Вход
София
Времето в София 23 o C

ГОРЕЩА ТЕМА: Позитивни сигнали от Русия! Вещаят пробив за “Турски поток” и...

ГОРЕЩА ТЕМА: Позитивни сигнали от Русия! Вещаят пробив за “Турски поток” и...

на 13.08.2019
32635
18
ГОРЕЩА ТЕМА: Позитивни сигнали от Русия! Вещаят пробив за “Турски поток” и...
Автор: ПИК
13.08.2019
18
32635

Диалогът между Русия и България по време на Първия Каспийски икономически форум в Туркменистан ни връща към политиката на големите обвързвания, пише руското бизнес издание "Економика сегодня".

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов се срещна с Медведев - ето какво си казаха (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов се срещна с Медведев - ето какво си казаха (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Руският премиер Дмитрий Медведев се срещна с българския...

на 12.08.2019

"Твърде популярна преди периода на санкции" срещу Русия, тази политика предвиждаше да се интегрират помежду си две интеграционни обединения - Европейският и Евразийският съюз, пояснява Станислав Бишок, изпълнителен директор на международната мониторингова организация CIS-EMO. Електронният вестник коментира вчерашния разговор между руския премиер Дмитрий Медведев и българския му колега Бойко Борисов на туркменистанския форум, откъдето предаваше и пратеник на ПИК.

Медведев припомни идеята за съвместяване на черноморското и каспийското измерение, за да носят те дивиденти на държавите и народите от двете страни. Борисов посочи на свой ред, че регионът разполага с "огромни възможности", а България, разположена от другата страна на Черно море, е "един вид вход към европейския континент".

"Търговските отношения, железопътният транспорт, автомобилните комуникации, морският транспорт, хъбовете, каквито има и в България, и в Русия северно от този регион, предполагат огромни възможности", каза българският министър-председател.

Колкото до Русия и България, съвместяването на черноморското и на каспийското им измерение трябва да се разглежда по-скоро символично, тъй като България е членка на ЕС. А общата рамка на ЕС спрямо Русия е вече даденост и се определя от санкциите, отбелязва Станислав Бишок.

Същевременно "България, както и всички останали страни от ЕС, при все че се обявява за възстановяване на отношенията с Русия в рамките на Европа, никога обаче не използва правото си на вето, щом стане дума за продължаване на антируските санкции.

Ако София разполагаше с необходимия суверенитет и самостоятелност във воденето на външна политика, България на първо място би проявила интерес към енергийни проекти, съвместни с Русия", убеден е експертът. Пет години след спирането на проекта "Южен поток", България отново се мъчи да стане страна-транзитьор на руски газ - този път в рамките на "Турски поток", допълва изданието.

Станислав Бишок изтъква, че България проявява интерес и към общи с Русия инфраструктурни и логистични проекти, също и в сферата на селското стопанство. София би желала Русия да отвори пазарите си за български стоки, добавя той.

Аналитикът съзира "голям потенциал" в руско-българското икономическо сътрудничество, най-вече в информационните технологии, медицинската промишленост, енергийното, транспортното и селскостопанското машиностроене. България вече е натрупала и позитивен опит от експлоатация на обекти, конструирани и строени с руско оборудване и технологии, подчертава наблюдателят.

Взаимните посещения, диалогът между руски и европейски политици водят до общо разбиране - поне на нивото на отделни държави, "че историята със санкциите не е вечна, а Москва и европейските държави имат далеч повече общи интереси, отколкото разделителни линии", резюмира експертът на "Економика сегодня".

Сподели:
свързани новини
САМО В ПИК: Бойко Борисов благодарил на Русия за подкрепата за Кристалина Георгиева САМО В ПИК: Бойко Борисов благодарил на Русия за подкрепата за Кристалина Георгиева
Министър-председателят Бойко Борисов е благодарил на своя...
на 12.08.2019
Напиши коментар »
(18)
1
Руските ЕВРЕИ са Добри ЕВРЕИ, Защо от ПИШКИТЕ им Тече Славянско Миро, Тоест Л-АЙНА ! РОССИЙСКИЙ ЮДЕЙСКИ КАГАНАТ ! Президент Российской Федерации Медведев (Ааронович)Дмитрий(ЕВРЕЙ) ! Состав Правительства РФ (2009) ! Председатель Правительства–Путин (Шаломов) Владимир Владимирович(ЕВРЕЙ) Первый заместитель Председателя Правительства–Шувалов Игорь Иванович(ЕВРЕЙ) Заместитель Председателя Правительства–Иванов Сергей Борисович(ЕВРЕЙ) Заместитель Председателя Правительства–Козак Дмитрий Николаевич(ЕВРЕЙ) Заместитель Председателя Правительства–Сечин Игорь Иванович(ЕВРЕЙ) Заместитель Председателя Правительства–Жуков Александр Дмитриевич(ЕВРЕЙ) Министерство внутренних дел–Нургалиев Рашид Гумарович(ЕВРЕЙ) Министерство иностранных дел–Лавров Сергей Викторович(ЕВРЕЙ) Министерство культуры и массовых коммуникаций–Авдеев Александр Алексеевич(ЕВРЕЙ) Министерство обороны–Сердюков Анатолий Эдуардович(ЕВРЕЙ?) Министерство связи и массовых коммуникаций–Щёголев Игорь Олегович(ЕВРЕЙ) Министерство образования и науки–Фурсенко Андрей Александрович(ЕВРЕЙ) Министерство промышленности и торговли–Христенко Виктор Борисович (ЕВРЕЙ) Министерство по делам ГО, ЧС и ликвидации последствий стихийных бедствий–Шойгу Сергей Кужугетович(ЕВРЕЙ) Министерство спорта, туризма и молодежной политики–Мутко Виталий Леонтьевич(ЕВРЕЙ) Министерство транспорта–Левитин Игорь Евгеньевич(ЕВРЕЙ) Министерство юстиции–Коновалов Александр Владимирович(ЕВРЕЙ?) Министерство экономического развития–Набиуллина Эльвира Сахипзадовна(ЕВРЕЙКA) ИТОГО: ЕВРЕЕВ В ПРАВИТЕЛЬСТВЕ РОССИИ 70-80 % !!! Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски. Цялата Земя от Москва до Казан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска. Ние Наследниците на Императорския род ДУЛО ще Ликвидираме този 141 годишен Руско-Турски КЕНЕФ и Възстановим Българската държава. КАЗАХ !!! www.bulgarya.ga/khazars.html
2
И децата знаят, че газ от Туркменистан ще получим само ако го купим от Русия. Или от Турция. Ти още не си разбрал, че Тиквопитека подари "Южен поток" на турците, които го кръстиха "Турски поток". Какво си тръгнал да пишеш глупости и да подвеждаш питеците които те четат, по скоро които ти вярват. На Питека късмета му беше набутан в гъзъ, той го изпъpдя. Вместо на него направи една гърлеста свирка на Иван Гешев. Ако той те захване за ония две офшорки жална ти майна.
4
От Руснак Какво да Очакваш? Държава, Език, Писменост и Култура им Дадохме, те си Останаха ЖИВОТНИ ! Руската Нация е Продукт на Любовта Между Българско Арийско Говедо и Хазарска П-едерастка Свиня Кланяща се на Фалоса. Заплождането е Станало в Старата Българска Столица Бащу (Киев), Виновник е Угор Лачин (Игор Рюриков) Издънка на Рода ДУЛО. Цялата Земя от Москва до Казан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/russiangenocide.html
5
Разбрах, че "Великата среща" на любимия ни министър-председател с министър-предсеталея на Русия е продължила точно 240 секунди и какво успя синът на "Великата мечка" да каже и да разбере от срещата. Само бръщолевеше разни географски понятия и нищо друга. А Медведев си правеше кефа с един простак. Що се отнася до географските понятия можеше да вземе на помощ Цветето - директораката на цех за поДцинковани кофи в Кърджали.
6
Ние нежелаем позитивни сигнали от ватенките, те са убийствени за България!!!! Нежелаем да ставаме Северодвинск на ЕС!!!! ТЕЗИ УРОДИ, КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО ДАЛЕЧ!!!!! ¡!!!!!!!!!!!
7
Jorjq, моето недоклатено момче, наред ли си с главата?
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
българският народ да знае истината. Би трябвало да сме вече на 211 място.
10
Нека си припомним какво направи България с помощта на Русия по времето на соца, и какво направи сега - в последните 30 години.Нека и не забравяме, че КОМУНЯГИТЕ(ТИКВАТА е част от тях), разбиха България, но съсипаха направеното пак от КОМУНЯГИ.Сега РАЗБИВАМЕ САМО НЕКАЧЕСТВЕНИТЕ МАГИСТРАЛИ на ТИКВАТА, защото НИЩО ДРУГО НЕ Е ПОСТРОЕНО.
11
Да се внушава :" Медведев е прост "!! Заиграйте частушки тролчета изроди мои!!
12
Пак си се изпуснал, ЛЮБИМОТО МИ ПEДEPACЧE, и усмърдя форума на ЛAЙHA. :-(
14
Доктора да си купи едно руско ножче за бръснене, че много е брадясал!!!!
15
Някой спомня ли си КОЙ се хвалеше , че ЛИЧНО бил спрял руските проекти в България ? А КОЙ наричаше ГьОЛ , обекта в Белене ?България загуби , Южен Поток стана Турски , АЕЦ-а ще ни излезе доста по-скъп заради тиквеното забавяне , а печалбите ще отидат в чужди джобове. Сега този КОЙ отива да се моли на руснаците , а те му се смеят и снизходително го потупват по рамото.
16
Стига по 'братски',даите по икономически!'Братушките' са надупени от Туркменистан и сега е времето да си вземем отнетото.
17
Бойко да готви Теменужка с кобилиците и менците , да чака на пристанище Бургас танкерите с втечнен газ от големия брат зад големия гьол
18
На почивката срещата по на едно кафе с Медведев за няколко минути бе достатъчно да бъде обявена от нашите идиоти за ИСТОРИЧЕСКА и предостатъчна руската преса да недоумява и да се подиграва на идиотиите изречени от тоя банкянски гащник който ни кара да се чувстваме като едно гАлямо рядко лай- но с камък по средата !!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 8466
архив

Между пациенти:

- Защо избяга от операционната?

- Защото сестрата все повтаряше: „Не бойте се, операцията на апандисита е много лека...”.

- Е, и?

- Да, ама тя казваше това на хирурга.

няма нови новини
Днес: 161
hot
най-четени новини в момента
сега
3423
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Проф. Антоанета Христова разнищи задкулисието на соросоидите и скандалите в предизборната кампания (ОБНОВЕНА)
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Днес бъдете много внимателни - зачестяват злополуките, има опасност и от терористични атаки
x