ГОРЕЩО В ПИК: Ето ги доказателствата срещу Елена Йончева за пране на пари от КТБ (ДОКУМЕНТИ)

Темида

ГОРЕЩО В ПИК: Ето ги доказателствата срещу Елена Йончева за пране на пари от КТБ (ДОКУМЕНТИ)

200237
на 01.12.2020
ГОРЕЩО В ПИК: Ето ги доказателствата срещу Елена Йончева за пране на пари от КТБ (ДОКУМЕНТИ)
Автор:   ПИК

Евродепутатката от БСП Елена Йончева е напът да бъде изправена пред съда за пране на пари от КТБ, след като в четвъртък правната комисия ще разгледа като точка № 7 искането на главния прокурор на България за сваляне на имунитета й. Според източници на агенция ПИК в Европейския парламент искането най-вероятно ще бъде одобрено, тъй като в ЕП до момента няма известен случай да е искан нечий имунитет и евродепутатите да не са се съобразили с молбата на националните власти.

препоръчано

До искането за свалянето на имунитета на Йончева се стигна, след като се установиха безспорни доказателства, че червената евродептуатка е източвала пари през офшорка от КТБ.

Доказателства по сигнала за източване на КТБ от офшорни фирми на Елена Йончева представиха преди време депутати от ГЕРБ. Медията ни разполага и с още документи, според които доказателствата срещу червената евродепутатка са безспорни.

Припомняме, че агенция ПИК преди време съобщи за скандалните отношения на водачката на листата на БСП с банкера-беглец Цветан Василев, а от книжата на фирмата й е видно как точно е протичала финансовата им връзка.

Именно тези документи са и повода за започнатото срещу нея разследване от Специализирана прокуратура за пране на пари в особено големи размери, за което й бе отнет имунитета като депутат от БСП, а сега това ще се случи и в европарламента.

Подробната схема по източването включва връзка на фирмата на Елена Йончева "Авторска телевизия" ЕООД и "Далий трейдинг лимитед", офшорна компания, регистрирана на Британските Вирджински острови, са съдружници в обща фирма - "Офроуд" ООД.

Според учредителния протокол "Авторска телевизия" ЕООД внася 5000 лв. капитал, а "Далий трейдинг лимитед" внася 315 000 лв. В същото време обаче двамата собственици имат 50 на 50 дял, но единият дава 5000 лв., а другият 315 000 лв.

За "Далий трейдинг лимитед" има редица публикации и данни, че е собственост на Цветан Василев.

Че въпросната огромна сума е внесена, личи от отчета за 2012.

Йончева продължава да твърди, че не знаела какъв е произходът на парите, но по същото време нейните съдружници източват 42 милиона от КТБ.

В същото време тя си е гласувала сама на себе си като управител и едноличен разпоредител на средствата на общата компания заплата от цели 12 500 лв. на месец, които е взимала в продължение на години. Червената евродепутатка напуска позицията на управител на фирмата, в която е съдружник с офшорката, свързана с източването на КТБ, чак през януари 2017 г., когато стана ясно, че влиза в екипа на Румен Радев.

Преди време на въпрос какви са отношенията на Елена Йончева с Цветан Василев Елена Йончева твърдеше, че няма такива, но след обвинението на прокуратурата стана ясно, че е излъгала. Това потвърди пред ПИК тогава и Николай Бареков, който разкри, че като шеф на ТВ7 на него му е наредено от собственика на телевизията Цветан Василев да работи с Йончева.

От разкритията на медията ни става още ясно, че евродепутатката от БСП цели 6 пъти е посещавала централата на КТБ. Това лъсна от тефтера, в който са записвани посетителите на банкера-беглец.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Девите да не правят необмислени неща, Близнаците да не взимат крайни решения САМО В ПИК! Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Девите да не правят необмислени неща, Близнаците да не взимат крайни решения
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това