Вход
София
Времето в София 21 o C

ГОРЕЩА ТЕМА: Румен Радев продължава с игрите си за нов главен прокурор! Президентът свиква кръгла маса за ключовия избор в държавата

ГОРЕЩА ТЕМА: Румен Радев продължава с игрите си за нов главен прокурор! Президентът свиква кръгла маса за ключовия избор в държавата

на 12.06.2019
26617
25
ГОРЕЩА ТЕМА: Румен Радев продължава с игрите си за нов главен прокурор! Президентът свиква кръгла маса за ключовия избор в държавата
Автор: ПИК
12.06.2019
25
26617

"Предстоящ избор на главен прокурор - критерии  и обществени очаквания“ е темата на кръгла маса, която ще бъде открита от президента Румен Радев. За участие във форума са поканени представители на неправителствени организации и съсловни професионални организации на юристи.

САМО В ПИК: Румен Радев "играе" за главен прокурор чрез Борис Велчев!

САМО В ПИК: Румен Радев "играе" за главен прокурор чрез Борис Велчев!

Мръсната игра около избора на нов главен прокурор е в...

на 07.06.2019

Агенция ПИК разкри мераците на Радев. Формално той няма участие, нито глас в процедурата - трябва просто да разпише указа на новоназначения магистрат. Напук на правилника обаче държавният глава е обладан от фиксидеята, че на стола на Сотир Цацаров трябва да седне посочен и одобрен от него човек. За мръсните си игри държавният глава е ангажирал бившия главен прокурор Борис Велчев, научи ПИК.

Последователно Румен Радев обсъди процедурата около избор на следващ обвинител номер едно първо със Сотир Цацаров, чийто мандат изтича на 10-и януари догодина, след това с председателите на Върховния Касационен и Върховния Административен съд, представляващия Висшия съдебен съвет, главния съдебен инспектор и правосъдния министър Данаил Кирилов.

"Трябва да има ясно изразени обществени очаквания за ясни процедури, за ясни правила, за профил на главния прокурор", посочи президентът.

Миналата седмица Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши да предложи на съдебния кадрови орган избора на наследник на Сотир Цацаров да се проведе на 14-и ноември.

Проектохронограмата на най-важния избор в съдебната система за тази година предвижда процедурата да бъде открита на 15-и юли, а номинации да се правят до 29-и юли.

За да има избор, за един от кандидатите трябва да гласуват поне 17 от членовете на Висшия съдебен съвет, но за да бъде финализиран той, трябва и указ на държавния глава.

