ГОРЕЩА ТЕМА! Шефката на ГЕРБ в парламента Даниела Дариткова: Отваряме дискусия за машинното гласуване след местния вот

Политика

ГОРЕЩА ТЕМА! Шефката на ГЕРБ в парламента Даниела Дариткова: Отваряме дискусия за машинното гласуване след местния вот

10025
на 24.07.2019
ГОРЕЩА ТЕМА! Шефката на ГЕРБ в парламента Даниела Дариткова: Отваряме дискусия за машинното гласуване след местния вот
Автор:   ПИК

Машинното гласуване отпада само за местните избори, защото бяхме обвинени, че го правим с цел да манипулираме местния вот. Ние държим да се произведе легитимен местен вот и отчитайки всички проблеми, които открихме в машинното гласуване по време на европейските избори, което експертите откриха в него, ние смятаме, че трябва да ги избегнем, за да не се опорочат избори, които са изключително сложни като процедура. Това каза по Нова телевизия председателката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Тя допълни, че основен проблем с машинното гласуване е било описването на гласовете в протоколите, където е трябвало да се сумира вотът от машините с този от хартиените бюлетини.

"Съгласието, което постигнахме с повечето от колегите е след местните избори да отворим отново дискусията за машинното гласуване, защото темата за проблемите, които откриваме сега в Изборния кодекс трябва да бъде разгледана извън изборно време", завърши темата тя.

Дариткова коментира и преодоляното вето на президента Румен Радев за финансирането на политическите партии. „Там непрекъснато ни се внушаваше, че трябва да чуваме гласа на гражданите, а той ни посочи, че не са доволни от това, че бюджетът финансира с 11 лева за глас партийна субсидия всички политически сили. В настоящия момент трябваше да препотвърдим решението си, защото атакувайки само финансирането от юридически лица, не стана ясно по какъв начин Президентството посочи, че трябва да се финансират политическите партии”, каза тя.

Даниела Дариткова обяви, че ГЕРБ остават отворени за дебат за финансирането на партиите.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ПИК TV! Корнелия Нинова не очаква конституционна криза, а избори две в едно на 9 юни (ВИДЕО) ПИК TV! Корнелия Нинова не очаква конституционна криза, а избори две в едно на 9 юни (ВИДЕО)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК