ГОРЕЩО В ПИК: Министър на Борисов показа ТАБЛИЦА, от която Кирил Петков трябва да се срамува

Акценти

ГОРЕЩО В ПИК: Министър на Борисов показа ТАБЛИЦА, от която Кирил Петков трябва да се срамува

239935
преди 5 часа
ГОРЕЩО В ПИК: Министър на Борисов показа ТАБЛИЦА, от която Кирил Петков трябва да се срамува
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В резултат на 4-годишната "промяна", заводи, сертифицирани и заработили по времето на третия кабинет на Бойко Борисов, закриват производствените си мощности у нас и напускат страната ни.

препоръчано

Преди два месеца стана ясно, че до края на годината кепенци ще хлопне заводът за автомобилни кабели в Плевен. Германскатата компания "Leoni" окончателно реши да закрие фабриката си в България, заради сериозната инфлация в страната. Японският завод за автомобилни кабели в Мездра, в който работят близо 1000 души, също спира работа до няколко месеца.

Бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов изнесе интересни данни за размера на инвестициите в България по реда на Закона за насърчаване на инвестииците от времето на третото правителство на Бойко Борисов и след това.

"От 2017 до 2021 г. привличаните големи инвеститори са били по над 32 броя годишно за по над 800 млн. лева на година и създаващи по близо 3300 работни места за година. За периода след управлението на #ГЕРБ средногодишният обем на сертифицираните инвестиционни проекти е под 500 млн. лв. годишно, което е спад с около 40% средногодишно спрямо управлението на кабинета на Борисов 3", разясни бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов пред фейсбук-страницата "Армията на Добрев". 

Създадените нови работни места след управлението на ГЕРБ от насърчени инвестиционни проекти спадат на около 2400, което е средногодишен спад от 25%.

Борисов дава за пример 2021 г., когато ГЕРБ отстъпи управлението на страната на служебния кабинет на Стефан Янев. В периода на ГЕРБ - от януари до май, инвестициите са за близо 800 млн., а броят на новите работни места - малко над 1400. След май до края на годината имаме загубеният завод за електромобили на Кирил Петков в Ловеч и инвестиции само за 144 милиона. 

"Сами виждате, че в последните години нито се правят първи копки, нито се откриват заводи. Случва се точно обратно - имаме няколко завода, сертифицирани и построени по времето на третото правителство на Бойко Борисов, които сега ги закриват. Единият е заводът за автомобилни кабели на германската корпорация Leoni в Плевен, а другият е филиалът на японска компания за автокабели в Мездра", коментира още Борисов пред фейсбук-страницата.

Ето и цялата публикация:

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Бившият главен прокурор Никола Филчев с нови разкрития за възродителния процес ГОРЕЩО В ПИК TV! Бившият главен прокурор Никола Филчев с нови разкрития за възродителния процес
ново
Днес: 59
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК