Вход
София
Времето в София 2 o C

ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ! Арестуваният в ЮАР убиец на студента Стоян Балтов се препитавал като докер

ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ! Арестуваният в ЮАР убиец на студента Стоян Балтов се препитавал като докер

на 19.08.2018
23467
3
ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ! Арестуваният в ЮАР убиец на студента Стоян Балтов се препитавал като докер
Автор: ПИК
19.08.2018
3
23467

Убиецът на студента Стоян Балтов, който бе заловен в Южна Африка, се е препитавал като докер на пристанището в Порт Елизабет, пише в-к "Телеграф".

Избягалият през декември 2014 г. Вили Георгиев се е установил в ЮАР преди повече от 2 години, показват данните на разследващите. Той е в полезрението на Интерпол още от миналата година, когато е бил засечен да разнася плодове и зеленчуци, предимно дини, край плажа на Блу уотър бей бийч. Направил е впечатление, тъй като говорел развалено английски и се препитавал като общ работник. Нямал е постоянно жилище, а често сменял квартирите си. Установявал се в по-бедняшки квартали, което също спомогнало да се влезе в дирите му.

Разследващите предполагат, че в началото на бягството си Вили Георгиев е бил заедно с другия осъден за убийството на Балтов - Светлозар Стоянов. Неговото издирване все още продължава. Няма данни обаче дали и той се укрива или се е укривал през част от времето в ЮАР. След като у нас по линия на международното сътрудничество през 2017 година е получена информация, че Георгиев е в Порт Елизабет, главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил молба за екстрадиция до министъра на правосъдието на ЮАР. На основание на тази молба Георгиев е бил задържан в петък.

В понеделник предстои разглеждане на делото от съда в Порт Елизабет. След приключване на производството, министърът на правосъдието на ЮАР следва да издаде заповед за екстрадиция и връщането на Георгиев у нас.

Припомняме, 19-годишният студент по фармация Стоян Балтов беше убит на 5 декември 2008 година пред дискотека "Амнезия" в Студентски град след жесток побой с ритници по главата и тялото. За престъплението за виновни бяха признати трима младежи - Александър Данаилов, Светлозар Стоянов и Вили Георгиев, тогава на възраст 20 - 21 години. Делото приключи окончателно през декември 2014 година, когато и тримата получиха 18-годишни присъди. В затвора обаче влезе само единият от осъдените - Александър Данаилов. Съучастниците му Светлозар Стоянов и Вили Георгиев успяха да избягат от България. Двамата бяха издирвани от Интерпол с червена бюлетина.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19034
архив

2030 година. НАСА открива първия в историята ресторант на Луната. Един от посетителите пише в книгата за гости: "Храната е добра, обслужването също, но липсва атмосфера..."

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците са повлияни от емоцията, лъжи за лесни успехи подвеждат Козирозите
x