ГОРЕЩО В ПИК: "Да, България" взе за заложник Кирил Петков

Акценти

ГОРЕЩО В ПИК: "Да, България" взе за заложник Кирил Петков

310195
на 15.09.2024
ГОРЕЩО В ПИК: Да, България взе за заложник Кирил Петков
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

"Продължаваме промяната" се е превърнала в пленник на "Демократична България", а големият залог е завръщането на трима от знаковите политици на "Да, България" обратно в парламента.

препоръчано

Такава версия за събитията в "малката коалиция", която подписа споразумение за съвместно явяване на изборите в последния момент, изказа и Настимир Ананиев, след като ПИК още преди седмица разкри каква е цената, която Кирил Петков ще трябва да плати срещу съгласието на хората на Христо Иванов да останат в отбора.

"ПП дойде с големи заявки. Там има хора, които могат да направят самата промяна. В момента обаче те стават заложник на "Демократична България". Следете какво ще се случи с тримата от "Да, България" - Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева и Атанас Славов, които не влязох в настоящото Народно събрание. Следете къде ще бъдат те в новите кандидат-депутатски листи", заяви миналата вечер пред бТВ извърленият от ППДБ Настимир Ананиев.

Припомняме, че неговата партия "Волт" бе мандатоносител на "Промяната" за 47-то Народно събрание, но с днешна дата се оказа ненужна в коалицията на "добрите сили".

Сондажи за изчегъртването на Ананиев и "Волт", подстрекавани от ДБ, са вървели още преди изборите през юни. Този път обаче "ножът вече е опрял до кокала", тъй като в ППДБ кандидати за депутати - много, а места - все по-малко.

За да бъдат гарантирани избираеми места за вождовете, е нужно периферията да бъде разчистена. Упорито се мълви, че след като Настимир Ананиев вече бе жертван, ПП ще елиминира още няколко души от своите, за да гарантира избираеми места в листите на Мирчев, Цонева и бившия правосъден министър Славов. Сред спряганите имена са тези на Явор Божанков, Венко Сабрутев, та дори и Даниел Лорер, който на всичкото отгоре е и роднина на Кирил Петков. 

С други думи - в "Продължаваме промяната" очевидно нямат нищо против да разбият собствената си партия, само и само да се позиционират на позиция, която да им гарантира участието в евентуално бъдещо управление на страната. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК