Вход
София
Времето в София 15 o C

ГОРЕЩО В ПИК! Георги Марков с разкритие за царските имоти – ето цялата истина за собствеността на Сакскобургготски

ГОРЕЩО В ПИК! Георги Марков с разкритие за царските имоти – ето цялата истина за собствеността на Сакскобургготски

на 07.12.2017
157613
61
ГОРЕЩО В ПИК! Георги Марков с разкритие за царските имоти – ето цялата истина за собствеността на Сакскобургготски
07.12.2017
61
157613

Разгорялата се с нова сила в последните дни дискусия за и против връщането на царските имоти бе на път да се превърне в опасна тема на разрив в управляващата коалиция, тъй като куп знайни и незнайни фигури коментират казуса, без да са юристи и да са наясно с фактологията. Вярна на обективността Агенция ПИК припомня един много ключов анализ по темата, която от години буни политическото пространство и е ползвана за дъвка от кого ли не. Той е на бившия конституционен съдия Георги Марков, който в момента е депутат от ГЕРБ. В него експертът коментира всички факти по казуса, изнасяйки правни и исторически разкрития, които представят в пълнота всички страни от инфарктните дела по връщането на царските имоти. Анализът е от 2012 г., когато Марков не е част от Народното събрание и от политиката и е изцяло правно ориентиран.

„В края на януари 1998 година с Асен Ошанов и Ники Божинов посетихме Царя в Мадрид. Даде ни обяд в дома си. По това време в испанската столица бяха Венци Димитров и съпругата му Маги. Те му бяха предоставили стенограмите от заседанията на комунистическия парламент по време на приемане на конфискацията. Царят бе много огорчен от квалификациите за Сакскобургготската династия, дадени от комунистите.

В него окончателно се затвърди убеждението, че не трябва да се правят опити за реституция чрез парламента, а да се сезира Конституционния съд. Всички в България, без оглед на политическия цвят, си бяха взели недвижимостите, а Царя спеше в хотели. Лансирах идеята, че сезирането  е най-удачно да стане от главния прокурор и остана да разговарям с него.

Срещата с Татарчев се проведе в началото на месец март 1998 година. Обядвахме дълго в Дипломатическия клуб при Ники Божинов. След като пийнахме по една водка, захванах темата да сезира Конституционния съд за отмяна на конфискацията на царските имоти. Не беше лесно. Иван Татарчев не обичаше монарха. Наричаше го "менте" и "слаба ракия", защото е мек спрямо червените.

Успях да го убедя, че става дума за принципи. Всички - и комунисти, и демократи си взеха имотите, защо Царят да прави изключение. Ти си демократ, казвам, и като антикомунист си за неприкосновеност на частната собственост. Татарчев прие аргументите и поиска сигнал от гражданин по темата. Моята близка Антоанета Димитрова се съгласи и направи гневен сигнал до главния прокурор за необходимостта за възобновяване собствеността и на царското семейство. Решихме с бай Иван Татарчев сезирането да стане в петък, 20 март. Това бе моят рожден ден. В последния работен ден следобед съдиите ги нямаше. Аз изчаках да дойде искането и веднага отскочих при журналисти от медиите.

Така в събота сутрин многотиражната преса гръмна с новината, че главният прокурор е направил искане до съда за връщане на царските имоти.  Ефектът бе много силен и отекна справедливо.

Законът за обявяване на държавна собственост имотите на бившите царете Фердинанд и Борис III и на техните наследници е обнародван на 31 декември 1947 г. Главният прокурор поддържаше, че този закон противоречи не само на сегашната конституция, но и на конституцията от 1947 г. Посочваше, че са нарушени принципите на правовата държава, равенството на гражданите, политическия плурализъм и неприкосновеността на частната собственост. Министерският съвет с премиер Иван Костов писмено съобщи категоричното си становище, че е налице нарушаване на двете конституции. Същото бе становището на водещата комисия в парламента, взето с 8 гласа "за" и само 1 "против" - на Янаки Стоилов, според когото законът има еднократно действие и не е в сила.

По делото трябваше да бъдат конституирани всички заинтересовани страни - наследници. Помогнах му да ги издири, като се обадих на Царя в Мадрид и той ми изпрати факс с имената и адресите им.

Така по делото своето мнение за отмяна дадоха не само Мария Луиза и царицата майка Йоанна, но и Фердинанд фон Вюртенберг, Маргарит дьо Шевин, Софи дьо Вюртенберг и пр. Симеон II отправи комплименти към българското правосъдие, в което винаги е вярвал, че стои на принципите на защита на частната собственост. Изчетка и председателя на съда, големия наш юрист д-р Живко Сталев.

Конституционния съд единодушно прие, че конфискационният закон е в сила и потвърди своята практика да разглежда закони, приети преди новата конституция. С Решение от 4 юни 1998 г. с 12:0 гласа топмагистратите обявиха за противоконституционен закона за конфискация на царските имоти.

Съдът прие, че имуществените права, които са засегнати, са свързани с произхода на личното положение на лицата, принадлежащи към царското семейство и наследниците им. Това противоречи на принципа за равенство на гражданите, прокламиран в чл. 6, ал. 2 от основния закон. Мотивът е очевидното нарушаване на принципите на неприкосновеност на частната собственост - чл. 17, ал. 1, 3 и 5 от конституцията, които позволяват отчуждаване на собственост на граждани със закон, но само при важна държавна или обществена нужда, и то срещу предварително и справедливо обезщетение. В случая такова нямаше - налице бе абсолютна конфискация. Съдът прие, че основният закон не дели законодателството ни на съдържащо правни норми или еднократно. Щом закон и е противоконституционен, трябва да бъде отменен.

Новината за съдебното решение Царят получи лично от мен минути след постановяване на решението. Обадих се в Мадрид и викам: "Честито! Печелите!" Отговорът бе: "Марков, супер!"

Законът за обявяване за държавна собственост на имотите на семействата на бившите царе Фердинанд и Борис III и техните наследници се състои от два члена. Според първия се обявяват за държавна собственост всички недвижими и движими имоти, намиращи се на територията на България и принадлежащи на въпросните лица. Изрично се подчертава, че става дума за лично придобитите и наследените.

Очевидно дори комунистическото Народно събрание признава, че семействата на монарсите са имали лично придобита собственост. Вносителят на този драконовски закон за конфискация дори казва, че тези велики престъпници имат и придобити имоти в чужбина. Народният представител Петър Запрянов, изказвайки съжаление, че Фердинанд не е обезглавен, признава, че Кобургите са се снабдявали с движими и недвижими имоти. Според него те са ползвали безочетни фондове, давани им от техните слуги.

Прочее, смешно е да се твърди, че има национализация и се конфискуват имоти с персонален закон на лица, които нямат имущество. Въпросът е кои са имотите. Отговорът: тези, които са атакувани като държавна собственост по силата на член втори от въпросния закон. Това е лесно установимо.

Няма съмнение, че с отмяната на конфискационния закон от Конституционния съд отпада и основанието за одържавяване. Който е получил нещо без основание, в случая – държавата, е длъжна да го върне. Това е стар правен принцип, съществувал при комунизма - неоснователно обогатяване (всеки е длъжен да върне полученото без основание или на отпаднало основание). Според Закона за държавата и Закона за общинската собственост, щом отпадне основанието за атакуване на някой имот за държавен, респективно общински, областният управител или кметът е длъжен да атакува имота и да го върне.

Специален закон за това не е необходим. Това е царският случай. Доколкото държавата е върнала нещо в повече на Симеон II, може да си го търси. Но специален закон за царска реституция не е необходим.

*Заглавието на редакцията. 

Сподели:
Напиши коментар »
(61)
1
Този коментар е обозначен като спам.
2
Този коментар е обозначен като спам.
3
Този коментар е обозначен като спам.
4
Този коментар е обозначен като спам.
5
Затова бе танца с ятагани и кинжали в AраПия. Затова бяха потрошени народни пари около тази екскурзия на кьораво, кьопаво и саката. Тикват както винаги няма нищо общо и избутва в преден план разни мекерета, които да осъществят пъклените му планове. Явно българ0убица тиква няма да спре да ограбва и раздава държавата, Проклет да си Тиква!!!
6
СЕЛЯНКАТА ОТ КРУШОВИЦА ЛАПНА ТЕХНОИМПЕКС БЕЗ НЯКОГА ДА Е БИЛО НЕЙНО, ДАЖЕ НЕ Е РАБОТИЛА И ЕДИН ДЕН В ТОВА ДРУЖЕСТВО, А ЦАРЯ НЯМА ПРАВО НА ИМОТИТЕ СИ?
7
ето това са хората които докараха тази мумия от мадрид едно по едно ще излизат имената им така фердинанд бе докаран от една крьчма вьв виена беден и болен сега по сьщия начин докараха и симеон борисов бьлгарите не си вземат никаква поука от историята и затова си патят
8
Добре, че е тази хлъзгава подметка, че да разберем "цялата истина", както сте озаглавили тази постна и предъвквана статия! А малката истина е, че това е далавера на всички политици, за сметка на територията на поробеното население!
9
защо изтривате коментарите кого защитавате
10
НЯМАШЕ СПАМ, НЯМАШЕ НЕЦЕНЗУРНИ ИЗРАЗИ. КОМЕНТАРИТЕ ПРОСТО БЯХА НЕУДОБНИ ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.... АМИН НАРОДЕ!!!
11
Показана е схемата ,която винаги е действала.-софри-искане--прокурор-медии-съдии-решение ,но само за специални хора.Толкова е мръсно и гадно.Нещата са прости-имаш документи за собственост или нямаш.За чии чеп всички изредени хора хора и институции са помагали изборно на един човек ,който може сам да си реши нещата ,ако е прав.Този МАРКОВ е хитра шушумига-агент,СДС,НДСВ,ГЕРБ.
12
А Фердинанд като взе имотите на прадядо ми, ще ми ги върне ли Симеон? Аз не знам дядо му да е донесъл нещо та да си го търси.
13
било ЛИЧНОТО имущество на СИМЕОН. По-скоро на родата, щото ТОЙ НИКОГА не е провъзгласяван за цар. Е щом иска да му ги върнат. Ама дворците и горите НИКОГА не са били ЛИЧНИ. Те са за царската фамилия, купени с ДЪРЖАВНИ ПАРИ. Ако имаше нотариални актове за покупка щеше и съдът да му ги върне. Ама няма. Всичко ЦЕННО още ФЕРДИНАНД с влак 12 вагона е отнесъл след абдикацията. А е дошъл с 6 куфара. Да си търси наследството в Италия и Австрия
14
да вземе да раскаже за агентурното си минало и колко хора е натопил пред ДС, а не да се прави на пръв царедворец. По-хубав няма да станеш и хората такива като тебе ПРЕЗИРАТ
15
Собстшеност се доказва с договор за покупко-продажба и нотариален акт. Къде са му документите на дъртия лъжец? Няма такива, щото ако имаше щеше да си ги е получил досега имотите. Затова иска по заобиколен начин с използване на връзки и подкупи на най-високо ниво да заграби това, което никога не е било негово.
16
Когато мадридския комарджия, клецаше бспеерастите на Момата и манафите на Чалмата беше хубав ся го лаем! Само дедо може да ни върне на власт пак да крадеме, защото фатмака Моесей, Грипен Рафалов, вятър го вее на бял рафал.!
17
Симеончо има ли или няма нотариални актове? Ако има да си ги взима. Ако няма -да си заминава!
18
Алчност, алчност и пак алчност
19
„Цялата драма продължава заради имената на трима общински съветници от ГЕРБ, които трябва да бъдат казани, защото са оказвали натиск. Имената, които Росен Плевнелиев е казал на Курумбашев, а после той – на мен, са ясни и те не са нови – Орлин Иванов, Радослав Тошев и Данаил Кирилов“, каза днес Кадиев в парламента. „Ако някой нещо е скалъпвал, това са Росен Плевнелиев и г-н Цветанов. Те трябва да излязат и да кажат истината“, призова кандидатът за кмет на столицата. Данаил Кирилов е областен управител на София. Той е назначен на поста през 2009 г. от правителството на Бойко Борисов. Преди да премине в ГЕРБ, Данаил Кирилов беше общински съветник от БСП. ЧЕРВЕН-СИН- ПАК ЧЕРВЕН МИЗЕРНИ ПЛАЗМОДИИ! САМО ДА СА НА ХРАНИЛКА СА ГОТОВИ НА ВСИЧКО! ДА ГИ ИЗМЕТЕМ ВСИЧКИТЕ! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
20
Къде му е царството на мадридския пияница и комарджия, та го наричат цар?! А тоя Гошо Марков на кой ли не си подложи пеееераската дyпара? ПОМИЯР. :-(
21
“В последния работен ден следобед съдиите ги нямаше...“Вижте кога изнася информацията.Само това изречение показва какъв мръсник и подлец е Г. Марков.Всички са се втурнали да ни говорят,че всичко е на Кобурга.Заради такива мръсници и подлизурки крадливият т.нар. цар ще си вземе всичко. И може след 50 г. внук му Хасанчо да дойде да ни управлява. Ако държавата сключи сделка,това означава,че сме се превърнали в племе, без институции,без закон и морал.
22
Когато фактите говорят и боговете мълчат. Доста обстоятелствено г-н Марков е разказал предисторията на българската политическа трагикомедия свързана с царското семейство и имуществото им, но ясно сочи фактите и нормативните актове на основание на които Държавата върна едни имоти. Години след възстановяване на историческата справедливост държавата започна нова национализация. Този път посредством марионетките от съда. .Ами логичното продължение е в съда в Страсбург.
23
Защо никой не пита мадридската свиня по какъв начин са "придобити" имотите, и откъде са взели пари тия голтаци?! Чак пък и връх Мусала бил техен.То бива, бива свинщина, ама това надминава абсолютно всякаква наглост.
24
ЗА ИМОТИТЕ НА ЦАРЯ ВСЕ ЕДНО В ГАЗЪ МУ БЪРКАТ ! А БЕ ВИЕ ТАКА НЕ ВИХТЕ 1947 Г КОГАТО С ТОЯГИ ВИ НАЦИОНАЛИЗИРАХА ИМОТИТЕ И ВИ НАБУТАХА В ТКЗС ПО КОЛХОЗКИ ТИП СРАМ МЕ ЕЧЕ СЪМ РАЖДАН НА ТАЗИ ПРОКЛЕТА ЗЕМЯ НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ СРАМ СРАМ СРАМ--
25
Неграмотен си братко, бивш конституционен съдия. Конституционният съд не може да отменя закони!! Той може само да спира тяхното действие. В случая няма какво да се спре, тъй като действието е приключило. Закони може да отменя само Народното събрание.
26
"Даде ни обяд...обядвахме дълго... това е моят рожден ден... и др.подобни. Сноб и нищо повече. Син, та чак до червено, не знам боята на ГЕРБ, но и там се е отъркал.
27
ПРОДАЖНИЦИ! Утре когато Симеон обяви ДЪРЖАВА в ДЪРЖАВАТА тези, които Продадоха държавата ще си получат заслуженото.БЪЛГАРИЯ НЕ Е МОНАРХИЯ И СИМЕОН НЕ Е ЦАР! Какви дворци иска да си връща един обикновен гражданин? Той и императорът на Китай влиза в двореца си да го разглежда като обикновен китаец. Спомнете си филма "Последният император". А тук дори става въпрос не за наши царе, потомствени, а за докарани отвън, които съсипаха и продадоха България! Колко територии бяха отнети от България заради войните? Колко народ умря по фронтовете, колко народ умря от глад? Марков, Венцисляв Димитров, Костов, Татарчев, Софиянски, Борисов- ПРЕДАТЕЛИ! Танцът със саби ще изяде главите им! Борисов е КУКЛА НА КОНЦИ в ръцете на Симеон и на практика той продължава да управлява България и да я води към пропастта. Не съм комунист, но за ГЕРБ не гласувам, както и за БСП. Симеон е един хазартен играч, като дядо си, и ако му позволим ще заличи България от картата на ЕВРОПА.
28
да му върнаавнит личните , а тези на интендаството са държавни
29
Аман от простотии и лъжи.Този мадридски натрапник не може да претендира за нищо тук, защото навсякъде в Европа на фамилията Кобургота имотите и именията са национализирани.На дядо му фердинанд в Австрия замъка и имението са одържавени след 1945 година както и имотите на техния монарх.Така е и с повечето манарси сътрудничели на Хитлер през ВСВ.Така е и в Италия и в Гърция.Нещо повече в Гърция има забрана и наследниците да се връщат поради факта, че техния крал е бил в колаборация с Хитлер.А у нас баща му на този е бил най верен съюзник на Райха.Така че това е все едно да се върнат имотите и парите на Хитлер или Мусолини.А на този пишман съдия няма ли кой да му каже, че вместо да защитава симеон по добре да върви в Страстбург и да обясни на съда, че не може имоти да се връщат на наследниците на фашистки колаборационисти и че България република от 1947, както Италия, Гърция или Австрия.
30
Симеон съдел България в Страстбург, но се опитва пак тук да използва продажните тикви дето сме ги избрали за държавници за да вземе това, което е на българите, а не негово. Той е наясно, че няма да спечели в Страстбург. Какво беше решението за имотите на гръцкия крал- дадоха му малко милиони и толкова. А румънците само използваха Михай и викнаха Симеончо,като негов братовчед , /по времето на НДСВ/ за да си издействат разрешение за построяване на атомна централа. Ама румънците и гърците имат ГРАЖДАНСКИ ДВИЖЕНИЯ, А НИЕ ИМАМЕ ПРОДАЖНИЦИ И ЗАСПАЛ НАРОД. Там не се върна нито румънския, нито гръцкия крал, а камо ли да им връщат имоти. НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ!
31
Моята близка Антоанета Димитрова се съгласи и направи гневен сигнал до главния прокурор за необходимостта за възобновяване собствеността и на царското семейство. Решихме с бай Иван Татарчев сезирането да стане в петък, 20 март. Това бе моят рожден ден. добре , че тази разтропана подметка казва истината , непо официален път , а така с уреждане както сега , каква завист , хората виждат задкулисните договорки и се дразнят ....
32
Когато съда започна да отнема имотите на брадатия козел ,започнаха други игри . Хвърлят се в медийното пространство партенки, че Страсбург ще осъди за милиарди България, козела изпълзя от дупката си, даже игра танц със саби / да му се не нагледаш / на държавни разноски, заговори се за нов закон, който да се приеме от парламента, където лизачите имат мнозинство , и изобщо се търсят начини отново да заблудят народа и да оставят имотите на този мошеник. ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ДОПУСНЕ ТОВА ???
33
Николай-Стефан- Георги Марков беше абсолютен мръсник. Съсипа живота на 12 млади хора, предаде тъста и тъщата си. Донасяше за съпругата си. Беше на път да предаде майка си и баща си, но преврата през 1989 г. му попречи. Плачеше и драскаше да стане член на БКП, това не му го разрешихме. От 1990 г. до днес е минал през осем партии. Върнете се още веднъж на снимката горе. Такива мръсници като него не са повече от 12-15 индивида в страната. Ако оня с мушамата реши да подаде оставка за сетен път Николай-Стефан ще е първият който ще напусне партията "Шайка". На сантиметри след него ще бъде другият мръсник - Спас Гърневски. Той също е наше момче.
34
С вековната злоба на роба и неговия гняв величав!
35
Нощта ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба своя пурпурен гняв- величав.
36
Иска да си върне имотите, а? Ами щом е толкова важен и значим в Европата, да направи нещо по въпроса с отмяна на Ньойския договор, който откъсна толкова територии от Западна България и Южна Добруджа. В крайна сметка заради дядо му и баща му сме губещи и във двете световни войни. Айде нека покаже характер и влияние и сърбите да ни върнат 1 545 кв.км и македонците 1 028 кв.км, па тогава тези мазмантии да ми говорят за царски имоти!
