Вход
София
Времето в София 20 o C

ГОРЕЩА ТЕМА: Цветанов разкри подробности за "крачката назад" на ГЕРБ за дълговете на мюфтийството

ГОРЕЩА ТЕМА: Цветанов разкри подробности за "крачката назад" на ГЕРБ за дълговете на мюфтийството

на 13.03.2019
44139
47
ГОРЕЩА ТЕМА: Цветанов разкри подробности за "крачката назад" на ГЕРБ за дълговете на мюфтийството
Автор: ПИК
13.03.2019
47
44139

Видяхме как реагират политическите сили. Това, което беше като философия в законопроекта, обхващаше и Закона за вероизповеданията. Това заяви пред БНТ лидерът на  парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, коментирайки темата от деня - крачката, която направи ГЕРБ заради разразилите се спорове около опростените задължения на вероизповеданията.

"Ние направихме така, че със субсидиите, които се дават на вероизповеданията, държавата да плаща заплатите на тези духовни лица", поясни той. 

"Държавата направи възможния компромис, за да може този закон да стане факт. Ние гарантираме, че възнагражденията на тези духовни лица ще са под формите на заплати, а не от външно финансиране. И това, което не прави чест на БСП, е че всяка политическа сила не е използвала тази тема за политически цели. За съжаление сега се случи точно обратното", заяви Цветанов. 

Той отбеляза, че 8-те милиона "създават изключително голяма хранителна среда за партиите, които не могат да направят алтернативно предложение". Разсрочването на задълженията на вероизповеданията ще бъде решено допълнително. "Когато се преведе субсидията, тя ще отиде по перо и фонд "Работна заплата", имамите ще си получат работните заплати и няма да има това напрежение, което се създава в момента". 

Цветанов подчерта, че при законовото предложение никой не е изхождал от това кое вероизповедание колко дължи на държавната хазна. 

"Темата "Вероизповедания" никога не трябва да влиза в политическия дебат", заяви още Цветанов и допълни: "Трябва да припомняме всичко, което се случи на България, и "възродителния процес" в това число. Всичко, свързано с вероизповеданията, е част от националната сигурност и ако някой не го разбира това, то е проблем на този, който се изказва неподготвен".

Цветанов отбеляза, че темата за вероизповеданията става особено силна след миграционния процес.

Запитан къде се обучават българските имами, той заяви, че то става в целия арабски свят. "Искам да ви попитам - когато говорим за католическата общност, много от тези, които извършват съответната служба, те са чужденци. Ако тях ги бяхме ограничили, трябваше да ограничим и останалите вероизповедания. Ние имахме запитвания и от ЕК, и от много наши партньори - относно ограничаване правата за вероизповеданията. Ние направихме компромис с държавата и с всички вероизповедания, които участваха в този диалог. Предложението бе мое и на Мустафа Карадайъ - след разговор с министъра на финансите - за да може да се изпълни функцията на закона".

Цветан Цветанов заяви, че задълженията на мюфтийството са натрупани през годините. "В момента това, което сме направили със закона, е да може всеки със субсидиите, които се превеждат, да знае, че ще подлежи на съответната проверка... Ние имаме подписано споразумение с Турция. Ето например - църквата "Свети Стефан". Вие знаете ли колко струва нейното възстановяване на турското правителство? - 7 милиона. Аз не работя с експертността на Министерството на финансите. Ние искахме да свалим създалото се напрежение. Стабилността на правителството е да плати натрупаните стари вересии".

Цветанов заяви, че държавата е платила по арбитражното дело за АЕЦ "Белене" 1 млрд. 200 млн. лева. "За този проект вие попитахте ли дали има договор? Нали говорим за политическо решение, което се взима на най-високо управленско ниво? Стабилността е икономически растеж, повече средства за секторни политики, да изпълним ангажимента си съм образованието. И ако се върнем пак към вероизповеданията - ние направихме компромис с всяка една религия от българското вероизповедание. 

На въпрос дали ГЕРБ се чувстват в "политически капан", той отговори: "Политиката в България и Европа е много различна от преди 10 години. Понякога на един глас се крепи мнозинството. Ние трябва да свикваме, че политическият живот в страната ще бъде многообразие от партии и многообразие от искания. И компромис не е лоша дума. Защото компромис се прави в интерес на държавата".

ИЗПРЕВАРВАЩО В ПИК: ГЕРБ вероятно ще се откаже да опрощава данъците на мюфтийството!

