ГОРЕЩО В ПИК: Знакови социалисти на бунт срещу Корнелия Нинова, след като се скрила. Божинов пред ПИК: Подигравка с пленума!

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ГОРЕЩО В ПИК: Знакови социалисти на бунт срещу Корнелия Нинова, след като се скрила. Божинов пред ПИК: Подигравка с пленума!

196046
на 11.05.2021
ГОРЕЩО В ПИК: Знакови социалисти на бунт срещу Корнелия Нинова, след като се скрила. Божинов пред ПИК: Подигравка с пленума!
Автор:   ПИК

Знакови социалисти скочиха остро на лидерката на БСП Корнелия Нинова още преди предизборната кампания за 46-о Народно събрание да е стартирала. Причината за това е, че Нинова е решила да се крие и е свикала за утре - 11 май, неприсъствено заседание на Националния съвет на столетницата, на което да се вземат важни решения за критериите за избора на депутати и коалициите, които червените ще правят преди вота.

препоръчано

Янаки Стоилов, Костадин Паскалев, Петър Мутафчиев, Доря Янкова, Явор Гечев и Донка Михайлова, които са членове на Националния съвет на БСП, са разпространили позиция, с която протестират за неприсъсвената форма на заседанието на НС и настояват то да се проведе с реалното участие на членовете му. 

Шестимата социалити смятат, че преди да се съставят листи и да се правят коалиции, партията трябва да отговори на важни политически въпроси, които задават публично:

"Какви са целите ни на предстоящите избори? Каква е стратегията ни за постигането им? Направили ли сме необходимия анализ на политическата ситуация и основните цели на другите политически субекти?

Кои са съществените проблеми пред страната и кои са левите решения? С кои личности ще се борим за доверието на избирателите?

Кои са  партньорите ни и кои основните ни опоненти? В политическа изолация ли сме?

Как се развиват отношенията ни с президента Радев и вицепрезидента Йотова?
Как влизаме в избори – с или без Изпълнително бюро? А Предизборния ни щаб?

Имаме ли диалог с областните партийни съвети? Как си представяме реализацията на модела на парламентарната група в следващия парламент? Какви са целите, формулирани от НС на БСП за всяка областна партийна структура?

Има ли значение какво предлагаме като политики на избирателя, ако не може да обясним по какъв начин ще реализираме идеите си?

Ако не сме готови с отговорите на тези въпроси и дума не може да става за „Принципи и критерии за издигане на кандидатите за народни представители“, заявяват те. И завършват: "Не искаме да се отнасяме формално към отговорностите си на членове на НС на БСП и поради тази причина предлагаме свикване на присъствено заседание на НС на БСП още на 11.05.2021г.!"

Причината за острата им реакция е заради т.н. неприсъствена форма на заседаниението и предварително огласените решения, според които Корнелия Нинова получава мандат да подписва каквито си иска предизборни споразумения с когото си иска. Според много от социалистите няма да има дори неприсъствено заседание на Националния съвет, а Нинова само ще го използва като гумен печат на собствените си решения.

Ето какво заяви по този повод пред ПИК бившият депутат и бивш член на НС Георги Божинов: "Предложеният дневен ред за неприсъствено заседание и предложеният проект за решение на подпис е откровена подигравка с членове на Националния съвет, чието призвание е да формират политиката на партията и да вземат най-важните решения. Това е и подигравка с онези членове на партията, които все още смятат, че тя има дееспособно политическо ръководство".

Сподели:
Бомба x
ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 157
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това