздух за Австралия в борбата й с мащабните горски пожари. Днес над засегнатите райони заваля дъжд. Синоптиците обаче предупреждават – очаква се стихията да пламне с нова сила.

препоръчано

Дългоочакваният дъжд не успява да потуши големите огнища. Две от тях – в щатите Виктория и Нов Южен Уелс, са едва на 10 километра едно от друго. Властите се опасяват, че скоро ще се обединят в "мега пожар".

Премиерът на Австралия Скот Морисън припомни, че Общността на нациите отделя допълнителни 2 милиарда долара за следващите 2 календарни години за справяне с последствията от горските пожари.

Замърсяването на въздуха е опасно високо. Властите в Мелбърн предупреждават: В много райони видимостта е под 1 километър. Това потвърждава и сънародникът ни Цветан Арабаджиев, предава бТВ.

„Днес ми мина една мисъл през главата. Дали не започва апокалипсис... На всички посоки е легнала тази гъста мъгла – усеща се на гърлото. Излязох да търся маски и по аптеките, но са разпродадени“, обясни българинът, който живее в Австралия.

Смята се, че близо половин милион животни са загинали в огнената стихия. Много местни се опитват да спасят освен себе си, и обитателите на дивата природа.

А стотици хора от цял свят отговориха на апела на местна организация за изпращане на плетени чувалчета за останалите без дом животни.

Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това