ИЗПРЕВАРВАЩО В ПИК: ГЕРБ вероятно ще се откаже да опрощава данъците на мюфтийството!

В най-висшите кръгове на ГЕРБ текат усилени консултации...

на 13.03.2019

Цветан Цветанов заяви, че държавата ще си събере задълженията от вероизповеданията чрез разсроченото изплащане. 

"След като БСП са преценили да бъдат извън парламента, аз не смятам, че това е нормално поведение за претендирането за политическа представителност", заяви Цветанов и припомни важните теми, обсъждани в Народното събрание в отсъствието на социалистите. Цветанов не скри, че "без БСП се работи много по-спокойно, но присъствието им залата трябва да е част от нормалния парламентарен живот".

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(47)
1
A DALAVERATA SANDANSKI-DOBRI4
2
Цветанът на мисълта станал и философ............от кога ти разбира гъза и от философия бе продажнико?
3
Така ще им даде не една крачка назад, а 100 като ги измете от властта и ги застигне съдбата на СДС и НДСВ
4
ИЗВОДЪТ ОТ ТАЗ ВЕЧЕР ПО Б Н Т В ОЩЕ ОТ ДЕНЯ Е :????? ЧЕ ВОДЕЩАТА ПРЕДАВАНЕТО СЕ ДЪРЖЕШЕ НЕ КАТО ЖУРНАЛИСТ , А КАТО ЧЛЕН НА БЮРОТО НА Б С П . РЪКОВОДСТВОТО НА БНТ ТРЯБВА ДА НЕ ДОПУСКА ТАКОВА ПРЕДАВАНЕ С ЯВНО ПРИСТРАСТНИ ВОДЕЩИ И ДО ВЗЕМЕ МЕРКИ.
5
Трябва да си мазохист за да гласуваш за ГЕРБ. Днес едно , утре друго, други ден трето. Така държава не се ръководи. Дори майка ми кокошарника не го ръководи така, има си стратегия и я спазва. Тези направиха държавата за посмешище.
6
По добре да не се показват, че станаха за смях! Досега не е имало такова падение на партия. Как не ги е срам да се оправдават за ежедневните си гафове? Как може да си сменят мнението по няколко пъти на ден? Това се случва само в една партия и всички видяха коя е Тя. Тази,която 10години съсипва и унищожава България. Това и децата го усетиха и разбраха!
7
KVA BANYA KAV KEF
8
Водещата се дължеше като нормален човек, а ЦЦ като насран.Няма как да се държиш с човек, който не знае какво говори и когато го попита нещо водещата , той отговори ние сме с 3,6 % ръст на икономиката . Глупостта няма граници, а ти му ръкопляскаш.
9
Цвъко Пипоня е истински герой- олигофрен, обяснявайки какво биха били искали или какво е трябвало да направят, но не са го направили защото те и децата си не са си били направили от първият път !! Това е, което имаме като стил на управление на държавата завърши изказът си завършилият на 19 години 8 клас гуменката Цъфти Ух !!!
10
Гражданско движение ”БОЕЦ” иска от Министерски съвет, министъра на финансите и Парламента да опростят задълженията на всички общински болници. ”В тях се лекуват милиони българи, персонала взима мизерни заплати, условията са потресаващи и според нас фалита и закриването на тези болници е въпрос от национално значение касаещ националната сигурност в сектор здравеопазване.”
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД БЕШЕ ИЗЛЪГАН ОТ ::: ?? ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ , ЛУКАНОВ, ИВАН КОСТОВ , СТАНИШЕВ , ЦАРЯ , ДОГАН ОРЕШАРСКИ И ЗАТОВА Е НАЙ БЕДНИЯ НАРОД В ЕВРОПА .---??? ОСТАВА ДА ДАДЕМ ВЪЗМОЖНОСТ И НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА ЗА ДА НАПРАВИ НАРОДА НИ ГОЛ И БОС.
13
Трябваше да каже ИЗВИНЯВАЙТЕ.СГРЕШИХМЕ ОТНОВО. А той тръгва пак БСП да са му виновни. ....
14
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 8 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
15
Мокра мечта за управление на лакомите, алчните и тъпите!Да има триумф на Войнстващата Чалгарска Посредственост! Едно е да искаш, друго е да го можеш, а съвсем трето и четвърто е да го направиш!България пак да стане опитен полигон за леваци, левичари и кьорави чалгари!Радев живее с мисълта,че е непризнат син на Тодор Живков, защото и визуално си приличат, за това мисли че му се полага България по наследство!Спонсорита на БСП и Радев са дали милиони за да са неподсъдни, а са по арестите по света и у нас!
16
Вършец каквото и да каже е лъжа или пълна глупост просто си кажи опитахме не мина не БСП ми е виновно за всичко ама дебил просто толкова му е умствения багаж Типичен представител на Шайката Тъп и прост от скоро и обрязан Герб победа винаги
