Вход
София
Времето в София 10 o C

ГОРЕЩА ТЕМА: Нова офанзива срещу Йончева и компания - искат оставката й заедно с още трима соцдепутати

ГОРЕЩА ТЕМА: Нова офанзива срещу Йончева и компания - искат оставката й заедно с още трима соцдепутати

на 09.11.2018
44607
24
ГОРЕЩА ТЕМА: Нова офанзива срещу Йончева и компания - искат оставката й заедно с още трима соцдепутати
Автор: ПИК
09.11.2018
24
44607

Камарата на строителите в България поиска оставките на депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, които стоят зад искането за независима техническа експертиза на основни пътища с внушението, че от българските магистрали се краде. Това става ясно от позиция на Камарата на строителите в България.

САМО В ПИК: Тома Биков с нови разкрития за разследването срещу Елена Йончева

САМО В ПИК: Тома Биков с нови разкрития за разследването срещу Елена Йончева

Потърсихме депутата от ГЕРБ Тома Биков във връзка с...

на 09.11.2018

Те посочват, че представители на Камарата са провели поредица от срещи с парламентарно представените политически сили, на които са поставили въпроса да спре използването на бранша за политически цели, да се спре с безразборното, некомпетентно и неточно говорене и да се осигури спокойна работа на бранша. Според тях случващото се в последните дни обаче показва, че апелът на Камарата е останал нечут. 

От Камарата заявяват, че браншът е подложен на поредната популистка атака. „Без наличието на каквато и да е аргументация, депутатът Елена Йончева, която афишира, че в професионалния си път е била разследващ журналист, а сега се изявява като политик, търсейки политически дивиденти, отново отправя обвинения срещу строителния бранш.

Йончева, която настоява за „независима експертиза на първостепенни български пътища“, без да уточнява от кого да е независима експертизата и зависими ли са били всички до момента, твърди, че „в обществото съществува убеждението, че голям процент от сумите по обществени поръчки се връщат към властта“, с което върху българските строителни компании се хвърля поредното обвинение, че участват в някакви корупционни схеми“, се посочва в позицията на строителите.

„Ние, българските строители, заявяваме категорично, че не сме корумпирани! За нас това е набеждаване, което уврежда авторитета и доброто име на целия строителен бранш. Вносителите на искането за експертиза в АПИ не са го подкрепили с никакви доказателства, освен с поредната доза политическо говорене.

Ние настояваме депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, които стоят зад искането за експертиза с внушението, че от българските магистрали се краде, да подадат оставки“, пишат от Камарата на строителите.

Елена Йончева с нов коментар за искания й имунитет от прокуратурата

Елена Йончева с нов коментар за искания й имунитет от прокуратурата

Червената депутатка Елена Йончева, от която прокуратурата...

на 09.11.2018

Представителите на строителния бранш също питат дали Елена Йончева, в качеството ѝ на журналист е провеждала журналистически разследвания за изпълнението на магистрали и пътища по времето на правителството с премиер Сергей Станишев, и настояват ако такива са правени, те да бъдат предоставени.

„Търпението на българския Строител е голямо, но все пак не е безгранично. Ако не бъдат взети мерки до 18.11. относно публичното поведение и отправяните обидни към бранша твърдения, КСБ и нейните фирми членове ще предприемат стъпки към граждански протести, чрез което няма да позволим на депутати, уронващи престижа на бранша, да влязат в сградата на Народното събрание“, заявяват още от Камарата на строителите и допълват, че ще бъдат използвни всички допустими от закона средства, за да се защити достойното име на българския строител.

