ГОРЕЩО В ПИК: Корнелия Нинова с хитър ход преди изборите - ето за кога премести Бузлуджа от страх

ЧАС ПИК

ГОРЕЩО В ПИК: Корнелия Нинова с хитър ход преди изборите - ето за кога премести Бузлуджа от страх

122426
на 11.06.2021
ГОРЕЩО В ПИК: Корнелия Нинова с хитър ход преди изборите - ето за кога премести Бузлуджа от страх
Автор:   ПИК

Лидерката на БСП Корнелия Нинова предприе панически действия, предвкусвайки изборното си сгромолясване на 11 юли. От страх тя прави хитър ход с решението безпрецедентно да измести традиционните чествания по случай рожденния ден на столетницата на 3 юли, уж като закриване на предизборната кампания. Досега събитието винаги е на 1 август, но сега Нинова иска да избегне срещата със социалистите след вота, за да не й търсят сметка.

препоръчано

Това научи ПИК от отлично информирани източници от "Позитано" 20 след взетото на 8 юни от Изпълнителното бюро на партията решение по този повод.

Нинова била страшно изплашена от представянето на БСП на предстоящия вот не само заради отказа на социалистите в Пловдив, Велико Търново, Габрово и други градове да участват в листите й, а това означава - и в кампанията, но и заради политическото възкресение на бившия лидер на столетницата Жан Виденов след 25-годишно отсъствие от публични изави.

В коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република", където Виденов се води секретар, влязоха и русофилската партия на Николай Малинов, и "Българската прогресивна линия" на бившия депутат от БСП Красимир Янков, който напусна БСП. Има други комунистически структури, които само за няколко седмици надхвърлиха 1,8% според социологическите проучвания.

Анализаторите предвиждат значителен отлив на крайно леви избиратели на столетницата именно към тази нова структура и предполагат, че тя ще занижи още повече резултатите на БСП, която катастрофално се класира едва 3-та на парламентарните избори на 4 април.

За да не преживее поредния катастрофален шок и на Бузлуджа след изборната загуба, приближените на Нинова са я посъветвали изобщо да изхвърли традиционното за 1 или 2 август честване на рождения ден на БСП в местността Историческа поляна от календара на партията. И да отбележи кръглата 130-годишнина на столетницата с един месец по-рано - на 3-ти юли уж като закриване на предизборната кампания.

Социалистите обаче са изумени от това решение и суеверно отбелязват, че рожден ден никога не се чества предварително. И затова иронизират, че ще е най-добре Нинова да събере всичките си страхове в едно. И на 3 юли да предложи на червените събитие 3 в 1 - освен честването на рождения ден на БСП и предотвратяването на срещата й със социалистите след изборната загуба на 11 юли, да организира и лелеяно  от противниците й заседание на конгреса, на което най-сетне да я сменят.

Авангардният подход на Нинова към традиционните събития в БСП пролича и миналата година. Тогава, оправдавайки се с мерките срещу коронавируса, тя обяви, че "мести Бузлузджа на жълтите павета". Това стана в разгара на опитите за преврат и метежите по улиците под вдигнатия юмрук на Румен Радев, а Нинова се опита да натрупа дивиденти от сбирката в София.

Събитието и тогава се състоя преди традиционната дата - на 25 юли 2020 г., но нямаше очаквания ефект - нито като количество присъстващи хора, нито като послания, нито като краен резултат. След това, на 4 април 2021 г., БСП безпрецедентно стана трета политическа сила в скоропостижно закритото 45-о Народно събрание. 

А социалистите отново суеверно коментират, че ако през 2020 г. са чествали рождения си ден с 5-6 дни по-рано и са се класирали трети на изборите, сега, когато ще го честват с 1 месец по-рано, най-вероятно ще са 4-ти, 5-ти и т.н.

 

Сподели:
Бомба x
Знаци, че вашата душа е стара Знаци, че вашата душа е стара
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 128
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това