ГОРЕЩО В ПИК! Иван Гешев: Държавата наблюдава безучастно войната по пътищата, а решения има и те не са трудни за изпълнение (ВИДЕО)

Епицентър

ГОРЕЩО В ПИК! Иван Гешев: Държавата наблюдава безучастно войната по пътищата, а решения има и те не са трудни за изпълнение (ВИДЕО)

30418
на 24.11.2022
ГОРЕЩО В ПИК! Иван Гешев: Държавата наблюдава безучастно войната по пътищата, а решения има и те не са трудни за изпълнение (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Главният прокурор "Иван Гешев" е специален гост на кръгла маса на тема "За мащабни действия срещу войната по пътищата". Обвинител №1 ще отправи приветствие към участниците в събитието.

препоръчано

В рамките на кръглата маса ще бъдат представени и експертни предложения на прокуратурата за ограничаване на пътнотранспортните произшествия.

"Аз съм бесен. Надявам се и смятам, че трябва и можем да прекратим войната по пътищата. Бесен съм, защото ежедневно, ежемесечно, годишно по българските пътища се убиват българи повече, отколкото във военен конфликт", заяви Иван Гешев.

"При положение че България загива в демографски аспект, по българските пътища убиват нашите деца – Цвети от Шумен, Иван от Бузовград, Моника от Братаница и много други. Надявам се и знам, че можем и трябва да спрем тази война по пътищата", добави главният прокурор.

Според него решенията са ясни и не са трудни за изпълнение – готови модели има в целия ЕС: "Въпреки това това не се случва, защото оставам с впечатлението, че държавата наблюдава безучастно тези процеси. По-лесно е да закриеш едни специализирани структури, защото става въпрос за 3 милиарда лева, което да доведе до бум на престъпността, наркотиците, трафика на хора", негодува главният обвинител №1.

"Българските граждани искат държавата да им даде това, което заслужават – сигурност, защита и да не убиват децата ни по пътищата. Това може и трябва да бъде постигнато тук и сега. Никой не е застрахован да бъде следващият", допълни още Гешев.

"Тук съм, за да чуя гражданите, гражданското общество, да ги подкрепя като главен прокурор, да чуя какво можем ние да направим и да настоявам пред другите власти това да бъде променено. Защото цената ще продължим да я плащаме с човешки животи", каза още той.

Той припомни думите на бащата на загиналата Цвети от Шумен: "Всичко, което правим, ще си заслужава, дори да спасим само още едно дете и само още един живот."

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Лунна диета за декември Лунна диета за декември
ПИК TV x
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Стана ясно кога ГЕРБ ще обяви имената на министрите в проектокабинета (ВИДЕО) ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Стана ясно кога ГЕРБ ще обяви имената на министрите в проектокабинета (ВИДЕО)
ново
Днес: 83
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК