Горбачов редом до Путин в списъка на "главните врагове на украинските патриоти"

ЧАС ПИК

Горбачов редом до Путин в списъка на "главните врагове на украинските патриоти"

12297
на 24.05.2016
Горбачов редом до Путин в списъка на главните врагове на украинските патриоти
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Единственият президента на СССР Михаил Горбачов внезапно се появи редом с президента на Русия Владимир Путин в списъка с „главните врагове на украинските патриоти“. В момента украинските медии кипят от негодуване от заявлението на Горбачов, че Крим е част от Русия. И както става обичайно в истерията се виждат всички основни национални комплекси на Украйна, пише “Взгляд“, цитиран от "Фокус".
Преди дни първият и последен президент на СССР в интервю пред британските медии заяви, че Крим е руски. Той добави, че подкрепя решението на Путин да присъедини полуострова към Русия и заяви, че би направил същото на негово място. Американските политици не реагираха, но украинските не успяха да се стърпят. 
„В такъв момент трябва да се вземе решение за забрана за достъп на лицата, които подкрепят нарушаването на териториалната цялост на Украйна. По дипломатически начин ще се обърнем към европейските си партньори, за да не го приемат и в Европа“, заяви украинският депутат Антон Герашенко. Думите му отразяват украинската комплексираност. 
На първо място се вижда стремежът от пълна изолация от всички, които не споделят украинските възгледи за действителността. Дори и в СССР са пускали негативно настроени към комунизма и към КПСС политици, журналисти и културни дейци. Да, под строг надзор, но са ги пускали. Украинските политици продължават да съставят безсмислени списъци. Навярно дори и Северна Корея не е толкова неубедена в себе си държава и не следи толкова щателно дали изказванията на нейните гости съвпадат с идеите на чучхе. 
На второ място е стремежът да се диктува на Европа как да се държи. Европейските чиновници често са удивени, че Украйна се държи така, все едно е един от бащите основатели на ЕС. В Киев липсва елементарно разбиране на разликата между свои и чужди зони на отговорност, а също така и минимална вежливост към старшите партньори. В Германия и досега се помни скандалът, оформил се след като канцлерът Ангела Меркел „се осмели“ да се срещне с Путин. „Фрау Рибентроп“ бе едно от по-меките определения, дадени ѝ от украинските коментатори. 
Впрочем украинските политици все пак се учат. Реакция им на неотдавнашното признание от страна на регионалния съвет на Венето в Италия на Крим като част от Русия не бе толкова истерична, колкото към думите на Горбачов. Явно в крайна сметка има елементарна мисъл за това, че Европа не трябва да се среща с истерии по повод поведението на европейските политици. 
Горбачов е един от най-непопулярните Русия политици. Но това не значи, че е неадекватен. Той е разбрал, че разпадането на СССР не е донесло щастие на гражданите и че САЩ в края на 80-те години не са създавали нов приятел, а са ликвидирали стар враг. Така Горбачов, въпреки възрастта си и това, че не е харесван, е по-адекватен от младите политици, които настойчиво повтарят, че Крим трябва да се върне на Украйна. Крим вече се е върнал там, където му е мястото и повече не му е нужно да се връща никъде. 

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК