ГОРЕЩА ТЕМА: Ангел Джамбазки с остър коментар за Глобалния пакт за миграция

Политика

ГОРЕЩА ТЕМА: Ангел Джамбазки с остър коментар за Глобалния пакт за миграция

11826
на 12.12.2018
ГОРЕЩА ТЕМА: Ангел Джамбазки с остър коментар за Глобалния пакт за миграция
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

България официално се въздържа от участие в Глобалния пакт за миграция, след като не участва в конференцията на ООН, която се проведе вчера в Мароко. Това без съмнение е победа за българските национални интереси, свързани с темата миграция, по която от ВМРО имаме ясна и категорична позиция от самото начало на мигрантската криза, която заля Европа, застрашавайки сигурността и идентичността на нашия континент, подменяйки етническия характер ЕС.  Това написа евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки по повод решението на България да не участва в подписването на пакта за миграция. 

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Ето какво още написа Джамбазки: 

Толерирането на масово преселение на народите, по-специално на ислямисти от Близкия изток и икономически мигранти от Африка не съответства на нашите интереси, а и на общоевропейските, защото голяма част от страните-членки на ЕС също взеха решение да не участват в миграционния пакт на ООН. Подобен избор взеха и нашите съюзници от САЩ, Израел, както и редица други държави. 

Още в началото на месец ноември т.г. първи предупредих българските институции и общественост за опасността, която представлява пактът за миграция за националната сигурност на Република България. Заиграването с понятия като „мека миграция”, „легална миграция” и др. са неприемливи за нас от ВМРО. 

На 12 ноември 2018г. на заседание на Коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти запознах в детайли колегите от ГЕРБ, които бяха представлявани от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и финансовият министър Владислав Горанов. Успях да ги убедя, че България не бива да участва в Глобалния пакт за миграция. Изложих опасенията, които от ВМРО имаме по темата. 

Обърнах внимание върху това, че с оглед на географското положение на държавата ни, всякакви миграционни потоци от Африка и Близкия изток, преминаващи през нашите граници, биха застрашили националната сигурност и суверенитет на страната ни. 

Запознах финансовия министър със социалните ангажименти, които страните, участващи във въпросния пакт се ангажират да изпълняват. От ВМРО смятаме, че с оглед на и без друго претоваранета социална система е недопустимо да обременяваме българските данъкоплатци с издръжката на бежанци, икономически мигранти, откровени ислямисти. 

Аргументите ни бяха приети от съмишлениците от Обединени патриоти, господин Сидеров и господин Симеонов, а след това и от представителите на ГЕРБ - господин Борисов и господин Цветанов. 

Впоследствие управляващата коалиция излязохме с обща позиция срещу участието на България в Глобалния пакт за миграция на ООН на съвместен брифинг в Министерски съвет. 

Вчера тази позиция бе потвърдена официално след като България не изпрати свой представители на конференцията в Маракеш, Мароко, въздържайки се от участие в пакта.

 

Това е поредно доказателство, че когато има консолидирани усилия за защита на националните интереси, то резултатите са налице. Има теми, по които няма партиен цвят, няма ляво или дясно, а има държавен и обществен интерес, който следва да бъде защитават от всички със задружни усилия.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция Митници (ВИДЕО) Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция "Митници" (ВИДЕО)
ново
Днес: 117
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК