ГОРЕЩА ТЕМА! Външна комисия прие с пълно единодушие декларация срещу Северна Македония (ВИДЕО)

Акценти

ГОРЕЩА ТЕМА! Външна комисия прие с пълно единодушие декларация срещу Северна Македония (ВИДЕО)

123335
преди 17 часа
ГОРЕЩА ТЕМА! Външна комисия прие с пълно единодушие декларация срещу Северна Македония (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Благодаря на г-жа Шекерлетова. Като зам.-министър на външните работи, тя даде своята позиция. Мога да кажа, че след дискусиите и по преамбюла, и по точките в декларацията намерихме абсолютен консенсус. Колегите от "Възраждане" се отказаха от 4, 5, 6 и 7 точка. Направихме леки корекции в преамбюла, а точки 1, 2 и 3 съвпадат абсолютно с Договора ни за добросъседство с РСМ и стратегическите ни планове в ЕС. 

препоръчано

Това заяви лидерът на ГЕРБ и председател на външна комисия Бойко Борисов, след като на заседанието на комисията беше приет проект на декларация във връзка със систематичното и методично разрушаване на диалога между РСМ и Република България и провокативни и обидни изявления спрямо България от страна на управляващите политически фактори в Република Северна Македония, внесен от Костадин Костадинов и група народни представители. 

"Тази декларация незабавно ще бъде превърната в доклад. Комисията прие 1, 2 и 3 точка с 14 гласа от 14 възможни. След малко декларацията ще бъде изчетена и приета. Най-важният знак от днес е, че всички български политици, държавата и всички партии сме единни, когато касае добросъседството между двете държави. И всеки, който го нарушава, си понася своята отговорност", добави Борисов. 

Тошко Йорданов от ИТН също коментира пред медиите декларацията във връзка със систематичното и методично разрушаване на диалога между РСМ и Република България и провокативни и обидни изявления спрямо България от страна на управляващите политически фактори в Република Северна Македония, № 50-454-03-1, внесен от Костадин Костадинов и група народни представители на 20.09.2024 г.

"Когато става дума за интересите на България, е важно да се разбираме", заяви Йорданов.

Той обясни, че просто е имало извършено техническо прецезиране на декларацията, но не и скандали. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 26 септември: Кариерно израстване за Овена и Лъва, Близнаците да са внимателни с близките си САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 26 септември: Кариерно израстване за Овена и Лъва, Близнаците да са внимателни с близките си
ПИК TV x
Политолог с гореща прогноза пред ПИК TV: Ниска избирателна активност, крах на ППДБ и два лагера в следващия парламент около тези партии (ВИДЕО) Политолог с гореща прогноза пред ПИК TV: Ниска избирателна активност, крах на ППДБ и два лагера в следващия парламент около тези партии (ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК