Вход
София
Времето в София 14 o C

ГОВОРИ ГЕРБ - Дариткова с ексклузивен коментар за вота на недоверие, кризата в Перник и скандала със Здравната каса

ГОВОРИ ГЕРБ - Дариткова с ексклузивен коментар за вота на недоверие, кризата в Перник и скандала със Здравната каса

на 18.01.2020
51057
33
ГОВОРИ ГЕРБ - Дариткова с ексклузивен коментар за вота на недоверие, кризата в Перник и скандала със Здравната каса
Автор: ПИК
18.01.2020
33
51057

Подхождаме много сериозно към предстоящия вот на недоверие. Този вот, както и кризата в Перник, могат да бъдат използвани за по-добри прагматични решения в интерес на хората. В момент на криза не трябва да се политизират решенията. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова пред БТВ.

Даниела Дариткова за годината на ГЕРБ: Успешна, но с много предизвикателства

Даниела Дариткова за годината на ГЕРБ: Успешна, но с много предизвикателства

Успешна, но с много предизвикателства. Така Даниела...

на 15.12.2019

„Правителството не спира да търси варианти за преодоляване на кризата в Перник – категорична бе тя. – В такива тежки ситуации имаме примери за добри резултати. В законодателството за въздуха постигнахме съгласие със затягане на мерките. Отговорното политическо поведение е да отчитаме случващото се и да се вземат мерки, за да не се получат по-сериозни проблеми за хората от региона. Винаги сме били достатъчно самокритични. Факт е, че се отправиха обвинения за бездействие и срещу областния управител и бивш кмет на Перник. Министрите също носят своята отговорност, но това не трябва да се използва като лов на вещици а да се направи превенция и да не се случват нещата повече така”.

Даниела Дариткова коментира и защо ГЕРБ не са имали представители на срещата при президента Радев за промени в Конституцията.

„Още в първия ден на новата сесия на Народното събрание обявих, че ще търсим съгласие с всички за промени на изборния кодекс далеч от следващи избори, за да не сме притиснати от емоции – коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ. - Формирана е работна група, която ще търси съгласие по определени теми, свързани с това. Дебатът трябва да се случи в парламента. Той е легитимно избрания и ако искаме да върнем доверието, там трябва да се работи. Конституцията ясно разписва ангажиментите на всеки в законодателния процес. Заради това и самият президент казва, че ролята му идва в края на законодателния процес. Надявам се той да е достатъчно търпелив за да изчака какво ще реши работната група в парламента. Решението на Председателския съвет е тази група да се състои от по трима представители от всяка сила. Ще използва административния капиацитет на всяка група и трябва да се произнесе в срок до три месеца. Започнали сме още миналата година да събираме информация от отговорни институции за проведените последни избори, като ще започнем с анализ кои са най-често установените нарушения.  Така ще се гарантира на всеки гражданин, че гласът му ще бъде отчетен. Еднозначно не мога да кажа дали от ГЕРБ ще подкрепим машинното гласуване. В края на дебатите ще мога да отговоря”.

Доктор Даниела Дариткова взе отношение и по скандала, който предизвика шефът на Здравната каса доктор Дечо Дечев изнасяйки информация за различни цени на едни и същи лекарства в болниците.

„Доктор Дечо Дечев приключи ефектно мандата си начело на Здравната каса – заяви Дариткова. - Опитахме сме институционално да поставим въпроса и в последното заседание на Здравната комисия в парламента над 2 часа обсъждахме установеното от доктор Дечев. Полагаме непрекъснати усилия за регулация на лекарствения пазар и смятам, че имаме мерки, даващи възможност цените на лекарствата да са най-ниски. Нарушения винаги може да има, но те не трябва да се използват за медиен ефект. Всички институции, които са ангажирани с проверката на случая, който посочи доктор Дечев, трябва да си дадат мнението. Да се направи анализ дали има и други подобни случаи”.

Даниела Дариткова отговори на д-р Дечев за Касата

Даниела Дариткова отговори на д-р Дечев за Касата

В това Народно събрание избирателят ни е подредил по...

на 15.01.2020

 

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 15714
архив

- Когато прекаля с пиенето, на другия ден се чувствам като пребит. И ти ли си така? - Не, аз съм ерген…

няма нови новини
Днес: 215
hot
най-четени новини в момента
сега
4322
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Шефовете на "Софийска вода" представят иновациите за 2020 - ето новите проекти на дружеството за 40 млн. лв. инвестиции (ОБНОВЕНА)
x
ШОК: Изродиха най-намръщеното бебе
x