ГОРЕЩО В ПИК! Алексей Петров бил свидетел по делата срещу Васил Божков

ГОРЕЩО
Андрей Ковачев срази с аргументи любимка на Киро в дебат за Брюксел: По времето на Бойко Борисов имахме нулева миграция САМО В ПИК! Грозна сделка между Кирил Петков и Ицо Хазарта - рапърът с пет думи на английски в речника стяга куфарите за Брюксел в замяна на... ПИК TV! Бойко Борисов за записите с кеша: ПП реално перат пари и купуват гласове! Незаконни арести, незаконен кеш, незаконни електронни подписи...Веднага да влизат в затвора (ОБНОВЕНА) САГАТА СЕ ЗАПЛИТА! Излезе нов странен запис с Киро и Асен, твърди се, че на него е и Алексей Петров. "Промяната": Лъжите и внушенията започнаха след разкритието ни, че Борисов ще е президент, а Пеевски - премиер ГОРЕЩО В ПИК TV! Тома Биков: "Ако има достатъчно добра разлика между първия и втория, ще има стабилно правителство!" Краси Вълчев: ПП бързаха да раздадат парите от ПВУ на своите спонсори (ВИДЕО)
Епицентър

ГОРЕЩО В ПИК! Алексей Петров бил свидетел по делата срещу Васил Божков

170572
на 25.08.2023
ГОРЕЩО В ПИК! Алексей Петров бил свидетел по делата срещу Васил Божков
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Олигархът беглец Васил Божков, който е с 19 повдигнати обвинения, се прибира у нас. Това сподели самият той с пост в социалните мрежи. Очаква се Божков да кацне около 15:30 часа на Летище София и да бъде задържан. В рамките на 72 часа съдът трябва да гледа мярката му за неотклонение по делата, които се водят срещу него.

препоръчано

А те са за за ръководство на ОПГ, убийства, пране на пари, укриване на данъци, изнасилване и др.

Едно от обвиненията срещу Божков е за подбудителство за убийството на Алексей Петров през 2015 г.

Петров е бил единственият, дръзнал още по времето на Тройната коалиция да се заеме с мащабно разследване на аферите на хазартния бос. В ДАНС в периода на Тройната коалиция една от основните линии, по която е действал ударно Алексей Петров, е разработването на Васил Божков и разследването за поръчителството му при опита за убийство за Манол Велев. Операцията е била строго секретна, но става известна на хазартния бос след възникване на острия конфликт между Петров и Иван Драшков.

Именно върху това се гради и обвинението, че Божков е поръчал атентата с гранатомета срещу Алексей Петров.

ПИК научи, че убитият миналата седмица бизнесмен е бил сред основните свидетели по делата срещу Васил Божков. Показанията му били ключови за някои от обвиненията срещу хазартния бос. С разстрела му в "Драгалевци" прокуратурата остава без ключов свидетел, което може да доведе до прекратяване на част от делата, разкриха пред ПИК източници от държавното обвинение.

В профила си във Фейсбук журналистката Соня Колтуклиева също написа, че Алексей Петров е давал показания срещу Васил Божков.

Както единствена написах в ПИК, Алексей Петров е бил разпитван по едно от 19-те обвинения срещу Васил Божков - а именно: за стрелбата срещу Манол Велев и други опити за покушение. Според моя източник от държавното обвинение, Алексей Петров е отговарял уклончиво на въпросите, заявил е, че не вярва Васил Божков да е поръчител на стрелбата срещу него пред басейна “Спартак”.

Алексей Петров беше застрелян на 16 август, по време на разходка от “Щастливеца” към “Алеко”; вчера той беше погребан.

На 11 юли 2007 година, във входа на ул.”Мизия”3 в София, беше прострелян бизнесмена Манол Велев, съпруг на шампионката по спортна стрелба, политик от БСП, министър на спорта Весела Лечева. Той почина миналата година, след 15 години будна кома.

Разследването започва и спира веднъж през 2009 г., втори път през 2010 г., трети път 10 години по-късно, когато са арестувани адвокат и шеф на охраната на Васил Божков.

Днес, с редовен полет на Emirates/Fly Dubai, в София се очаква да пристигне Васил Божков. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че издирваният от Интерпол бивш хазартен бос, ще бъде веднага арестуван.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за вторник - Везните да не предприемат пътувания, Стрелците подложени на огромно напрежение САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за вторник - Везните да не предприемат пътувания, Стрелците подложени на огромно напрежение
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Панаир в парламента - депутатите се събраха заради предизборната акция на Киро и компания с пенсиите. Нинова поиска в залата шефа на КЕВР, отчаяните ППДБ яхнаха грозно темата с тока (ОБНОВЕНА) ГОРЕЩО В ПИК TV! Панаир в парламента - депутатите се събраха заради предизборната акция на Киро и компания с пенсиите. Нинова поиска в залата шефа на КЕВР, отчаяните ППДБ яхнаха грозно темата с тока (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 70
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК