Говорителят на НАП: Целта на хакерската атака е да се покаже, че има уязвимости

Политика

Говорителят на НАП: Целта на хакерската атака е да се покаже, че има уязвимости

12692
на 16.07.2019
Говорителят на НАП: Целта на хакерската атака е да се покаже, че има уязвимости
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Има пробив на частична информация за сравнително широк кръг от хора. Засегнати са 3% от данните в НАП, а над 5 милиона ЕГН-та са откраднати. Има и изтекли данни за платени данъци и много други различни информации. Това заяви Росен Бъчваров, говорител на НАП в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

"До момента има данни за успешен външен опит за хакерската атака. Имаме индикации от къде идва атаката, но към момента не бива да ги оповестяваме", каза още той.

"Целта на атака е да се покаже, че има уязвимости в системите", допълни Бъчваров.

"Не изключваме и вътрешно подпомагане за атаката в НАП. Бивши служители на НАП нямат достъп до системата обаче", разкри говорителят на НАП.

"Ще направим стрес-тест на всички други електронни услуги на НАП, за да проверим дали и те не са податливи на атаки. Ще проверим дали служители на НАП е трябвало да свършат нещо, за да не се стигне до хакерската атака", завърши Росен Бъчваров.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК