ГОРЕЩА ТЕМА: МВР потвърди разкритието на ПИК за полицейски терор над протестиращите срещу Радев и кабинета му

Акценти

ГОРЕЩА ТЕМА: МВР потвърди разкритието на ПИК за полицейски терор над протестиращите срещу Радев и кабинета му

188879
на 14.10.2021
ГОРЕЩА ТЕМА: МВР потвърди разкритието на ПИК за полицейски терор над протестиращите срещу Радев и кабинета му
Автор:   ПИК

МВР потвърди публикацията на ПИК, че се извършва полицейски терор над протестиращите срещу Румен Радев и кабинета му и се викат на разпити пътни строители, които демонстрираха, защото са оставени месеци след заплати. Както медията ни съобщи по-рано днес, по разпореждане на вътрешния министър Бойко Рашков десетки работници от строителните фирми, участвали в двудневния протест под прозорците на властта, са получили призовки на ръка, без подпис и печат, да се явят в сградите на полицейските управления за даване на сведение, разкриха пред ПИК потърпевши.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

За целта са ангажирани всички Районни управления на СДВР и част от Районните управления на София област, в това число РУ Костинброд, РУ Годеч и РУ Сливница.

Припомняме, че в понеделник и вторник хиляди работници и тежка техника блокираха триъгълника на властта в центъра на София с настояване да им бъдат изплатени заплатите. Пътните строители разполагаха с разрешение за протест, но заради навлизането на тежкотоварни автомобили в идеалния център на столицата, се очакваше всички те да получат актове от по 30 лева, съгласно закона. Вместо това обаче шофьорите на тежкотоварните автомобили, както и други служители, упражнили правото си на протест, са привикани днес да дават обяснения в полицията.

В съобщение до медиите от МВР се принудиха след разкритието на ПИК да признаят, че по повод медийни запитвания, свързани с призоваване на граждани, участвали в протестите в столицата, уточняват, че в районните полицейски управления се призовават водачите на тежкотоварните автомобили, участвали в протеста. Хората на Рашков се оправдават, че щели да им бъдат съставени съответните наказателни постановления. 

При провеждане на протестните действия служителите на МВР са установили нарушаване на Закона за движение по пътищата и общински разпоредби, за което щели да бъдат съставени наказателни постановления. Защо обаче това не се случи като другите пътни глоби и да бъдат писмено уведомени, а ги викат като престъпници в районните, не е ясно.

От МВР на Рашков се оправдават и относно информацията за задаване на други въпроси към някои от призованите водачи - те били свързани с текущи разследвания за злоупотреби със средства от държавния бюджет в строителния бранш. Какво общо обаче имат работници и шофьори с това не става ясно от оправданията на МВР за репресиите, които извършват срещу протестиращите.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ПИК TV! Корнелия Нинова не очаква конституционна криза, а избори две в едно на 9 юни (ВИДЕО) ПИК TV! Корнелия Нинова не очаква конституционна криза, а избори две в едно на 9 юни (ВИДЕО)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК