Вход
София
Времето в София 11 o C

ГОРЕЩА ТОЧКА: На какво се дължи бумът на COVID-19 в Благоевградско?

ГОРЕЩА ТОЧКА: На какво се дължи бумът на COVID-19 в Благоевградско?

на 23.09.2020
12061
0
ГОРЕЩА ТОЧКА: На какво се дължи бумът на COVID-19 в Благоевградско?
Автор: ПИК
23.09.2020
0
12061

25 са заразените с коронавирус за изминалото денонощие на територията на област Благоевград. Районът на Гоце Делчев е мястото с нй-много случаи със заразени. Кметовете от региона многократно призовават хората да спазват противоепидемичните мерки и да се отнесат сериозно към живота си.

Големият брой заразени през изминалите месеци се дължи на големия брой изследвания, които хората си правят, както и направленията, които се дават от РЗИ, каза пред БНТ д-р Веселка Мончева от РЗИ-Благоевград. Тя обясни, че контролът никога не е достатъчен, ако самите хора не спазват дисцилината, която трябва да има. Контролът се прави навсякъде, но резултатите зависият от хората.

До момента официално само едно от училищата в областта - в град Кресна, е на дистанционно обучение. В 8-мо училище в Благоевград една от лелките е потвърдена за COVID-19, бизкият персонал до нея е с отрицателни проби и учениците продължават да учат в клас. Днес ще бъдат проверени няколко сигнала.

В болниците, в инфекциозно отделение в Гоце Делчев се лекуват 21 случая на потвърдени лица с коронавирус, в вътрешно отделение те са 10. За сравнение, в Благоевградската болница в инфекциозно в момента са 14 потвърдени, във вътрешно - 8.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33948
архив

На бара: – За вас? – Искам една „Кока“. – Бъдете малко по-конкретни – кока или кола, че разликата е 128 лв…

 

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! СДС крои бъдещето на дясната коалиция с Буруджиева, Антоанета Христова, Огнян Минчев и Антоний Гълъбов (ОБНОВЕНА)
x
Откриха нов симптом на коронавируса
x