ГОРЕЩО В ПИК: Ердоган отрязал Румен Радев за мигрантите - лагерите за бежанците се пукат по шевовете

ЧАС ПИК

ГОРЕЩО В ПИК: Ердоган отрязал Румен Радев за мигрантите - лагерите за бежанците се пукат по шевовете

208033
на 06.08.2021
ГОРЕЩО В ПИК: Ердоган отрязал Румен Радев за мигрантите - лагерите за бежанците се пукат по шевовете
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Румен Радев е ползвал само като повод кризата с пожарите в Турция, за да се чуе с турският му колега Реджеп Тайип Ердоган преди ден, научи ПИК. Целта обаче е била съвсем различна - да търси помощ заради неспособността на служебния кабинет да се справи си мигрантския натиск и бума на бежанци. 

препоръчано

Ердоган обаче не е дал никакъв отговор на Радев и дипломатично го е отрязал, защото в момента Турция има достатъчно проблеми със силите на реда заради огнената стихия и няма как да дислоцира допълнителни части по границата с България. Освен това двамата никога не са били в добри отношения и Радев не е добре приет от съседите ни не само в Анкара, но и останалите балкански столици, както и като цяло е в международна изолация през целия си мандат.

От "Дондуков" 2 съобщиха за разговора между двамата в телеграфен стил и вероятно именно това, че е ударил на камък, не даде повод на Радев да се похвали, че е намерил начин да спаси страната от мигрантската вълна. Нещо повече - откакто назначеният от него Бойко Рашков е начело на МВР и изпълни чистка с десетки рокади и в гранична полиция, и в службите, цели орди нелегални мигранти преминават границата необезпокоявани, а бежанските лагери вече са препълнени. Нарушителите пък стигат като на майтап чак от турската граница до София и околностите, където евентуално някой гражданин подава сигнал и ги залавят. Факт е обаче, че в центъра на столицата от седмици насам отново обикалят тумби млади мъже от арабски произход - гледка, която беше забравена от години заради усилията на МВР на Младен Маринов и Бойко Борисов, когато бе начело на държавата. 

Дори официалната статистика на МВР на имотния крал Бойко Рашков е шокираща - центровете за настаняване на бежанци са пълни над 93%. Данните са от последната седмица и стават все по-тревожни. 

От тях става ясно, че от общо 1060 места свободни са само 70. Над 460 мигранти при капацитет от 300 се намират например в момента в Дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци край столицата. От няколко дни там настаняват мигрантите, които са влезли от Гърция, докато тези от Турция се връщат обратно. 

В специализирания Дом за настаняване на чужденци в Любимец капацитетът също е изчерпан. Там са настанени над 600 мигранти. Не по-различно е и положението в другия център, разположен в Пъстрогор. Мигрантите идват основно от Афганистан, Пакистан, Иран, Сирия.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ) ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК