ГОРЕЩА ТЕМА! Валери Симеонов разкри има ли корупция при изграждането на оградата по границата

Политика

ГОРЕЩА ТЕМА! Валери Симеонов разкри има ли корупция при изграждането на оградата по границата

12544
на 28.02.2018
ГОРЕЩА ТЕМА! Валери Симеонов разкри има ли корупция при изграждането на оградата по границата
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Корупция при изграждането на оградата по границата с Турция няма и никога не е имало. Това каза в Народното събрание вицепремиерът Валери Сименов. 

препоръчано

Днес в парламента се гледат промени в Закона за обществените поръчки, изключващи от обхвата на закона договорите за поддържане на оградата по границата.

"Мога да кажа, че до настоящия момент няма корупция и мога да ви уверя в това като човек, който е бил плътно до оградата от самото ѝ започване до момента", заяви от трибуната Симеонов.

Той изрично подчерта, че знае, "че ще има упреци по отношение за бъдеща корупция. Неуместно е да се отправят такива намеци или твърдения, че в бъдеще време ще има корупция“.

Симеонов напомни и факта, че до момента в докладите на АДФИ има само 5 констатирани нарушения. Те обаче са свързани със забавяния на срока за изпълнение. "Даже на места са констатирани повече вложени материали, отколкото е трябвало да има по проект“, коментира в типичен стил вицепремиерът.

"Вече са минали 10 месеца, откакто оградата е изградена изцяло, имало е бедствия и повреждания. Имало е снимков материал. Всички повреди до момента са отстранявани от фирмите, които са я изградили, без да им бъде заплащано, на добра воля. Това не може да продължава“, изтъкна той.

„Зная, че ще се позовете на доклада на ДАНС, мога да информирам, че АДФИ проверяваха 3 месеца и обиколиха цялата ограда, то ДАНС не си направиха труда даже да отидат да видят къде се намира оградата", каза още вицепремиерът.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 101
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК