Говорителят на НАП: Целта на хакерската атака е да се покаже, че има уязвимости

Политика

Говорителят на НАП: Целта на хакерската атака е да се покаже, че има уязвимости

11986
на 16.07.2019
Говорителят на НАП: Целта на хакерската атака е да се покаже, че има уязвимости
Автор:   ПИК

Има пробив на частична информация за сравнително широк кръг от хора. Засегнати са 3% от данните в НАП, а над 5 милиона ЕГН-та са откраднати. Има и изтекли данни за платени данъци и много други различни информации. Това заяви Росен Бъчваров, говорител на НАП в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

препоръчано

"До момента има данни за успешен външен опит за хакерската атака. Имаме индикации от къде идва атаката, но към момента не бива да ги оповестяваме", каза още той.

"Целта на атака е да се покаже, че има уязвимости в системите", допълни Бъчваров.

"Не изключваме и вътрешно подпомагане за атаката в НАП. Бивши служители на НАП нямат достъп до системата обаче", разкри говорителят на НАП.

"Ще направим стрес-тест на всички други електронни услуги на НАП, за да проверим дали и те не са податливи на атаки. Ще проверим дали служители на НАП е трябвало да свършат нещо, за да не се стигне до хакерската атака", завърши Росен Бъчваров.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите
ПИК TV x
Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО) Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК