ГОРЕЩО В ПИК! Би Ти Ви и Нова телевизия спекулират с трагедията с Цвети Стоянова

Животът днес

ГОРЕЩО В ПИК! Би Ти Ви и Нова телевизия спекулират с трагедията с Цвети Стоянова

27487
на 21.06.2016
ГОРЕЩО В ПИК! Би Ти Ви и Нова телевизия спекулират с трагедията с Цвети Стоянова
Автор:   ПИК

Преминати са границите на етичните норми, твърдят от СЕМ

Би Ти Ви и Нова телевизия са нарушили Закона за радио и телевизия при отразяването на инцидента с гимнастичката Цветелина Стоянова, като са преекспонирали темата, преминали са границата на етичното отразяване на случая, търсейки сензация в него.

препоръчано

Това съобщиха от Съвета за електронни медии (СЕМ), който продължава наблюдението си над Би Ти Ви, Нова телевизия, както и над БНТ, която също се проверява дали спазва  нормите на журналистическата етика.

Експертът в СЕМ Виржиния Савова обясни във вторник, че мониторингът на програмите на Би Ти Ви и Нова телевизия е отчел фиксиране върху лична драма, множеството включвания от мястото на инцидента, от болницата, множеството интервюта, които са  създали впечатление, че се спекулира с една човешка трагедия и че са преминати границите на етичните норми.

"Когато става въпрос за инцидент,  има оправдан обществен интерес и тогава има основания за намеса в личния живот на въпросната личност, но нас ни притеснява, че вече е прекрачена границата - от информационния интерес към емоционализирането на разказа", коментира председателят на СЕМ Мария Стоянова, цитирана от "Медиапул".

При "Хоризонт" на БНР мониторинговият отдел не е отчел законови нарушения, а поднасяната информация е била премерена и точна. Обществената телевизия БНТ също е спазила нормите.

Сподели:
Бомба x
Съпруг и съпруга: Какво не може да бъде скрито един от друг и какво трябва Съпруг и съпруга: Какво не може да бъде скрито един от друг и какво трябва
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Харвардските авери Асен Василев и Кирил Петков с общи опорки за финансите и икономиката - дават заден за списъка по Магнитски (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Харвардските авери Асен Василев и Кирил Петков с общи опорки за финансите и икономиката - дават заден за списъка по "Магнитски" (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 215
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това