ГОРЕЩО! Боян Чуков обясни мотивите си да скъса с БСП и да отиде при воеводите

Акценти

ГОРЕЩО! Боян Чуков обясни мотивите си да скъса с БСП и да отиде при воеводите

32453
на 25.02.2021
ГОРЕЩО! Боян Чуков обясни мотивите си да скъса с БСП и да отиде при воеводите
Автор:   ПИК

"Приех поканата на ВМРО да участвам в гражданската квота на партията. Защо приех с благодарност това предизвикателство? Моята професионална кариера дълги години е била неразривно свързана с националната сигурност на България. Винаги съм считал, че лоялността към българската държава, трябва да бъде над всичко останало." Това написа експертът Боян Чуков, който вчера хвърли бомбата, че напуска Столетницата и се присъединява към кандидатите за народни избраници на ВМРО, тъй като в червените листи имало хора, които само можели да му носят кафе. 

препоръчано

Ето какво написа още Чуков: 

През годините като офицер от разузнаването съм заемал дипломатически постове в българските посолства в Париж и Мадрид. По-късно съм бил член на политическия кабинет на двама български министър-председатели в качеството си на външнополитически съветник и секретар на Съвета за сигурност към МС.

Благодарен съм на българската държава, която е инвестирала много в мен. И първото ми задължение като български патриот е да й се „издължавам“ до последния си дъх. Всички мои убеждения и позиции могат да се прочетат, видят или чуят в медиите. Не съм променил нищо в моите базови разбирания за патриотична отговорност, служба на българската държава и отстояване на националните интереси.

България навлиза в сложен и труден период. Досегашната геополитическа мозайка се пропуква. Цели региони се преформатират не само като територии и граници.

Пренарежда се съзнанието на хората как да изглежда обществото. Екстремните политики на неолиберализма ерозират традициите, националната сигурност на държавите и дори човешките биологични норми.

България не прави изключение в този план. Днес не се решава въпросът за държавното устройство на нашата страна, а дали и как да я има България.

Затова всеки смислен човек изпитва необходимост да защитава безкомпромисно българската история, традициите ни, нашето право да се наричаме с чест и достойнство българи.
ВМРО традиционно изразява патриотични идеи. Въпросът за бъдещето на Македония и Косово е от стратегическо значение за България.

Споделял съм публично експертни оценки и позиции по тези теми. Считам за важни следните конкретни задачи на Балканите, които са от жизнено значение за нашата страна:

1. Признаване на българско малцинство в Косово.
2. Откриване на български културен център в град Призрен, Косово.
3. Стартиране на изграждането на автомагистрала и жп линия София-Скопие.
4. Пускане в експлоатация на редовна автобусна линия София-Скопие-Призрен-Прищина.
5. Разширяване на българската държавната квота за стипендии на студенти от Македония и Косово.
6. Динамизиране на младежкия диалог между българи, македонци и албанци.
7. Ускоряване на реализацията на инфраструктурния транспортен коридор №8 Бургас-Скопие-Вльора.

В резултат на мощните атаки на либералния глобализъм срещу устойчивите рамки на националните държави се формира осъзнат патриотичен рефлекс на народите за самосъхранение. ВМРО ще привлича и ангажира все повече симпатии, участия, настроения, защото профилът на тази партия е част от глобалния дебат за света. Светът вече не разговаря за ляво или дясно. Разговорът за бъдещето на света представлява конфликт и баланс между интересите на глобализма/неолиберализма и консервативната патриотична защита, която сработва през националната рамка на държавите и националните правителства.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите
ПИК TV x
ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО) ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това