ГОРЕЩО В ПИК: Георги Марков с ексклузивни новини от Будапеща: Унгарският премиер Виктор Орбан зачеркна ЕС за ваксините и посече опозицията на Сорос

Час Пик ГЛАВНА

ГОРЕЩО В ПИК: Георги Марков с ексклузивни новини от Будапеща: Унгарският премиер Виктор Орбан зачеркна ЕС за ваксините и посече опозицията на Сорос

115321
на 24.01.2021
ГОРЕЩО В ПИК: Георги Марков с ексклузивни новини от Будапеща: Унгарският премиер Виктор Орбан зачеркна ЕС за ваксините и посече опозицията на Сорос
Автор:   Георги Марков

Последвайте ни в Google News Showcase

Уважаеми читатели на ПИК, горещо премина последният Европейски съвет, който беше посветен на ваксините срещу коронавируса макар и малко "поохладен" от либералните медии. 

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Открито недоволство срещу забавянето на ЕК с доставка на ваксините и особено с тяхното количество, заявиха австрийският канцлер Себастиан Курц, чешкият премиер Андрей Бабиш, словенският Янез Янша, президентът на Кипър Никос Анастасиадис и премиерът на Малта Робърт Абела. Особено ядосан беше италианският премиер Джузепе Конте който в събота дори заяви, че ще иска документацията по договорите и ще заведе искове срещу "Пфайзер" и други фирми.

Най-правилно, както обикновено, се ориентира унгарският премиер Виктор Орбан, който беше подготвен за недостига на ваксини в ЕС и изпрати външния си министър Петер Сиярто в Москва, откъдето дойде новината: Унгария ще закупи 2 млн. руски ваксини "Спутник V", които ще стигнат за имунизирането на 1 млн. унгарски граждани (два дози на човек). Ваксинирането ще стане на три транша от следващия месец, съответно 300 000, 500 000 и 200 000 души.

Тъй, като в Унгария заявилите по интернет желание да бъдат ваксинирани са близо 2 млн. и руските ваксини засега също няма да стигнат, днес, в неделя, дойде пресната новина, че е изготвен проекто-договор с Китай за доставка на още ваксини.

Унгарската опозиция, която е изцяло ръководена от Сорос, се противопостави на купуването на руски ваксини, на което Орбан отговори по следния начин: "Не е важно дали котката е черна или бяла, а да лови мишки".

Прав е маджарският премиер. Здравето на гражданите няма идеология, цвят, политически предразсъдъци и търговски интереси. 

Виктор Орбан съобщи официално и, че е взето решение на правителството, спешно да се построи фармацевтична фабрика в град Дебрецен, която да започне производство по лиценз на ваксини, защото очаква, че биологични атаки тепърва ще има и те ще продължават.

Още една много важна новина от днес. Стана ясно в късния следобед, че още 14 държави от ЕС са последвали примера на Унгария и са започнали преговори с Китай за доставка на тяхната ваксина.

И друга гореща новина вълнува Унгария в последните дни. Унгарските фенове на футбола се тревожат, че мачовете от Европейското първенство с Португалия и Франция на 15 и 19 юни, които трябва да се играят в Будапеща на "Ференц Пушкаш Арена", може да са не само при закрити врати, но и Европейското да се проведе само в една държава - Германия, по предложение на УЕФА.

коментара записа Ивайло Атанасов

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО) СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК