ГОРЕЩО В ПИК: Делян Добрев държи ключа за третия мандат на ИТН

Акценти

ГОРЕЩО В ПИК: Делян Добрев държи ключа за третия мандат на ИТН

463746
на 31.07.2024
ГОРЕЩО В ПИК: Делян Добрев държи ключа за третия мандат на ИТН
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В ръцете на Делян Добрев изненадващо се озова ключът за успешния край на преговорите за съставяне на правителство с третия мандат на "Има такъв народ". 

препоръчано

По стечение на обстоятелствата председателят на енергийната комисия в Народното събрание бе най-коментираната личност по време на днешната среща между хората на Слави Трифонов и независимите депутати от "Величие". Които всъщност бяха представени единствено от Красимира Катинчарова.

Разговорите обаче протекоха в изострен тон и приключиха предсрочно, а в ябълката на раздора се превърна АЕЦ "Белене". По време на цялата среща се говори само и единствено за нереализиран проект за атомна електрическа централа, като изобщо не се стигна до обсъждане на приоритети, които биха обединили ИТН и депутатите на Ивелин Михайлов в евентуален бъдещ кабинет. 

Цялата драма се завъртя около това, че внесеното от Катиничарова и компания проекторешение за изграждане на АЕЦ "Белене" с помощта на украинската страна не се гледа в Комисията по енергетика. "Вие отказвате да разгледате този проект, който е №1 приоритет за бъдещи разговори. По силата на какви правила нашето предложение не е влязло в Комисията по енергетиката?", поиска обяснение Красимира Катинчарова. 

От ИТН търпеливо се опитаха да обяснят на колежката си от "Величие", че в голяма степен темата "Белене" е несъстоятелна, тъй като от години проектът е затворена тема и не е сред актуалните проблеми на държавата.

Стигна се и до ултиматум. Катинчарова заяви, че ще продължи разговорите по другите точки с ИТН само ако проекторешението влезе в дневния ред на Комисията по енергетика, на която председател е Делян Добрев.

Дали това ще се случи, зависи еднолично от острието на ГЕРБ. Той събира колегите си на заседание утре, 31 юли. 

Бърза проверка на ПИК в сайта на Народното събрание установи, че съгласно Раздел 1, ал. 2 от Вътрешните правила за работа на Комисията по енергетика председателят е този, който определя дневния ред.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК