ГОРЕЩА ТЕМА! Вежди Рашидов с остър коментар: Трябват промени в медиите, без грантаджии в БНТ и БНР

ГОРЕЩО
БОМБА В ПИК! Ето го брачния договор на Бойко Рашков, най-богатия политик! Съпрузите поделят рекордните 19 имота. Резиденция в София с 12 бани, басейн и фитнес, част от резиденция на морето с 6 бани, два джипа, две къщи в Стара Планина, влог от 750 000 лв. остават за министъра (УНИКАЛНИ ДОКУМЕНТИ) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ДАНС започна проверка в Община Варна, души около боклука на морската столица ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Премиерът на Радев в нова гонка с медиите - закри важно заседание със синдикатите. ТЕЦ "Марица-изток" 2 на колене, синдикалните лидери категорични: Няма да се съгласим миньорите да станат берачи на лавандула (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) Валентина Маджарова е избрана за шеф на спецпрокуратурата 
Политика

ГОРЕЩА ТЕМА! Вежди Рашидов с остър коментар: Трябват промени в медиите, без грантаджии в БНТ и БНР

27128
на 09.12.2019
ГОРЕЩА ТЕМА! Вежди Рашидов с остър коментар: Трябват промени в медиите, без грантаджии в БНТ и БНР
Автор:   ПИК

"Директорите на БНТ и БНР трябва да са с мандати от пет години. В обществените медии все още има грантаджии, които провеждат различни от обществените интереси. Затова законът за медиите трябва да се промени. Отдавна няма съществени поправки, а времето се промени", това каза по националната телевизия Вежди Рашидов, председател на парламентарната комисия по култура и медии. 

препоръчано

"Трябва да се гарантира свободата на медиите, трябва да се намерят верните решения, защото иначе водим само безсмислени дебати. Медиите обаче не трябва да имат претенцията, че свободата на словото е само тяхна запазена марка, това е запазена марка за всички хора. Важно е да разберем къде е границата между свобода и свободия, защото иначе ни заливат фалшиви новини. Така 21 век става опасен", коментира Рашидов.

"Правилата са за това - да се спазват. Моята кола може да вдига и 200 км, но като ме спре полицаят на пътя, ще ми каже, че трябва да се движа с 90. Обществените медии, за разлика от масовите, които разчитат единствено на реклама, имат бюджети. Тези бюджети не са достатъчни и затова е въпрос на разчети и дозиране колко реклама да влиза в тях. В новия закон за медиите трябва да залегне и мандатността на генералните директори на БНТ и БНР. Техните сегашни мандати от по три години не са достатъчни. Трябва мандатите им да са по пет години. Иначе хората в медиите ще продържат да са в разкрачено положение - няма да знаят ще ги уволняват ли, ще падне или ще остане предаването им. Генералните директори трябва да ги избира Народното събрание и те да се отчитат пред него", категоричен е Вежди Рашидов.

"Не може медиите да казват: "Дайте едни пари" и да си правят каквото искат. Обществената медия трябва да работи в интерес на обществото. Няма нужда да се реве за свободата на словото", смята Рашидов.   

Сподели:
Бомба x
Ето какви храни трябва да избягвате по зодии Ето какви храни трябва да избягвате по зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд Земеделие: Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това