ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ! Ето я последната снимка на Иво Пилето преди фаталния инцидент на бул. "Черни връх". Мъжът, който го повали - син на известен бизнесмен

Акценти

ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ! Ето я последната снимка на Иво Пилето преди фаталния инцидент на бул. "Черни връх". Мъжът, който го повали - син на известен бизнесмен

196197
на 27.02.2024
ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ! Ето я последната снимка на Иво Пилето преди фаталния инцидент на бул. Черни връх. Мъжът, който го повали - син на известен бизнесмен
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Малко преди да бъде убит при улична свада, Иван Чобанов, известен в крими средите като Иво Пилето, е изпратил от телефона си снимка до свой близък.

препоръчано

"Да ти е за спомен, приятелю!!!", пише той под снимката, публикувана от сайта Lupа.bg. Чобенов сякаш е знаел, че нещо фатално ще му се случи.

Както е известно, той пострада тежко при улична схватка преди близо месец на кръстовището на ул. „Златен връх“ и бул. „Черни връх“ в София. Според основната версия, той се спречкал с друг шофьор за неправилно паркиране. Пилето тръгнал да се саморазправя, но си намерил майстора - получил силен удар, вероятно с крак, политнал назад и ударил главата си в преминаваща кола. Изпаднал в кома и след около 3 седмици починал.

При аутопсията станало ясно, че в кръвта на Иво Пилето има следи от кокаин, амфетамини и много други наркотици, с изключение на марихуана. Във фаталния ден Чобанов се возил в друга кола. Видял неправилно паркиралия пикап и се ядосал. "Ще хвърлям ези-тура. И ако се падне ези, ще се разправям с този", казал Иво Пилето. Хвърлил монета и се паднало ези. След това отишъл да се саморазправя с шофьора, като се опитал да го извади от колата, за да го бие.

Дълго време никой не назоваваше кой е шофьорът от пикапа. Споменаваше се само, че преди години е бил задържан за наркотици, а баща му е едър бизнесмен, собственик на магазини.

Загиналият Ивайло Чобанов-Пилето е с богато криминално досие. Той бе сред заподозрените за извършения опит за убийство на Благой Иванов – Багата, който в началото на 2012 година бе намушкан с нож при сбиване в столично заведение и претърпя 6-часова операция. Пилето бе сред заподозрените и за стрелба срещу друг криминално проявен, но разследващите не събраха доказателства, за да го изправят пред съда.

Чобанов има криминална регистрация от 2002 г. за нанасяне на побой на служител от МВР, за кражба, за хулиганство, за унищожаване на частна собственост, за отправяне на заплахи. Установено е, че през август 2012 година е държал 22-годишна жена против волята ѝ. Тя е била малтретирана и принуждавана да проституира.

Обвиняемият за смъртта на Иво Пилето Любен Попов няма криминални регистрации, за разлика от жертвата Чобанов, който е нещо като легенда в подземния свят на София.

Още в края на 90-те е ударник в бригадите на Мето Илиенски. Става известен през 2002 г., когато го обявяват за издирване заради побой над полицай на басейн в столичния кв. “Дианабад”.

След това отново го издирват заради една от гангстерските престрелки в столицата. През 2012 г. Иво Пилето се появява по разследването за опита за убийство на спортиста Благой Иванов-Багата. Багата е наръган с нож в бара на мутрите “Добми” в центъра на София. Първо за престъплението е задържан люлинският бандит Даниел Стефанов-Дъмпела. По-късно обаче Багата сам сочи Ивайло Чобанов като човека, който го е ранил. До обвинения и съд обаче не се стига. Пилето има алиби, защото е напуснал “Домби” около час преди инцидента и камера е снимала излизането му.

Опитът за убийство на Благой Иванов остана ненаказан след серия от мистериозни обстоятелства.

Няколко месеца след това, през септември 2012 г., Ивайло Чобанов е арестуван с двама негови приближени при операция на ГДБОП. Тогава операциите имаха имена, а тази срещу него беше кръстена логично “Пилето”. Според материалите тогава Чобанов е държал насила 22-годишна жена, която принуждавал да проституира. Антимафиотите дори намерили компромати на компютри и дискове с порнографско съдържание. В къщата на единия от задържаните била открита стая за сексуслуги, оборудвана с компютър и видеокамера. Правили записи на проститутки и техни клиенти, а после с тях изнудвали мъжете.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 8 май - денят е нервен за Близнаците, успехите намигат на Лъвовете САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 8 май - денят е нервен за Близнаците, успехите намигат на Лъвовете
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: ЦИК тегли жребия за изборите - ГЕРБ с номер 22, ППДБ -14, ДПС -28 (НА ЖИВО/ОБНОВЯВА СЕ) ГОРЕЩО В ПИК TV: ЦИК тегли жребия за изборите - ГЕРБ с номер 22, ППДБ -14, ДПС -28 (НА ЖИВО/ОБНОВЯВА СЕ)
ново
Днес: 90
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК