ГОРЕЩО В ПИК! Довереник на Радев отървава кожата за трагедията в "Граф Игнатиево" - стоварват цялата отговорност върху...

Политика

ГОРЕЩО В ПИК! Довереник на Радев отървава кожата за трагедията в "Граф Игнатиево" - стоварват цялата отговорност върху...

87391
преди 4 часа
ГОРЕЩО В ПИК! Довереник на Радев отървава кожата за трагедията в Граф Игнатиево - стоварват цялата отговорност върху...
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Командирът на 12-та авиационна база Долна Митрополия полк. Петър Банков ще бъде уволнен, твърди "Сейфнюз", като се позовава на свои източници.

препоръчано

Това все още не е потвърдено от Министерството на отбраната. Причината е, че разследването на трагичната катастрофа, при която загинаха подп. Петко Димитров и кап. Венцислав Дункин, не е приключило.

От ведомството все още не са оповестили и подробности за разчитането на черната кутия на разбилия се край 3-та авиационна база – Граф Игнатиево, учебно-боен самолет L-39.

Възниква въпросът дали само подп. Банков ще се окаже виновен за инцидента.

В медийното пространство се появи информация, че двамата пилоти са имали по 60 часа нальот, но също така са изпълнявали неведнъж фигурата, която е трябвало да изпълнят и по време на фаталния полет.

Координатор на авиошоуто е бил бригаден генерал Николай Русев – командир на Авиобаза Граф Игнатиево и доверен човек на Румен Радев. Още на 26 август той първи обяви новината за големия ден. 

След трагичната катастрофа ген. Русев продължи да смайва с постове във Фейсбук, загатвайки, че може би и той изпитва вина за случилото се край Граф Игнатиево. Преди два дни командирът на 3-та авиационна база публикува следния текст:

"Тези, които са ме "налазили", дали знаят, че не ми пука нито от тях, нито за тях?! Хайде да свършим малко работа!".

Медиите се надяват да се проведе наистина обективно решение и очакват отговорите на следните въпроси:

Кой е бил в кулата заедно с ръководителите на полети по време на трагичния инцидент?

Чии подписи стоят в документа за Плана за провеждане на тренировъчния ден?

Кой е бил координаторът на авиошоуто?

Какъв е бил летателният план за тренировъчния ден?

Кой е дал заповедта маневрата да се изпълнява на тази височина и с тази скорост?".

Пълната координация за провеждане на авиошоуто се е извършила под ръководството на Българските военно въздушни сили и под егидата на МО. Затова е чудно дали и ген. Русев ще понесе последствия за трагичните събития.

Появяват се и слухове, че като доверен човек на държавния глава, на командира на авиобазата в "Граф Игнатиево" ще му се размине. А цялата отговорност ще бъде лепната на полк. Банков. Това повдига и резонния въпрос дали държавният глава се бърка в разследването на инцидента.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - за Телците денят е благоприятен за създаване на семейство, за Лъвовете - за въздържане от изневери САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - за Телците денят е благоприятен за създаване на семейство, за Лъвовете - за въздържане от изневери
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: При ППДБ всичко е нула, но с 80 процента по-скъпа, каква завладяна държава, то няма какво да завладееш (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: При ППДБ всичко е нула, но с 80 процента по-скъпа, каква завладяна държава, то няма какво да завладееш (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК