ГОРЕЩО В ПИК! Майка с гневно писмо: "Заради Столична община, Фандъкова и Терзиев с двете ми деца оставаме на улицата!" Вижте за какъв абсурден казус става дума

Акценти

ГОРЕЩО В ПИК! Майка с гневно писмо: "Заради Столична община, Фандъкова и Терзиев с двете ми деца оставаме на улицата!" Вижте за какъв абсурден казус става дума

176107
преди 6 часа
ГОРЕЩО В ПИК! Майка с гневно писмо: Заради Столична община, Фандъкова и Терзиев с двете ми деца оставаме на улицата! Вижте за какъв абсурден казус става дума
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Майка на две малолетни деца разпространи разтърсващо писмо до Йорданка Фандъкова и Васил Терзиев, след като заради Столична община семейството й остава на улицата.

препоръчано

Вижте абсурдния казус:

Г-жо Фандъкова, ти стори грях и ще ти тежи на кармата тази история.

Здравейте, казвам се Силвия Димитрова, майка на две момчета на 11 и 13 години. С двете деца и съпруга ми живеем в собствено жилище, което съпругът ми е придобил чрез покупко-продажба от баща си. В това жилище са родени децата ми и е единствен дом за семейството ни.

Сега, след съдебно решение, според нас крайно несправедливо, Столична община иска да ни изхвърли на улицата – семейство с две малолетни деца. Отново подчертавам, нямаме друго жилище. Причината за това са остарели реституционни закони, от които все още се води българският съд, за когото член 59 от ЗЗД за неоснователното обогатяване в полза на държавата не важи.

Искам да попитам – това ли е „Промяната“ на ПП-ДБ-СС – в 21 век да вземеш жилището на семейство, което е ПЛАТЕНО 2 ПЪТИ?! Това ли е „Промяната“ и в съдебната система?! До кога държавата ще отнема имущество на хората, имущество, за което е теглен банков кредит, за да се изплати.
 
Казусът е следният:

През 1981 година е отчужден недвижим имот в размер на 987 кв. м. за общински нужди – строителството на бул. Тодор Каблешков, съборена е масивна триетажна къща. Стойността на отчуждения имот е оценена на 30 667 лева.
Като обезщетение на собствениците е отредено включване в ЖСК с три броя апартаменти, които са заплатени основно от тях, сумата от отчуждения имот е била крайно недостатъчна.

За апартамента, който сега е на името на Красимир Менцел - съпругът ми, но тогава е бил на баща му Мирослав Менцел, е изтеглен заем от ДСК и е доплатен с лични средства. При цена на апартамента 21 515 лева, е довнесена сумата от 12 247.59 лева. Апартаментите са предадени в недовършен за живеене вид.

В случая има взет имот от общината, но срещу него няма даден имот безплатно, а право за включване в строеж.
Собствениците на отчуждения имот по-късно искат възстановяване на неизползваната от държавата част, която е 530 кв. м.

Красимир Менцел купува от баща си Мирослав Менцел въпросния апартамент 10 и го e заплатил ОТНОВО.

Само че българският съд реши, че след като има възстановяване на реституция, то всичко, което е дадено като обезщетение, трябва да бъде възстановено. Тук идва големият въпрос – общината ще ни възстанови ли съборената 3-етажна къща, която я няма, ще ни възстанови ли половин декар имот, където и в момента минава бул. „Тодор Каблешков“?!!!! Как така държавата ти взима всичко, като дори не ти го е дала, а си си го платил? Как иска да ти вземе всичко, а не ти връща всичко дадено? Това е въпрос до Страсбург, който със сигурност ще бъде спечелен и държавата отново ще бъде осъдена да плати, но трябва ли да се стига до там?

Нашето семейство не иска нищо повече освен първоначално осъществената реституция да не бъде възстановена, а тя така или иначе е нищожна, което е предмет на друго дело пред Софийски районен съд. Молбата ни към кмета Васил Терзиев е да обърне внимание на казуса, да се отмени деактуването и общината да си получи имота от 530 кв.м. с лице на бул. Тодор Каблешков, а семейството ни да си запази собствеността върху единственото ни жилище. След консултации с редица адвокати, включително и за Съда по правата на човека в Страсбург – становището на всички е, че това е изключително неморално, несправедливо и незаконно присвояване на имущество от държавата. Чл. 59 от ЗЗД също регламентира неоснователното обогатяване, а в случая това е налице при нашия казус.
 
Ето и съдиите, които отсъдиха несправедливо в полза на Столична община: съдия Теодора Гроздева от ВКС, съдия Ваня Атанасова от ВКС, съдия Иво Дачев от Софийски апелативен съд, съдия Валентин Борисов – Софийски градски съд.

Но главният виновник е Столична община – първо в лицето на Йорданка Фандъкова и ГЕРБ, а сега в лицето на Васил Терзиев и „Промяната“.

Моля за гласност на случая, моля да потърсите кмета Терзиев за отговор, да го попитате това справедливо ли е, нормално ли е семейство, което цял живот плаща данъци и се грижи за имота си, платило е жилището си буквално два пъти, сега да остане на улицата!!!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК