Голям интерес към военната служба в 101-ви алпийски полк в Смолян

ГОРЕЩО
БОМБА В ПИК! Ето го брачния договор на Бойко Рашков, най-богатия политик! Съпрузите поделят рекордните 19 имота. Резиденция в София с 12 бани, басейн и фитнес, част от резиденция на морето с 6 бани, два джипа, две къщи в Стара Планина, влог от 750 000 лв. остават за министъра (УНИКАЛНИ ДОКУМЕНТИ) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ДАНС започна проверка в Община Варна, души около боклука на морската столица ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Премиерът на Радев в нова гонка с медиите - закри важно заседание със синдикатите. ТЕЦ "Марица-изток" 2 на колене, синдикалните лидери категорични: Няма да се съгласим миньорите да станат берачи на лавандула (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) Валентина Маджарова е избрана за шеф на спецпрокуратурата 
Животът днес

Голям интерес към военната служба в 101-ви алпийски полк в Смолян

8265
на 04.07.2020
Голям интерес към военната служба в 101-ви алпийски полк в Смолян
Автор:   ПИК

Голям интерес към военната служба регистрират в Смолян. По четирима кандидати се състезават за едно място в 101-ви алпийски полк, съобщава БТВ.

препоръчано

Заради наплива от кандидати за войници със заповед на военното министерство са отпуснати още 10 допълнителни места.

21-годишният Иван Дурев е студент. Учи специалност "Музика", но ще се кандидатира за професионален военен.

"Просто реших да опитам и в друга сфера, защото работата при военните дава едно сигурно бъдеще за младите хора“, казва Иван.

За последните две години в 101-ви алпийски полк са назначени над 120 войници. Той е единственото формирование в  Сухопътните войски с алпийска подготовка - най-актуалната техника при антитерористични операции.

"Защото може да се действа отгоре надолу, вертикално нападение да се извършва срещу тези терористи, което е способност само на тези формирования, които имат такива способности, за алпийски придвижвания и способи", обяснява полк. Димитър Кацаров, командир на 101-ви алпийски полк в Смолян.

"Целта на тези занятия е да бъдем подготвени и когато трябва да покажем, че знаем и можем и да сме готови за подобни ситуации", казва ст. лейтенант Николай Соколов, зам.-командир на Втора алпийска рота.

"Обикновено се стремим занятията да ги провеждаме в условия, близки до реалните", обяснява Данаил Карабов, началник на Учебен център за алпийска подготовка.

"Основният способ е придвижване по корем, пълзене в изключително тежка среда. Маскировката- тя е от специални костюми, които си изготвят самите снайперисти“, разказва мл.сержант Бялков, ръководител на снайперски сбор.

Полевият лагер включва дневни и нощни занятия, 30-километрови преходи в гориста местност и тренировка на способи за оцеляване.

Сподели:
Бомба x
Ето какви храни трябва да избягвате по зодии Ето какви храни трябва да избягвате по зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд Земеделие: Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това