17
Горкият Бойко- с този олигофрен потъва.
18
Нинова с кървави сълзи плаче, направо се споду от злост, та я резнаха да не се спука! Вместо в офшорката на Вирджините, ще се строят пътища и мостове! Ами това са си наши, на БСП-ОПГ конфискувани средства, от къде на къде Бойко ще строи магистрали с конфискувани пари. Тези, конфискувани от спонсорите на Нинова и Радев средства, са предвидени за СПА и черен хайвер на червената върхушка. Пари няма, избори не може да купят Кутев и Добрев, а и от предния път мангалите се научиха, вземат парите и гласуват против БСП-то Не останаха луди да вярват на БСП-то! Пийте си валидола другари, пейте "Партизан за бой се стяга" и треперете, кой ще е следващия "Червен мобифон", който ще търка наровете! Не случайно Мая Костинбродската Аферистка се грижи за условията в затворите, мисли за своето и на другарите си местообитаване!
19
Г-Н ЦВЕТАНОВ ВЪРШЕТЕ СИ РАБОТАТА И НЕ СЕ ОБЯСНЯВАЙТЕ НА РУСКИ ПОДЛОГИ. УСПЕХ.
20
Пак се осраха преди да си събуят гащите !!! Кой ми сра в гащите - втора серия !!!
21
Да ги тресне гръм, дано!
22
Това което имаме като бавноразвивщ се кре.тен с особенна форма на главата, не бих го наел за пазач на паркинг, а тоя некадърник вече дест години закони гласува. Лъжливия и крадлив 6-т апартаментников и къща на село е срам и позор за всеки нормален българин и колкото по бързо го изгоним заедно с крадеца от Банкя толкова шансовете ни за по нормален живот се увеличават.
23
Цецос надскочи себе си по висок интелект и владеене на български език, както и по умение да разяснява тънкостите на висщия пилотащ във политиката...
24
САМО НЕ@ДЯЛКО Е ПРЕДАН ДО ГРОБ,НА ДЕЛЯНЧО,ТАМ БУШУВА ЛИБОФ....
25
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
26
Чета и се Чудя,Цвъцко говори за Възродителният Процес,ако Погледнем Историята,ще Видим,че Първо Турците Налагат Исляма с Огън и Меч,а и Татко Му е Бил в този Възродителен Процес
27
Цвъко Цървула отдавна трябваше да търка наровете на ЦСЗ.
28
Нямам думи. Този човек беше в безтегловност и не можа нищо сносно да каже. Все някой друг му е виновен. Прави се ,че не знае колко са задълженията на мюфтийството. И упорито отбягваше отговорите на конкретните въпроси и се прехвърляше на нещо, което е извън темата. Твърде посредствен човек. И това е човек от управлението. Срам!!
29
Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето. повече тук.......>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
30
Без силният ОБЩЕСТВЕН натиск послушковците щяха да гласуват "опрощаване на дълга" , а всички ние да платим за да се ширят турците!!! Нека се извърши одит ! Или в един и същи ден да извършат парична проверка по мюфтийствата и банковите сметки/на всички/!!!Ако пък и попаднат на "сините тетрадки"-безотчетните пари,лелеее- ще се изкефя!?!??Как се купува ТЕЦ-Варна, а??? Със заработени пари??Айде де! Не верваме от отдавна!!! Срамното е че от ГЕРБ се страхуват да вземат такова решение!!!Може да изкочат някои апартаментчета, я виличка по морето у комшиите???
31
Само,ако можеше за миг да осъзнае колко е несъстоятелен,не само ще се гръмне, а ще ликвидира и потомството си да не цапа планетата.
32
Другари, как така тоя тъп Цецко върти цяла партия и ви бие на изборите? Колко по-тъпи трябва да са вашите хора, щом с толкова мафиотски и червени пари не могат да бият ГЕРБ. И не му бройте апартаментите, ленчето е купила имоти за 1.2 милиона и си трае.
33
Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в с. Шума, общ. Годеч (в публикуваната му биография погрешно е изписано, че е роден в София, макар баща му да е работил по същото време в София). Баща му бай Генчо е шофьор в ДС- Седмо управление, а майка му е работничка в текстилна фабрика в гр. Годеч. Цветанов учи начално и основно образование в Помощно училище „Н. Й. Вапцаров“ гр. Вършец. Получава свидетелство за завършен осми клас през 1984 г. след като вече е навършил 19 годишна възраст. За високият успех е награден с грамота и летна с надпис „Отличник“. Година по късно служи като войник в обикновено военно поделение, уволнява се със звание в запаса – редник. През 1986 г. записва вечерна гимназия с протекцията на генерал Григор Шопов. В същото време работи като шофьор на ГАЗ-69-М с брезентов гюрук към Седмо на ДС. През 1992 година завършва задочно ВИФ, където е приет по препоръка на ген. Шопов по специалността „ Начален учител по физическо възпитание.“ В същата година успява да си купи диплома за следдипломна квалификация от Университета за национално и световно стопанство. От 1997 г. работи като деловодител в Министерството на вътрешните работи със звание сержант. А след 2001 г. става оперативен помощник на главния секретар Будю Мутрев Тиквов. През септември 2005 година Тиквов е уволнен от Сергей Станишев по предложение на министър Румен Петков, a през ноември е избран за кмет на София. Сержант Цветанов също напуска министерството и става заместник-кмет. През 2006 г. о.з. подп. от пожарната Борисов основава партиятия „Шайка“. След успеха на изборите през юли 2009 г. серж. Цветан Цветанов първоначално оглавява парламентарната група на партията, а на 27 юли същата година става заместник министър-председател и министър на вътрешните работи в новото правителство на Мутрев. Шест апартамента и два гаража в София, една къща с двор в провинцията, 9 дка гори и влогове за над 400 хил. лв. е съпружеската имуществена общност на семейството на серж. Цветанов. Семейството е придобило това имущество в периода на зам. кметуването ( 14 месеца с основна заплата от 680 лв.) на Цветанов в Столична голяма община през 2008 г. Отразено е в декларацията на Цветанов пред Сметната палата от 2009 г. Същевременно серж. Цветанов и съпругата му никога не са се занимавали с бизнес и нямат регистрирани на тяхно име търговски дружества. Според изнесените данни излиза, че благосъстоянието на семейството на вътрешния министър за около една година се е увеличило до такива размери. Извършена му е ревизия от НАП. Шефът на НАП Красимир Стефанов твърди, че всичко при Цветанов е законно придобито и веднага е избран за депутат от ГЕРБ. В качеството си на министър на вътрешните работи той нарежда провеждането на множество акции срещу хора които са отказвали да спонсорират ПП “ГЕРБ“, както и срещу противници в личен план. Паметна остава случката с Трайчо Трайков, който разказва: „Върнахме се от Катар. Още на летището Цъфтан Цъфтанов поиска да подам оставката си пред Изпълнителната Комисия на ГЕРБ на хартиен носител. Казах му, че аз не съм член на ГЕРБ и няма как да подавам оставка пред ГЕРБ. Тогава ме повика Първата свиня и поиска оставката ми като министър.“ За по малко от 4 години, като министър на вътрешните работи учителят по физическо възпитание успя да направи така щото България да бъде осъдена от всички задържани и набедени от него. Размерът на щетата е точно 1 230 000 лева. До сега държавата не е внесла регресивни искове срещу него за тези пари. Не му е потърсила отговорност за имотното състояние, което е успял да натрупа за малко повече от една година. Серж. Цветан Цветанов е женен. Има три дъщери. Съпругата му работи в ДАНС. Тази биография остава отворена. Тя може да бъде допълнена с коментар на антрополог за формата на главата на Цветанов и на етнограф по отношение на кавръм калпака, везаната риза, потурите, цървулите, салтамарката и пояса, които му бяха подарени преди години на един от съборите в с. Жеравна.
34
ГЕРБ нямат алтернатива, никой не може да посочи едно успешно предишно управление,колкото и да тролят червените кхмери и червено лилавите им партийни другарчета, ГЕРБ пак ще бъде първа политическа сила защото избори се печелят с дела, а не с лъжи и злоба
35
„Ликвидирането на банката беше необходимо за облагодетелстване на политически и бизнес интереси. Няма причина да се мисли, че мажоритарният собственик е извършил престъпление. Премиерът Бойко Борисов и Делян Пеевски са заговорничели срещу Цветан Василев и изфабрикуваха доказателства за слаб контрол и организация на банковия мениджмънт, с цел да придобият активи и собствености на банката след нейното затваряне ”.