Сподели:
Напиши коментар »
(24)
1
По добре да се поиска оставката на цялата парламентарна група на БСП. Да живее еднолиният ни господар и наш бащица!
2
" Колеги " , отговорете първо на въпроса : ЗАЩО КИЛОМЕТЪР МАГИСТРАЛА В СТРАНАТА СЪС СУРОВ КЛИМАТ...НОРВЕГИЯ СТРУВА ДВА ПЪТИ ПО-ЕВТИНО ОТКОЛКОТО В ИЗЧЕЗВАЩАТА КОЛОНИЯ МУТРОЛЕНД ???
3
Да би мирно седяла не би чудо видяла.... https://www.youtube.com/watch?v=1FR1aRqHWb4
4
И това ако се докаже че не се краде от пътища е вече няма да сме тоалетна чиния а помиина яма
5
Камарата на крадците нещо се е накокържила!
6
Означава ли, че искането за независима експертиза, означава че се краде?
7
ТОВА СА КОМУНИСТИТЕ - ЦЯЛ ЖИВОТ РАБОТА НЕ СА ПИПВАЛИ, А САМО ЗНАЯТ ДА ПЛЮЯТ! 20 ГОДИНИ, ПРЕДИ ЕРАТА ГЕРБ ЕДИН ПЪТ НЕ ПОСТРОИХА, СЕГА КРИТИКУВАТ. НЯМАШЕ ПЪТИЩА И КОЛИ ТОЛКОВА НЯМАШЕ, А СЕГА - ВСЕКИ С ПО ДВЕ КОЛИ!
8
е сега да те видим Еленке , като ти скочат тия ти ми яки строители и монтажници и зидари и прочие мъжища ;) Абе майтапа настрани,но рано или късно всеки си намира майстора като много плямпа и маскари и клевети хората!
9
ЕРАТА ГЕРБ....последна ли ще е за ДЕБИЛИТЕ ?
10
КацаМунчо , Рогача , Баба Иленка -- ми че това са ми най-близките до сърцето и най-кадърните . Ми аз заради тях влязох в редиците на младежкото БСП . Не съм съгласна и призовавам колежките от младежката секта на БСП още утре да блокираме НС по памперси и кюлоти !МАЛКО СМЕ ! ДЪРТИ СМЕ ! НА ИЗЧЕЗВАНЕ СМЕ !
11
Магистралите в Норвегия са по- евтини само в главите на болните Позитански Тролове! Само там всяка лъжа,която е успоредна на партийната линия, автоматично става истина!
12
Ей тоз Дино Баджо да не е брат на Роберто къв му е хаха
13
Ама от какво се притесняват строителите бре?! Вместо самите те да искат евроГЕЙска проверка, за да изчистят името си, цървулите протестират.Това е доказателство, че ТИКВАТА КРАДЕ.
14
ГЬОНСУРАТЛЪК - типичното и ежедневно поведение на червените плужеци и кресливите им анонимни драскачи по форумите...
15
НИЕ НАСТОЯВАМЕ ЗА НЕЗАВИСИМА ЕВРОПЕЙСКА ПРОВЕРКА С КОЯТО ДА СЕ УСТАНОВИ, ЧЕ СТРОИТЕЛСТВОТО НА МАГИСТРАЛИ В БЪЛГАРИЯ Е КАЧЕСТВЕНО. С ТОВА НАШЕТО ИМЕ ЩЕ БЪДЕ ИЗЧИСТЕНО, А ТЕЗИ, КОИТО НИ КЛЕВЕТЯТ ЩЕ ОТИДАТ В ЗАТВОРА.
16
са притеснени.. Защо се притесняват-толкова е е просто-разрешават екпертизите и доказват че са прави..-нали? Но лошото е че знаят какво ще последва-повече от 50 % от парите са откраднати и затова магистралите и пътищата ни са в такова окаяно състояние.. И до тъпите даже дебилните герберски тролове тук.. престанете да говорите с комунистически плам за вашите дебилни вождове и некадърници!
17
Кво са се притеснили тези уж строители. Значи има от какво да се страхуват.
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Миризливата жаба Шербет, що я изгони от Импексовата си блато, и сега гледа като настъпателна импексова жаба..
20
Не закачайте рогатия ми гнусен баджанак, за да гледа селската ми пръчка, от какъв кретен я отървах. По добре е да си ляга с пъпчива крастава жаба, от колкото с тоя гнусно лигав червей!
21
Знаят си "милите"осраните задничета и страх ги тресе, че ще се наложи след проверката да връщат надписаното, а то отдавна е заминало при тези с който са правили делимо и изхарчено,та ще трябва сами да ги връщат от джоба си! Затова е този рев и закани-кьорфишеци!Плашат гаргите!
22
И за какво му беше на Борисов да създава тази антикорупционна комисия, като 2-3 депутата идеално вършат тази работа и се справят твърде успешно
23
Поздравявам строителите на българия,защото от техните ръце винаги се е раждало нещо хубаво и вечно.Хора,които нищо не разбират от строителство могат да гаворят само глупости и трябва да бъдат санкционирани,а за незнаещите ще добавя вел съм участие в два проекта финансирани с еврофондови и искам да кажа на тези лъжци от БСП,ЧЕ НА ВСЕКИ ПРОЕКТ ВОДЕЩИЯТ КОНТРОЛ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАШЕ ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ЕВРОПА-НЕМЦИ, ФРАНЦУЗИ ,АВСТРЙЦИ ,затова не лъжете ,а се извинете на строителите.Ако ЕЛЕНА ОФШОРКАТА ИСКА ДА ОТМАСТИ НА СТАНИШЕВ и да заеме неговото място се лъже,защото само участъко от Чирпан до Стара Загора беше изпълнено в неговият мандат от батко и братко ,за което бяха спряни европейските средства .СРАМ И ПОЗОР за Йончева,която успешно използува Станишев,за да се корунова като голям журналист.Защо от както Станишев не е с нея не е написала нещо смислено,а се занимава само С ДОЛНИ ИНТРИГИ И КЛЮКИ КАТО МЕНТОРКАТА СИ КУРИ ИНПЕКСОВА.
24
Поздравявам строителите на българия,защото от техните ръце винаги се е раждало нещо хубаво и вечно.Хора,които нищо не разбират от строителство могат да гаворят само глупости и трябва да бъдат санкционирани,а за незнаещите ще добавя, участвал съм в строителството два проекта финансирани с еврофондови и искам да кажа на тези лъжци от БСП,ЧЕ НА ВСЕКИ ПРОЕКТ ВОДЕЩИЯТ КОНТРОЛ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАШЕ ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ЕВРОПА-НЕМЦИ, ФРАНЦУЗИ ,АВСТРЙЦИ ,затова не лъжете ,а се извинете на строителите.Ако ЕЛЕНА ОФШОРКАТА ИСКА ДА ОТМАСТИ НА СТАНИШЕВ и да заеме неговото място се лъже,защото само участъка от Чирпан до Стара Загора беше изпълнено в неговият мандат от батко и братко ,за което бяха спряни европейските средства .СРАМ И ПОЗОР за Йончева,която успешно използува Станишев,за да се корунова като "голям журналист".Защо от както Станишев не е с нея не е написала нещо смислено,а се занимава само С ДОЛНИ ИНТРИГИ И КЛЮКИ КАТО МЕНТОРКАТА СИ КУРИ ИНПЕКСОВА.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
преди 50 минути
Травми налегнаха ЦСКА
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 8154
архив

- Келнер, тази муха какво прави в супата ми?

- Моли се.

- Гаврите ли се? Разкарайте се, това няма да го ям.

- Видяхте ли, молитвата й бе чута.

няма нови новини
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
сега
2651
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов доволен от визитата си в Йордания: За няколко часа свършихме работа за три дни (ОБНОВЕНА)
x
ПЕТКОВДЕН Е: Честваме една от най-обичаните и почитани светици в България, а тези 10 имена трябва да почерпят
x