Сподели:
Напиши коментар »
(25)
1
Много подзрителен интерес на Фатмагюл към поста главен прокурор?! Не му е чиста работата
2
Кръгла или квадратна маса нашият прецедент може да си спретне само за следобедната ракия ! Тези маси ги знаем какво раждат - много маси се слагаха през последните 30 г. , и там сядаха такива нехранимайковци като прецедентчето ни! А бе , льольо , има кой да мисли за държавата, ти си разхождай буцата по магазините - там може и маси да има.
3
ТЪП ПОМАК
4
Румен Пъпката иска да не отговаря пред съда и затова иска да си назначи Импексов Прокурор, който да не закача него, Барсалата и кучката Йо!! ......................................................................................................................................... Затова ще продължавам да питам импексовата Курабия, Румен Пъпката Омбоцмана Мая Латерната и СС Момата “ЗАЩОТО СА ЦОЦАГЛИСТИ“, как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости с БАСЕЙНИ, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна Импекс струвящ десетки милиона, а аз не. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една!!
5
Фатмагюл дали е поканил Бисер Миланов ( Петното) да вземе отношение по въпроса главен прокурор на републиката?
6
STO SE NE VKLU4I I N .... DE.TOI E VELIK KAPUT
7
Кого е поканил Радев на тази кръгла маса няма значение! Защото, чорбаджиите на свинските медии трябва да бъдат сигурни, че втори Цацаров няма да бъде избран! И вече няма да има КОЙ да замита под килима чудовищните престъпления, грабежи и невиждана корупция на сега управляващата престъпна групировка!
8
Ако Импексовата БСПдирастия в лицето на Клепоухия Каун, назначи поредния БСПдирастин като тоя на снимката за главен прокурор, после да не се чудим, че крадливи комуняги като Бенчев, Баневи, Веткови, Импексовата барсала, кучката Йо и дори самия прецедент, завлекли хазната с милиарди, са още на свобода!!!
9
Като има кой да му се връзва, защо да не си поиграе на държавник?
10
другарката Иванчева и тя има диплома , за завършено Ю резилско образование!
11
Пик и Баце искат избора на нов прокурор да е като....при стария...Не ми се подсмихвай , ТИ СИ ГО ИЗБРА....
12
има нужда от чадър, защото започва да вали, а може и градушка да удари
13
Малка, но съществена подробност, накрая подписва указ за назначаване! Ще почакаме до накрая!
14
Другаря Цацаров си е ваш- единствените дела, които води с хъст са срещу ГЕРБ/Костиндрод, суджук, тефтерче Ало Банов т н/ Иначе не го интересуват бандиски приватизации. И въобще, като на Позитано пръднат, той се насира.
15
И тоя дем.бел иска да седне на маса ! Стига бе, другаре , първо поработете, направете нешо за родината , после се канете да седнете на маса ! Ама нали масата я зарежда народа , колко му е да се наредим на поредната маса - не плащаш , а пъхаш колкото можеш!!! Докога ще им разрешаваме на подобни търтеи да ядат изработеното от други нормални хора ???
16
Който отиде на масата незабавно да бъде отстранен от заеманата държавна длъжност, това е прищявка на планерчика и в работно време никой няма право да е там.
17
Тези проверки а не дела ги прави с хъс щото са си афери, но не намери нищо в тях, с изключение на суджука и хитовата фраза, че до премиера не е достигнал един суджук, откъде мислиш знае че не яде филе Елена
18
Крайно време е да се организира кръгла маса за предсрочна смяна на сегашният президент, превишаващ конституционните си права!!
19
До №13 Тази конституция е на БСП и отреждат на Президента ролята на нотариус и деловодител, да завежда и подписва укази, които да се публикуват в Държавен вестник! Няма какво да се прави на значим, реално е чиновник към Министерски съвет и подчинен на Парламента!България е Парламентарна Република,Президентът има церемониални функции,освен да е деловодител!Трябва да го подведат по закона за Нотариата, там всичко е описано кога и как се заверяват документите.По никой начин не може да се меси в различните власти,ама нали си е каун с претенции за фактор,Деса пак ще го гали по пъпчивата чутура!
20
Зеления чорап в момента е събрал соросоидите и ще избират прокурор !!!
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
Интересно ми е защо никой от нашите родни "социолози", "политолози" и прочие "-ози" и "-исти" не проведат проучване за актуалния рейтинг на Грипена? Май няма кой да им плати за зализаните "данни", пък и митологията за "милионите", подкрепили фатмака , ще се сдуха - народът се подведе по надеждата на Борис за джстжен човек, затова и предложи световно неприемливата номинация на стрина Цецка. Уви, вярата и на Борисов, и хората, които подкрепиха номинацията на Курна, останаха горчиво излъгани - харманлийско-крушовско-решетниковото БКП победи всички ни. Няма ли кой да провери какъв е рейтинга на Грипена в момента?
23
Google вече изплаща $ 15,000 до $ 30,000 на месец за онлайн работа от дома си. Аз се присъединих към тази работа преди 3 месеца и съм спечелил $ 24857 в първия ми месец от тази работа. Лесна и лесна за работа и печалбите й са огромни. Трябва да опитате сега, за да получите тази работа и да започнете да печелите пари онлайн, като следвате инструкциите на тази връзка...........>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
24
Цялата гадория започва и завършва с курнелата. Тя го натресе този нещастник за президент, тя изпраща двама много вредни и опасни за страната ни, а защо не и за ЕС, евродепутати. Първата е йончева, която се видя, че е много далече от представата за работата на ЕП и какво ще прави там, журналистически разследвания , които се видя колко струват, ще клепе страната и управляващите и ще брани русия ли, защото това е в кръвта и. Тази освен мизерии на БГ, ще бъде троянски кон на русия, друго от нея не се очаква. Дано по скоро завърши разследването за пране на пари и да я махнат от там, да и искат още един път имунитета и да я приберат от брюксел. Другият натресен от нинова е „великия„ ивко христов. Злобен, прост и с претенции за интелигент, син на ченге от военното разузнаване, което е работило срещу европа и демокрацията а сега синът му ще работи за европа. Каква демагогия и ирония само. Та тази проклета женица курнелата, нарочно натриса на държавата и на гражданите и все такива хора, един от друг по големи мръсници, сега е ред и на главния прокурор. Голямо вълнение, голямо натискане от страна на радев да повлияе на избора и да го нагласят те с курнелата
25
.... и понеже вчера прочетох ,че социалиста Паргов намира за успешен Р.Радев и по този повод иска по съсшия начин да кадидатират и Манолова смо едно ще кажа: Тежко им горко на Софианци с тези кухи лейки които не стават за нищо а само за ретинг в някакви нереални светове. Един който не може сам да си определи какъв е не може да води народа към пагуба. Жалко че този тип стои начело на една държава. Жалко че ни натресоха един доказал се еснаф, един празен дърдорко и нескопосаната му женица. Срам о позор ! ЗАПОМНЕТЕ. ЗАПОМНЕТЕ
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 21329
архив

- Вчера ходих в гората, набрах две кила гъби и ги подарих на тъщата.
- Ами ако случайно са отровни?
- Никакво "случайно" няма тук!

няма нови новини
Днес: 200
hot
най-четени новини в момента
сега
3095
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите изслушват Сотир Цацаров за скандала с българското гражданство (ОБНОВЕНА)
x
ВНИМАНИЕ! Това са симптомите за недостиг на витамин Д
x