36
на Поли Златарева? За първи се осмели да задава нормални въпроси на малоумния физкултурник, който гледаше като посрано дете майка си. Поли, внимавай, ще си ритнеш туртето! Гробарите не прощават подобни волности!
37
Нема ли некой лют авджия да му удари на Цеъко две цеви и да ни Отърве от този Квазимодо?
38
отговор на коментар
33, и ти не си много сложен , обикновен гладен червен ТРОЛ !
39
Поздравявам журналистката на БНТ за това интервю със Цветанов.Аз лично мисля че при трета грешка на ГЕРБ,припомням първата:поправката в изборния кодекс,втората:8 милиона за мюфтийството,трета и КРАЙ НА ГЕРБ.Политическата игра която заиграха тайно с ДПС ще приключи в полза на ДПС,която се оказва най-умелата партия която успява да търгува с влияние и интереси,в ситуация на парламентарна и политическа криза.
40
отговор на коментар
до 39 Ами "Ало Ваньо , Банов" броим ли ги за грешки или вече нямат давност ?
41
До 40 Грешки разбирасе но не свързани с ДПС.Трудно се прозира че има авантюра ГЕРБ и ДПС но тези поредни грешни с общи решения за мен говорят ясно,а след това интервю на Цветанов е категорично.По-важното е че те ГЕРБ като най-голямата политическа сила не улавя напрежението в обществото.Много жалко за тях.
42
Ха, ха, ха, браво на сайтчето-кенефче, как само мисли за нас и за нашия спокоен сън! Четенето на "философския"тюрлюгювеч пропуснах, защото не съм дорасъл умствено до това ниво, за да го вдяна, ама виж на коментарите се смях много и от сърце и сега спокоен ще си легна и бързо ще заспя! Продължавайте все така да.ни веселите!
43
На кривата ракета космосът и пречи! Цветанов е толкова прост, примитивен и елементарен, че каквито и въпроси да му задават той винаги пуска заучените си фрази за миналото, за Нинова, за лъжите, за възродителния процес....Този човек е 10 г на върха на властта и не можа да проумее, че хората се интересуват от днес и утре, а не 50 г на зад. И такъв образ кове законите на държавата, то за това и все е проба-грешка
44
Как така да няма значение кое вероизповедание дължи парите?! България е православна държава, все още мисля, че сме повече! Все едно да каже, Ами какво от това , че ГЕРБ са повече! Малцинствата ли решават? Щом е тъй, да дадат властта на патриотите!
45
Можеш да си вярваш на глупостите, които си изръсил, но хората не вярват!! Има алтернатива и това е избори- ще правим избори до тогава докато намерим образовани, културни, морални хора , които имат идея как да измъкнат държавата от блатото в което я натикаха малограмотниците. Нямаше алтернатива когато съществуваше чл. 1 от Конституцията на Живков. ГЕРБ , като наследник на БКП искат да ни закарат пак там, но имате много здраве! Управляващите ще отидат, където им е мястото! България заслужава по-добро бъдеще от това което и чертаят тези бавноразвиващи се същества!
46
Конституционния съд обяви за противоконституционни промените в ЗДСли жители за пенсионираните държавни служители
47
Жалък нещастник, на който не му стига акъла да прецени глупостите, които твори от името на партията си. И след като му ги начукат в кривата глава се усеща, че е разбрал не грешката, а настроението на хората, и...се съобразявал с тях, затова се и коригирал. Пълен въз. За съжаление все още на власт.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували на евроизборите през май?
Общо гласували: 532
архив

Мъж и жена се чудят къде да отидат за годишнината от сватбата си. Мъжът казва: - Съкровище, искам да отида на място където никъде не съм ходил и да правя неща, които никога не съм правил! А тя му отвърнала: - Ами отиди в кухнята и измий чиниите!

няма нови новини
Днес: 162
hot
най-четени новини в момента
сега
3299
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Корнелия Нинова избяга от въпрос на медията ни за изборната измама с Йончева: Ако някой има сигнали, да ги подаде в контролните органи на партията (ОБНОВЕНА)
x
Отбелязваме Световния ден на мозъка
x