ГОРЕЩА НОВИНА: И кметът на Широка лъка е с коронавирус

Региони

ГОРЕЩА НОВИНА: И кметът на Широка лъка е с коронавирус

9711
на 26.10.2020
ГОРЕЩА НОВИНА: И кметът на Широка лъка е с коронавирус
Автор:   ПИК

Кметът на смолянското село Широка лъка е с положителен тест за коронавирус. Резултатът е излязъл в неделя вечер. Васил Седянков е кмет на Широка лъка втори мандат. Той обиколи със зам.-министър Николай Нанков и Бойко Борисов селото при визитата на премиера в Смолянско на 18 октомври.

препоръчано

Борисов направи оглед на ремонтирания път Смолян - Девин, както и на първото класно училище, което е символ на селото. Старото училище в момента се трансформира в „Музей на духа“ с над 760 хиляди лева от държавата. Рушащата се доскоро сграда, която се намира до храма „Св. Богородица“, бързо се преобразява. Премиерът посети и църквата и премина през площада на селото, което като архитектурен резерват привлича хиляди туристи целогодишно, съобщава "Марица".

"Селото и сега е пълно с туристи, хората много харесват Широка лъка и това е радващо. Не е ясно откъде може да съм хванал заразата, аз съм в постоянен контакт с хората, селото е много посещавано. Чувствам се добре засега, нямам температура", каза Седянков.

С отрицателни тестове за коронавирус засега са кметът на Смолян Николай Мелемов и областният управител на Смолян Недялко Славов, които също се срещнаха с Борисов и Нанков при посещението им в Родопите.

"Уведомявам всички, които са имали среща с мен през тази седмица, че имам отрицателен PCR тест. Миналата неделя /18 октомври/ имах контакт с министър-председателя Бойко Борисов и зам.-министър Николай Нанков, които са дали положителна проба за коронавирус. Към момента нямам никакви симптоми и се чувствам добре. Самоизолирал съм се още в петък, когато разбрах за положителната проба на зам.-министър Нанков. Според разпорежданията на РЗИ ще направя втори PCR тест, а дотогава ще бъда под домашна карантина. Своевременно ще ви информирам за резултатите! Пазете се и спазвайте стриктно противоепидемичните мерки", написа в пост във Фейсбук Мелемов.

"ПСР тестът ми за COVID-19 е отрицателен. По препоръка на РЗИ ще направя втори тест утре, понеделник, три дни след първия! Нямам симптоми и се чувствам добре! Ще информирам за резултатите своевременно!", заяви и Славов. Той посети с министър-председателя и Нанков площадката на ГКПП "Рудозем-Ксанти" миналата неделя.

 

Сподели:
Бомба x
НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо
ПИК TV x
СКАНДАЛ В ПИК TV! Свидетелят на Манолова неадекватен - искат му тест за наркотици! Тя незаконно иска да изгони Маноил Манев, цялата група на ГЕРБ го брани с гърди (НА ЖИВО) СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - искат му тест за наркотици! Тя незаконно иска да изгони Маноил Манев, цялата група на ГЕРБ го брани с гърди (НА ЖИВО)
ново
Днес: 236
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това