37
Марков Николай по време на социализма е бил главен юрист консулт на община Средец - централната част на София. Бедна ви е фантазията какви неща е подписал.
38
Николайчо е подписвал всички документи с които жертвите на социализма ,изселени ,пратени на лагери , осъждани са били лишени от имотите си в центъра на София , а по късно тези имоти апартаменти са раздадени на другарчетата дошли от село и то без пари.
39
Абе др. Бойко Борисов се е "разбрал" с др. Цар да му подари едни държавни имоти. Какво значи тука някакви си закони и някаква си справедливост. Бойко Борисов така работи ...
40
И тоя Дантелата като дойде царя в България се гушеше покрай него като малко прасенце сега пък се гуши покрай Борисов абе луда работа ама народа до кога ще ги търпи незнам
41
Царят има пълно право на имотите си.....всички злобеят, защото документите му са перфектни.Нещастни цървули!?
42
Премиерите на Русия, Испания, Португалия и Исландия са завършили право. В тази група включва министър-председателите на повечето балкански държави, като Словения, Хърватия и Черна гора. Мирослав Церар, Андрей Пленкович и Душко Маркович, които са учили в юридически факултети. Сърбите са извън шаблона, защото премиерът Ана Брнабич е магистър по маркетинг. Лидерите на Гърция и Турция, Алексис Ципрас и Бинали Йълдъръм са инженери, а в тази група влиза и лидерът на Финландия. Политически науки е завършил италианският министър-председател Паоло Гентиноли, география – британския премиер Тереза Май, а норвежкият премиер Ерна Солберг е завършил социология. Албанският премиер Еди Рама е завършил университет по изкуство, защото искал да стане художник, а Ангела Меркел е изучавала физика. ---->> ПРЕМИЕРЪТ НА БЪЛГАРИЯ Е ЗАВЪРШИЛ ЗА ПОЖАРНИКАР!!!
43
Колко са жалки и смешни тези хора, посетели Симеон в Мадрид, а ми прави впечатление че всички са ДОНОСНИЦИ - Тренчев, Марков, Венци Коня, и някои куки като Любен Гоцев и Гестапото, и всички обещания за земи, гори, дворци и власт само за да бутнат Костов от властта, е успяха , а след това и него искаха да го изолират , помните ли през 2005 год. как БСП и ДПС искаха да направят правителство без величието, само че не мина и схемата за крадене беше 3-5 -7, с една дума всичко е за лапане.
44
Ченгеджийница!
45
Цар Симеон е единстевия жив български цар. Нека да се отнасяме с него прилично и с уважение. Предпочитам в България да има монархия и цар Симеон или някои от синовете му дА се възкачи на българския престол ,отколкото да ни ръководи Грипен-Рафалчо,недоучилият льотчик -самозванец и червена отрапка и Борисов или нещастните патриоти ИЛИ ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ БСП И ДПС. . В монархията борбите за власт не тресат държавата ,защото устоите и са гарантирани. Политическите битки между партиите не са така злобни и кални ,както в т.нар. републики. Сравнете живота на гражданите на всички монархии и ще разберете ,че те са по-богати и живеят по-спокоино. НЕКА РАБОТИМ ЗА ТОВА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ МОНАРХИЯТА В БЪЛГАРИЯ. .
46
ДРАГИ Б Ъ Л Г А Р И, отговорете си на елементарния въпрос.......ЗАЩО СА БИЛИ ОТЧУЖДЕНИ ТЕЗИ ИМОТИ,.....СЛЕД КАТО СА БИЛИ ДЪРЖАВНИ????? ОТЧУЖДАВАТ СЕ САМО ЧАСТНИ ТАКИВА!!!! НАЗДРАВЕ!
47
да си бе изпълнил обещанието да ни оправи за 800 дни - още толкова имоти щяхме да му дадем! Ама за съжаление за 800 дни оправи само себе си, а българите набута за още 100 години! Това е истината!
48
Марков не е просто леке, той е воняща мърша
49
Симеончо цял живот си е бил лентяй и прахосник. За него да цапцароса нещо, благодарение на такива евтини слуги като Марков, е жизнено необходимо. Някой знае ли Симеон нещо да е купил със собствени средства, не той само продава е рентиерства
50
Казана от ретегата ,агент на ДС Марков-Николай! Разбрахте ли най-после защо е под крилото на Тиквоча ,а?! Някой пак да не е съгласен ,че сме дебили?!
51
Нека всички да работим за възстановяване на Царство България-единствено законната форма на държавно управление, отхвърлена не от българския народ , а от съветските калашници през 1946 година. Хора, не слушайте глупостите на извратените атакисти и комунисти, хулещи нашия Цар Симеон Втори
52
Николайчо 51, през 1946 г. още не е създаден автомат Калашников , чул-недочул ама и той да е в плюенето !
53
Нищо да не му връщат! Той да плати за обявената от баща му война на Великобритания, САЩ и да поеме вина за ответните бомбардировки над София, за жертвите и разрухата
54
Николайчо Охридски, не си въобразявай, че връщането на монархията ще реши нещо.Дори и да се върне ще е от типа на английската където монарха не определя пополитиката. И е много по добре да изтърпиме Грипенчо за 5 години, както изтърпяхме Чехлю а не някой недоносен, зле говорещ български Кобург, дето ще го търпим и дундуркаме 40-50 години докато ни вкара пак във война с половината свят.
55
Николайчо защо не си го прибереш у вас за да станеш единственият в света дебил който е спасил законен цар ?
56
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
57
да живее царя
58
За съжаление приятелю , това изобщо не отговаря на истината. Първо във властта ДПС се ги вкара другаря Костов и то дори без да иска. Той лично нареди на ЦИК да допусне в изборите пет малки парти с близки монархически имена до Симеон Втори, а него не му позволи да си регистрира партия и той се принуди да ползва вече регистрираните аутсайдери Партия на Жените на Веселс Драганова и още една. По този начин петте партии със сходни имена не влязоха в парламента но взеха по един процент от гласовете на царя. И за да състави правителство той се принуди да търси гласовете на ДПС. Впоследтвие тройната коалиция е създадена благодарение на Първанов и Мозер. И за там мога да обясня с факти а не с демагогия повтаряна по гьобелски за да стане истина.
59
През 2005 / все пак не е преди век та да не помним/ Сергей като лидер се опита да състави Кабинет / правителство/ с гласовете на Мозер и Каракачанов. Точно тогава Мозер се разболя и отиде в Америка - оказа се че два гласа не са стигнали за това правителство. Втори опит коалиция НДСВ - отново не се получи - и чак на третия път с мандата на ДПС бе съставено правителство. Личната ми оценка е че Сергей беше млад и неопитен и сгреши, но години по късно 2013 вече не толкова млад и с Не малко политически опит той допусна същата грешка.
60
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
61
до''обективната Агенция Пик'',а после се смяхххххххххххххххххххх.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Жена отива в ловен магазин да купи пушка.
- За мъжа ми е - пояснява тя.
- Той каза ли ви какъв калибър иска? - пита продавачът.
- Шегувате ли се? Та мъжът ми изобщо не знае, че се каня да го застрелям!

няма нови новини
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
сега
1330
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова яхна цената на хляба, иска 5% ДДС (ОБНОВЕНА)
x
Странни забрани, които ни дебнат из Европа
x