ГОРЕЩА ТЕМА! Томислав Дончев попари метежниците: В България има "професионални превратаджии", но точно този "състав" няма да помете правителството

Политика

ГОРЕЩА ТЕМА! Томислав Дончев попари метежниците: В България има "професионални превратаджии", но точно този "състав" няма да помете правителството

78737
на 12.09.2019
ГОРЕЩА ТЕМА! Томислав Дончев попари метежниците: В България има професионални превратаджии, но точно този състав няма да помете правителството
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Т.нар. "афера" не е свързана с движение "Русофили", а с конкретни негови членове, които извършват незаконна дейност - шпионаж. Такива неща се случват. Всяка държава е важно да набира определен тип информация за себе си. И всяка държава трябва да не допуска това. Така че има две страни на ситуацията. Бих призовал политиците да оставят служба и прокуратура да доведат нещата докрай. Това заяви пред Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

"Хибридни мероприятия в България се случват. Фалшиви новини, опити за дезинформация. Простете, но фалшивите новини са 30-40% от новинарския поток. Проблемът е, че хората им вярват", допълни той.

Според Дончев "шпионският скандал" няма да се отрази на отношенията ни с Русия - както в политически, така и в икономически план.

Томислав Дончев отбеляза: "Няма да си позволя да спекулирам тази тема. И когато има съдебно решение, тогава се правят оценки и коментари. Знам повече от тези, които коментират, но  не бих си позволил да правя никакви спекулации в аванс".

Запитан дали има отношение към протестите на медицинските сестри, той отговори: "Техен работодател са болниците и т.н. Проблемът е там. Колегата Ананиев работи по това, премиерът също коментира".

За протестите против избора на Иван Гешев за главен прокурор Дончев заяви: "Прави ли ви впечатление, че през лятото нямаше протести... Ако при всяка такава ситуация се впрягаме, няма да можем да си вършим работата. Не очаквам метеж. Въпреки че всяко подобно нещо трябва да се проверява от службите и прокуратурата. Не знам дали точно този "състав" е способен да извърши преврат, но в България има "професионални превратаджии" и имаме исторически опит, макар и доста назад във времето. Българското общество вече има здрави демократични инстинкти. Освен това този абсурден сценарий - представяте ли си в каква тежка външнополитическа изолация ще се озове страната. За мен това е несериозно". 

Дончев заяви, че основните атаки срещу правителството са "хибридни войни и фалшиви новини".

Запитан как според него ще се проведат предизборните политически битки, той отговори: "Аз се явявам на избори през последните 10 години. За съжаление, не си спомням чисти кампании. Аз съм бил и "мизерник", и "хайдутин", и "със спорен морал". Не се наемам да бъда врачка, но изборите ще бъдат град по град. Големият проблем е, че нечистата технология е доказателство за политическо безсилие. Правиш го, когато няма какво да кажеш".

По темата "Шенген" Дончев заяви, че "България има една от основните отговорности за спирането на мигрантския поток към Европа": "Т.е. България може да носи отговорност за спиране на мигрантския поток и в същото време България не е в Шенген. Имаме право да бъдем емоционални". 

Запитан как ще коментира прекратяването на договора с "Марица Изток 3", Томислав Дончев отговори: "Преговорите още не са започнали, надявам се те да имат добър резултат. Това е процедура, която тече през последните 4-5 години. Има сигнал до ЕК за непозволена държавна помощ, търсено е консенсусно решение. До момента не е постигнато. Нашите изчисления показват, че централата вече е "избила разходите", които са направени по нейната инвестиция и няма основание да продължи с дългосрочния договор за изкупуване на енергия. На първо място ще поканим мениджмънта на централата заедно със собствениците, с министър Горанов и министъра на енергетиката ще преговаряме. Ще видим резултата".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 121
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК