Вход
София
Времето в София 21 o C

ГОРЕЩО В ПИК! Нинова в паника преди конгреса - не събира гласове да издрапа от вот на недоверие! Разривът с Красимир Янков и Георги Гергов сваля подкрепата й наполовина

ГОРЕЩО В ПИК! Нинова в паника преди конгреса - не събира гласове да издрапа от вот на недоверие! Разривът с Красимир Янков и Георги Гергов сваля подкрепата й наполовина

на 26.10.2017
60472
32
ГОРЕЩО В ПИК! Нинова в паника преди конгреса - не събира гласове да издрапа от вот на недоверие! Разривът с Красимир Янков и Георги Гергов сваля подкрепата й наполовина

Тежки сметки текат в лагера на БСП ден преди предстоящия инфарктен конгрес в събота, а лидерката Корнелия Нинова е изпаднала в паника. Двете лобита в партията - на председателката и на нейните противници, обединило различни крила на столетницата срещу нея, броят гласовете на делегатите на форума, за да преценят дали има смисъл да искат вот на доверие и съответно на недоверие за лидерката.

Това научи ПИК от отлично информирани източници от червените среди.

Простата аритметика сочи, че Нинова е загубила значителна подкрепа от броя на гласовете, с които бе избрана за лидер преди година и пет месеца. На 8 май 2016 г. тя спечели срещу тогавашния червен председател Михаил Миков на втори тур само с 46 гласа. От 755 делегати бюлетина за нея пуснаха 395 души, а за Миков - 349.

Това обаче стана след като участвалите в изборите за председател на този конгрес Красимир Янков пренасочи към нея своите 77 гласа, събрани на първия тур, а Георги Гергов направи същото със своите 55 гласа. 

При това положение към нейните 280 гласа от първия тур би трябвало да се добавят още 132 гласа и Нинова да получи на втория тур 412 гласа. Тя обаче събра със 17 гласа по-малко от механичния сбор на вота за нея, Янков и Гергов. За сметка на Миков, който на втори тур увеличи подкрепата си с 20 гласа, макар това да не му помогна.

Това означава, че някои от хората, гласували за Янков и Гергов, просто не са искали Нинова да става лидер и може би са пренасочили гласовете си към Миков, а може би не са гласували.

За година и половина обаче облаците над главата на новата лидерка толкова се сгъстиха, че тя тотално изгуби подкрепата на тези 132 гласа, тъй като, първо, не изпълни обещанието си към Красимир Янков да го направи свой заместник или организационен секретар и принуди Георги Гергов да напусне Изпълнителното бюро след скандала "ЦУМгейт".

Така подкрепата за Нинова автоматично спада до гласовете, които спечели на първия тур по време на конгреса миналата година. А ако изгубената подкрепа се прибави към гласовете на онези делегати, които още тогава са предпочитали Миков пред нея, противниците на Нинова на предстоящия конгрес нараства до 481 души срещу 280 за лидерката.

Това е в идеалния случай, но в действителност председателката вероятно може да разчита на значително по-малко гласове, ако се съди по обвиненията към нея, че се е затворила в изключително тесен кръг на върха и е изолирала структурите на партията от решенията, които той взема. В отговор защитниците на Нинова твърдят, че това изглежда така само на върха на БСП, но по места ситуацията е точно обратната.

Сринатата подкрепа за Нинова лъсна и на последното заседание на Националния съвет на партията по-миналата седмица, когато настояването ѝ да има заседание на конгреса за бюджета мина само с 4 гласа, два от които бяха "въздържал се", тоест с два гласа, а анализаторите обявиха критичен недоимък на доверие за Нинова.

Затова двете противоборстващи крила в столетницата смятат, че форумът в събота е прекрасен повод да си премерят силите и да се преброят. Особено настървени от това са опонентите на лидерката, още повече, че те не желаеха провеждането на това заседание на конгреса.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(32)
1
I taia kifla ne e spala tazi nosht,za da osamne s kompromati i draskanici za Kornelia Ninova abe hora kakva darjava sme be,horata se izdaviha,ostanaha na ulicata ami oshtew edna takava buria i cialata oblast mai shte bade zalichena, e s kogo shte upravliavat tezi politici,kato jitelite na darjavata ni namaliavat glavolomno po razlichni prichini?
2
ДРУГАРКО НИНОВА, ЗАЩО НАПРАВИ БСП ЕДНОЛИЧНО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО СОБСТВЕНОСТ НА К. НИНОВА И К. ДОБРЕВ ? ЕТО ТОВА ИСКАМЕ ДА НИ ОТГОВОРИШ НА КОНГРЕСА. КАК ИЗГОНЕНА ОТ СТАНИШЕВ ЗА КОРУПЦИЯ ЩЕ СЕ БОРИ ПРОТИВ КОРУПЦИЯТА.
3
Циркът обещава да е пълен.Ще скубят голямата бяла птица,на живо.Без упоика".По сар комунистически терк.
4
Какво се занимавате с Нинова. Направете разследвсне, кои са причините за трагедията в Бургаско. Мълчите като задници. Нинова и съпруга й за отвличане на вниманието.
5
КАК СЕ СТАВА МИЛИОНЕР СОЦИАЛИСТ ? КАК СЕ СТАВА СОБСТВЕНИК НА СПА КОМПЛЕКСИ ЗА МИЛИОНИ ЛЕВА "СТРИМОН ГАРДЪН" И БЕЛЧИН ГАРДЪН" ? КАК СЕ СТАВА СОБСТВЕНИК НА ВЕЦОВЕ И ФИРМИ ЗА ПРОДАЖБА НА ЕЛ. ЕНЕРГИЯ ? КАК СЕ СТАВА СОБСТВЕНИК НА ВЪНШНО ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА ? КАЖЕТИ НИ ДРУГАРИ СОЦИАЛИСТИ .
6
Със задача от Б. Б да свали Нинова. За награда му е обещано да придобие 100% от Пловдивския панаир за жълти стотинки
7
Всичко зависи какво ще кажат Стефан Данаилов и Овчаров, защото другарите гласуват като стадо овце.
8
аз още не мога да разбера от кьде се прькна нинова какво общо има с бсп какви са тези хора по конгресите знаят ли изобщо кьде са и за какво са отишли знаят ли какво гласуват някои дали се усеща че на следващите избори бсп може и да не влезе в нс аз сьм за младите в политиката но това махленско заяждане с герб от сутрин до вечер не ми харесва
9
Към No 8 Поздравления за становището! Вероятно много хора го споделят!
10
Това си е то,популисткто БСП начело с другарката Корнелия Нинова…Лично Костов навремето я уреди като шеф на бордовете и приватизатор на "Техноимпекс" и "Техноимпортекспорт", а при другаря Станишев се отказа от СДС и вече като новоизпечена комунистка се облажи и с "Булгартабак".Сега е взела на концесия БСП заедно със всичките заблудени и още вярващи в червената идея свине и ги кара към кланицата , завещана от ортака и по далавери - другаря Гергов......Цялата шайка в партйната им върхушка са все такива охранени и нагушени с имоти червени олигарси кланещи се и вярващи единствено в парите и всастта.
11
Не я мислете Нинова. Ако я свалят ще се ориентира я към ГЕРБ, я към някоя друга партия и пак ще е добре. Е, може да й замръзне за известно време ехидната усмивка, но бързо ще се съвземе!
12
Е УТКАДЕ ПОЦВА СИЦКО......ТИШЬИНА !.....НАЧИ САИЛЕНЗ !.....ГОРА !.....ИЕ ГОЦКО ПРЪВАНОФСКИ !....У ГОРАТА....ИСКА А ИБЕ БАБЕСА БЕКАПЕСА ....И.....ИЗВЕДНАЖ ИЗЛИЗА ДВУГЛАФ КЛИТУР УТ ГОРАТА.....НАЧИ МЕЖУ КАРАКАТА НА КУРНЕЛА И ВИКАЕТ....ШО ИСКАШ ТЬИ ГОЦЕ С ТОЯ АРХАР ?...А ?....ГОЦЕ ВИКА ИСКАМ А ИБА БАБЕСА БЕКАПЕСА АЗ СУМ ЦРЪВЕНАТА ШАПЦИЦА !.....А КЛИТУРА ДВУГЛАФ ВИКА.....ИМАШ ПРЕЗЕРВАТИФ ?.....ШМА ИБЕШ САМУ С ПРЕЗВАТИФ !.....ГОЦЕ ПРЪВАНОФСКИ ВИКА ....НЕАМ ПРЕЗВАТИФ.....МИ ОДИ СИ КУПИ ВИКА ДВУГЛАФ КЛИТУРЧИК И МУ ВИКА АИ БЕГИ.....А ЗАД ЕНО ДААРВО СА СКРИЛ ЕИН ПОЖАРНИКЕР И СИ ЗАПИСВАЕТ СИЦКО НА БЕЛЕШКАМИ.....НАЧИ КВО ПРАИ ГОЦЕ ПРЪВАНОФСКИ И ОН А ПРАИ СУШТОТО !....ПОЖАРНИКЕР ВОИАИОР НАЧИ !.....ИДЕ ПАК ГОЦЕ НОСИ ПРЕЗЕРВАТИФ !.....ДВУГЛАФ КЛИТУР МУ ВИКА ТУРАИ ГО !....ГОЦКО ТУРА НА АРХАРА ПРЕЗВАТИФА И ВИКА....РЕДИ РЕДИ.....ЧАКАИ А ПРУВЕРИМЕ ВИКА ДВУГЛАФ КЛИТУР.....ПРУВЕРКА.....А .....МОЕ.....АИДИ УЛИЗАИ ДЕЧКО....НАЧИ МОЕ А ИБЕШ БАБА БЕКАПЕСА..................................../ СЛЕДВА ! /
13
Тя ще е пак! Казах зад нея стои Ив. Костов , В Златев, Р. Овч. , Д . Пеевски, Станишев, библиотекаро - сарайския институт, сараите и всички техни слуги. И после , тя се постара да изхвърли дългогодишни членове и остави само жиголо- лакеите си!
14
ИМА ЛИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК В БЪЛГАРИЯ , КОЙТО ДА НЕ ВИЖДА , ЧЕ КОРНЕЛИЯ НИНОВА ПРИЧИНЯВА САМО ЗЛИНИ НА БЪЛГАРИЯ В ВСЯКО ЕДНО НЕЙНО НАЧИНАНИЕ . ТАКИВА ЛИЧНОСТИ СА ОТЛЪЧВАНЕ ОТ НАРОДА НИ .
15
ДОВИЖ-ДА-НЕ, ДОВИЖ-ДА-НЕ !!! КРУШОВИЧАРКАТА СИ ОТИВА !!! ТОВА Е ЯСНО КАТО БЯЛ ДЕН !!! ДАЛИ СЛЕД ДЕН, СЛЕД СЕДМИЦА ИЛИ СЛЕД МЕСЕЦ ВЕЧЕ НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ !!! КУРНЕЛКА ИЗТИЧА В КАНАЛИЗАЦИЯТА, НО Е ВАЖНО ДА СЪБЕРЕ СЪС СЕБЕ СИ ЦЯЛОТО ЯТО МЪДУРКОВЦИ !!! МНОOOГО Е ВАЖНО ТОВА !!!
16
До 4 А с кого да се занимаваме червенко? По цял ден слушаме този ваш вожд да кукурига от сутрин до вечер.Освен омраза ,лъжи и заяждане от нейната уста друго не сме чували. А, грешка - чуваме как манипулира червените старци, ама защо не им каже как живее нейното семейство,къде учи малкото Курни,как забогатя и от къде иде прякора и .Всичко има обяснение,но комуниста знае само да бае.Виждате сламката в очите на другите, но не и гредата във вашите очи, Никога не съм уважавал комунистите, но сега ви ненавиждам.
17
БСП отдавна изневери на електората, който по презумпция трябва да представлява в НС. И то от доста години! Как партия, чиято върхушка се състои от червени милионери, а останалите простосмъртни в столетницата изпълняват техните повели безпрекословно, искаме да представлява интересите на обикновените работещи хора в БГ-то!? Няма как да се случи! Затова тази партия умря за мен преди много години и сега дори и дядо Боже да я оглави, ми е все тая! За мен тя не съществува!
18
Ни6то и нямя на Нинова,а комунетата 6те гласуват под команда и пак 6те и гледаме проста6ката физиономия , безкрайното заяждане и всекидневните панаири.От толкова образовани,способни и знае6ти хора,БСП си избра за лидер това недоразумение с манталитет на пера4ка.Да и се радват и да си я гледкат дълго време.Ло6ото е ,4е вси4ки институции и цялата държава сртадат от болните и амбиции и ограни4ени възможности.Не 4е останалите политици са стока.Това си имаме и това ни управлява
19
18) УЛТИМАТОМ към Веско да спре да пище на Щльокавица, иначе ще бъде шчетено, каде е пеларас! Негръмотно може, но щльокавицата дразни укото. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!
20
Гледайки анкетата Ви, оставам с впечатление, че ГЕРБ и БСП се изравняват. Значи Нинова е на прав път, пък Вие пишете разни врели-некипели.
21
В Събота сядам с бира и пуканки пред телевизора и ще викам като на мач. Ще бъде забавно. Вместо мача на кардам Пулев ще гледам боксовия мач на кака Корнелка с тълпата изхвърлени от нея маскари. Дано дават пряко мача по канал 3. Остава ви една седмица - каза генералния президент на Парламанта. Остават ти како Кури 30 часа до сдаването на ключа на Позитано - каза комшията до мен и си досипа от новата реколта.
22
До 112. Не навиждаш комунистите, а си долен гербер- покажи ми един от ГЕРБ да не е комунист или от известна такава фамилия. Най - големите боклуци са ренегатите. И последно как ме определи за комунист, не търпиш различно мнение. Не гласувам за никого и си пиша за кеф и да дразня продажните пиклювци.
23
Няма ли,да отиде на Конгреса,за ,да защити свинята,си?
24
Како Кури,какво ще правим без теб ние бедните пенсионери?На кого ни оставяш?Без теб сме за никъде.
25
анкетата в дясно липсва графата НИКОИ
26
Това инфантилно червено лелче много ме кефи! Дано да го отавят председателка, та дано довърши омразната БСП!
27
КОЙ ПЦУВА КРУМ ЗАРКОВ – БОЙ, ПОСЛЕ НА КАМИОНЕТКАТА И НА СВИНЕТЕ В СКРАВЕНА!!!!
28
Скъсаният язовир в потопа, който удави село Ливада и предизвика ужас у жителите на село Тръстиково, община Камено, е частният водоем „Чотората“. Язовир „Чотората“ е собственост на фирма "ДИЕМ" ЕООД, като управител и собственик на капитала Димитър Мутафов. Той е син на Димчо Мутафов и д-р Елена Димитрова. Д-р Димитрова в момента е общински съветник от БСП в Общински съвет Камено, председател на комисията по екология в ОбС-Камено и член на Изпълнителното бюро на БСП – Камено.
29
Моля ви не пипайте Нинова - Тя си е нашия министър председател в СЯНКА . Като си нямаме истински министър-председател - нека си имаме такъв в СЯНКА . Не видяхте ли какъв ПЪСКВИЛ ( бюджет ) е направила за 2018 год - ние се гордеем с него .
30
А НА БАС, ЧЕ пик ПАК Л.ЪЖЕ
31
Крайно време е БСП да разбере, че това което Нинова извърши в БСП не е от полза за Партията. Нито се държи като политик, нито разбира от политика. Единствено е силна в скандалите. Ояде се и не прили1а на човек дори
32
Не бихме гласували отново за нея - поведението Й силово,арогантно неподобаващо на дама.Всяко нещо може да се каже по много начини. Тя не успя да ни убеди със скандалите и грубия си изказ ,че е за това място.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

- Тате, вярно ли е, че съм осиновен?
- Какво приказваш, сине? Тебе ли щяхме да изберем?

няма нови новини
Днес: 327
hot
най-четени новини в момента
сега
2441
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова и Георги Харизанов с горещ коментар за новите министри и президента - Радев нарочно търси скандали (ОБНОВЕНА)
x
Защо някои хора се зачервяват, когато пият алкохол
x