Вход
София
Времето в София 7 o C

ГОРЕЩО В ПИК! Ново проучване на "Сова Харис": Фандъкова отвява Манолова с 10% - балотажът е под въпрос (ГРАФИКИ)

ГОРЕЩО В ПИК! Ново проучване на "Сова Харис": Фандъкова отвява Манолова с 10% - балотажът е под въпрос (ГРАФИКИ)

на 20.10.2019
341176
81
ГОРЕЩО В ПИК! Ново проучване на "Сова Харис": Фандъкова отвява Манолова с 10% - балотажът е под въпрос (ГРАФИКИ)
Автор: ПИК
20.10.2019
81
341176

Йорданка Фандъкова има 10% преднина пред Мая Манолова. Това сочи ново проучване на социологическата агенция "Сова Харис" във връзка с местните избори в София. Изследването е по поръчка на вестник "Труд". 

ГОРЕЩ БАРОМЕТЪР: Ново проучване на "Медиана" - Фандъкова води на Манолова с 3,5% (ГРАФИКА)

ГОРЕЩ БАРОМЕТЪР: Ново проучване на "Медиана" - Фандъкова води на Манолова с 3,5% (ГРАФИКА)

Кандидатът за кмет на ГЕРБ и СДС в София Йорданка...

на 20.10.2019

Според данните 10 дни преди вота за София кандидатът на ГЕРБ и СДС печели изборите в столицата с 10% преднина. Засега предвижданията са, че вота в София ще мине през балотаж, но е възможно победата на Фандъкова да е още по-категорична и дори да не се стигне до втори тур.

Изследването сочи, че на първи тур Йорданка Фандъкова получава 31,2%, а Мая Манолова 24,7%. На втори тур разликата дори се очаква да се увеличи и кандидатът на ГЕРБ ще получи 37,6% срещу 28,5% за бившия омбудсман.

ГЕРБ печели изборите и за общински съветници в столицата с 32,8%. Далеч назад с 22,4% остава БСП.

Методика на изследването

Изследването е проведено в периода между 9 и 16 октомври 2019 г. То е представително за пълнолетното население на Столична община, стратифицирана по признаците местоживеене, пол и възрастова група. Генералната съвкупност е 1 101 776 пълнолетни жители на Столична община. 1% на извадката съответства на ~1102 души. Максимална грешка за 50% относителен дял при 95% гаранционна вероятност: 3,0%. Методът на регистриране на информацията е стандартизирано face-to-face интервю, провеждано в дома на респондента.

Последните дни от една предизборна кампания са от решаващо значение. В дните преди вота избирателите оформят окончателната си преценка за това, кого от кандидатите да подкрепят. Теренът на настоящото проучване приключи 10 дни преди изборния ден на местните избори, което предполага, че регистрираната картина все още подлежи на корекция от гласоподавателите. Същевременно получените резултати могат да послужат за надеждна ориентация при изясняване на съотношението на силите в предизборната ситуация в Столична община.

В основата на предпочитанията на софиянци извън традиционната политическа ориентация стои и оценката за развитието на София през последните години. Най-голяма е групата на хората, които считат, че за общината са направени доста неща, но има още какво да се желае. Освен хората, поставящи тази трезва оценка, се очертават групите на даващите приоритет на постигнатото и на считащите резултатите за незадоволителни. Делът на всяка една от последните две групи е два пъти по-малък от този на първата. При тази постановка може да се направи извода, че успех на изборите ще постигнат кандидатите, които успеят да убедят гласоподавателите, че със своя екип ще надградят постигнатото, като същевременно реформират досегашния управленски модел. Изразено схематично, ситуацията може да се представи като борба в центъра на терена. Играта по крилата ще има само спомагателна роля.

2/3 заявяват, че ще гласуват

Предстоящите избори в столицата се отличават с това, че се открояват двама главни претенденти, подкрепени от силни екипи и основните политически партии. Това противоборство формира облика на цялостната кампания. Първият ефект е избирателната активност. Повече от две трети от избирателите в столицата заявяват, че ще гласуват. Дори да допуснем, че не всички ще изпълнят намерението си, можем да очакваме, че спрямо избирателните списъци активността ще бъде около 60%. Такова участие в избори в България обичайно регистрираме на парламентарен вот. Трябва да отбележим, че този път изборите в столицата придобиха характеристиката на национални. Кампанията се води главно по националните медии, за разлика от всички останали общини. Също така и резултатите ще имат отражение в национален мащаб. Сред останалите претенденти за кметкия стол извън оста Фандъкова-Манолова има открояващи се политически фигури. Широкият спектър от предложения също допринася за по-масово участие в изборите.

Досегашният кмет е с най-висока подкрепа

В изследването регистрираме най-висока подкрепа за настоящата кметица Йорданка Фандъкова – 31,2% от гласоподавателите в общината. Сред заявилите, че ще гласуват, това представлява малко над 40%. Този резултат не е изненада, като се има предвид оценката за нейната досегашна работа, както и това, че зад нея стои управляващата партия и екипът, който в момента контролира общината. Основният й опонент Мая Манолова получава 24,7% от всички избиратели в Столична община или малко над 35% от заявилите, че ще гласуват. На пръв поглед разликата е преодолима. Балотажът изглежда сигурен, като се има предвид, че още около 7 кандидати ще получат най-малко 1% от гласовете.

Градската десница пред избор на втория тур

Интригата се пренася във втория тур. Съществуват предварителни очаквания, че значителна част от избирателите на третата политическа сила в столицата – градската десница – може да застанат срещу ГЕРБ, т.е. да заложат на промяната. Резултатът от настоящето проучване не потвърждава тази хипотеза. Напротив, преоценката в нагласите си, която правят избирателите на традиционната десница, е в обратна посока. Част от тях директно се насочват към кандидата на ГЕРБ-СДС още на първи тур. А хората, подкрепили десницата на първи тур, на балотажа или се определят за Йорданка Фандъкова, или заявяват, че няма да гласуват. Евентуален резерв за г-жа Манолова може да дойде от гласовете на другите леви и граждански кандидати като Георги Кадиев и Борис Бонев. Бившият омбудсман може да развие потенциала си още сред така наречените „нови софиянци“, които са се заселили в града през последните години. Тази немалка група хора засега няма обособено политическо представителство. В същото време очаквано е, че служителите на съсредоточените в столицата държавни институции, общинските администрации и представителите на едрия бизнес ще застанат преимуществено зад настоящия кмет. Тези предпоставки обуславят това, че дистанцията на балотажа се увеличава.

ГЕРБ-СДС с най-много общински съветници

БСП увеличава тежестта си

Борбата за мнозинство в Общинския съвет също предлага заплетена интрига. Резултатите показват, че коалицията ГЕРБ-СДС ще има най-голям брой съветници. Групата им обаче ще е по-слабо представена в сравнение със сегашния Общински съвет. Групата на БСП ще увеличи значително своята тежест, като вероятно ще се утрои в сравнение със сегашното положение. Данните показват, че със сигурност представители в Столичния парламент ще излъчат още Демократична България-Обединение и ВМРО-БНД. Явно, чрез коалиция с тези формации ще се търсят варианти за съставяне на мнозинство. По-голямата избирателна активност ще повиши и прага за излъчване на общински съветници. Поне пет формации – АТАКА, Партия на ЗЕЛЕНИТЕ, ВОЛЯ, АБВ и Коалиция НФСБ са на границата за влизане в Общинския съвет – имат регистрирана подкрепа 1-1,5%. Вероятно заветната граница ще бъде около 1,6% от гласувалите. Колко от гореизброените формации ще я преминат не може да се каже в момента, но може да се предположи, че тези, които я преодолеят, ще имат важна роля при формирането на следващото мнозинство в СОС.

Сподели:
Напиши коментар »
(81)
1
лично Георги Пирински и връчва книжката в Кюстендиль ..и и пожелава ЗАБЕЛЕЖЕТЕ....“ успех “ ...НЕДОНОСЧЕТО ГАЛЕВА СТАНА ГАЛЕВА МИТНИЧАРОВА ..! ТО ВСИЧКИ ОТ ДС СТАНХА МИТНИЧАРИ ПРЕЗ ПРЕХОДА И СА ПЪЛНИ С ПАРИ .!
2
Бойко извади го да пръдна
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Другият понеделник да засилим костинбродската мастия към Кюстендил
5
Галева е пълна с пари ....независимата Галева дори не е пука дали ще стане кмет или няма да стане кмет ..Галева и хлопат дъските ...нали видяхте как изпоглеждаше Фандъкова като че ли ще Ѝ СКОЧИ НА БОЙ ...ГАЛЕВА ЕНД КОРНЕЛА СА ПСИХИЧНО БОЛНИ
6
Стига с тая Мая. Цацаров и Гешев са в САЩ. Явно ще търсят бананите от Еквадор.
7
едната агенция 3,5 другата 10% за Фънда , третата 3% за Мая я си eбeти майките некадърна социологически
8
За Коя Комунистическа К-УРВА ще Гласувате ? Мая Манолова Или Йорданка Фандъкова ? Комунист и Милиционер е Животинска ТОР ! Подлежи Семейно на Животинска СМЪРТ ! Спас-ението на БЪЛГАРИЯ е Прочистване Комунисти и Милиционери на ГЕНЕТИЧНО Ниво ! Член на БКП-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на МВР-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на ДС-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на ДАНС-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! КАЗАХ !www.bulgarya.gа
9
Вервай на Червен Кольо !
10
тая мастия да ходи кмет на кюстендил напълни се София с фатмаци от селата
11
Трябва ни промяна, така, че: Волен, Волен, Волен...
12
Г-Ж Фандъкова
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
РЕЙТИНГА НА МАМА ИРЕНА И МАМА НЕ@ДЯЛКА УДАРИ НАЙ-ВИСОКИЯ РЕЙТИНГ ПО ГРОЗОБОЙНОСТ!
15
Защо не пишете кога самоковската гювендия става член на БКП ??? Бойко не може да го извади защото дебилите като вас са го налапали и човека не може да се изпикае !!! Самоковската мастия ще я засилим още в неделя за село !!! Видях че Фандъчката започна да заеква и да хвърчат слюнки от устата и !!!
16
Й ФАНДЪКОВА Е ПО-ДОБРА КАТО ЖЕНА И КАТО ЧОВЕК ОТ МАЯТА ....... А ТОВА Е НАД ВСИЧКО ОСТАНАЛО !!!
17
Две ку...и и с...ьор - идеална група за София :)))
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Все пак българите сме известни като овчи народ ...
20
отговор на коментар
Вярно че тези графики са " пунта мара" по поръчка ! Зора е голям затова се лъже поголовно , дано някой се излъже да пусне още един Фандък в кутията
21
Спорите.Нсй - достоверна е анкетата на ПИК.Там даже няма балотаж.
22
ГОШЕ, ТИ И ПРЕДИ ЕВРО ИЗБОРИТЕ МНОГО ЗНАЕШЕ АМА ВИДЯ КАК НА 7% ПРОЦЕНТА ВИ ПОДВИХА ОПАШКАТА ОТ ГЕРБ... СЛЕД ЕДНА СЕДМИЦА ПАК ПИШИ...
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
Червените в София са под 20%, даже и под 15.
25
НА ПИК Е ДОСТОВЕРНА ЗАЩОТО ГЛАСУВАШ ОТ 1 КОМП САМО ЕДИН ПЪТ И ГО НЯМА ОНЯ С МАХАЩИТЕ РЪЦЕ ДА ТИ ОБЯСНЯВА,ЧЕ БСП ВОДИ С О,00001% НО ВОДИ.
26
Балотажа е Фандъкова/Игнатов
27
Ey hora tezi ot London si gi kanat v studioto na BG televiziq vse edno sa si u tqh,a nas ne mi kanat za politikata v Europa v tehni izborite.
28
От дворцовия преврат на комунистическите злодеи, та до днес винаги гласувам на изборите с надеждата, че Господ ще забележи моето отношение към лъжата, злото, дявола и комунизма. Да живее Евро-атлантическа България!
29
ВСИЧКИ ще гласуваме за Майчето, а вие ГЕЙберастките EБAHИ ГЪ30ВЕ си EБABAЙTE MAЙКИТЕ. ..хахаха.
30
Много ясно, че Фандъкова ще отвее Манолова. Аз не мога да разбера как изобщо Мая Манолова може да стигне до балотаж при така явната неувереност, на моменти неадекватност на последната в изявите й. Тя едва ли може да надгради нещо от постигното досега, освен да създаде някакви каши и комплицирани ситуации и това да й е промяната. Не я виждам като кмет изобщо!
31
Do 28 edno NATO ili Pakistan vse pari
32
На първи тур Мая Манолова събира 36%, Йорданка Фандъкова - 32%, а Борислав Игнатов - 17%, сочи най-новото представително проучване на Маркет ЛИНКС, проведено по поръчка на OFFNews в периода 15-20 октомври.
34
Червени лумпени, колкото искаш...
35
Обективно, на първи тур Фандъкова е първа, на втори тур - втора. Софиянци искат промяна ! И не само те...
36
dobre
37
КАЛИНКА, МАЛИНКА, КАЛИНКА МАЯ! ЮРИСТКА ИЛИ ИЗМАМНИЧКА? ЧЕРВЕНА ДУХАЛКА.
38
Точно Совите предсказваха победа на чичо Цачева на първи тур и равен резултат на втория. Що не питате и някоя гледачка на кафе? Ама да е руса...
39
Има ли в мутренската кочина,някаква “социологическа” агенция,която да не е на издръжка от партиите,особена на дебелата свиня с мозък на пиле!
40
Такива прогнози се пускат за да послужат за алиби на фалшификациите, което е и коронният номер на Герб. Така беше и 2013, даваха на Бойко 10% преднина, но му хванаха бюлетините в Костинброд и резултата стана друг.
41
С НЕЗАВИСИМИЯ ДЖОЛАН НИ ИЗЛЪГАХА, БИЛ ЧОВЕК НА ЧЕСТТА? ПЪЛЕН ЦЪРВУЛ, ТЪП ШАПКАР, КАЗАРМЕН ОНАНИСТ, ВЛЮБЕН В ТРАВЕРС. С НЕЗАВИСИМАТА НЕВИННА, НЕПОРОЧНА ЧЕРВЕНА ШАПЧИЦА МАЯ СВИРЧОКА МАЙ ТРУДНО ЩЕ СЕ ХВАНАТ БАЛЪЦИ ДА Й ГЛАСУВАТ, НЕ СТИКЕРИ С ЛИКЪТ СИ, А БАНКНОТИ ДА ЛЕПИ ПО КОЛИТЕ!
42
Колко ниско е паднал този измъчен от 30 годишния КОМУНИСТИЧЕСКИ преход,като чета ЧАК ми се плаче но така Е,Но ПИКлювците се правят на УЛАВИ как така допуснаха коментара на Тумбестия,та този СУБЕКТ е Патологичен случай и скоро са го пуснали от Курило.Как така ЕБЕ всички наред Ѝ Редколегията НЕ ВИЖДА много ми Е интересно......ЗАЩО....????
43
Любимата фирма на Фандъкова за обществени поръчки ДжиПиГруп си строи хотел в Доминикана за 220 милиона долара. Не са ли това парите на софиянци от корупционните схеми на даскалката с фирмата и възможно ли е хотела да има няколко собственика, познайте кои?!
44
Ало-о-о Бабикян НЕ СЕ ЛИ ЗАДАВИ ВЕЧЕ, И ако повърнеш ще запушиш Язовира на Искър........????
45
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
46
Точно Совите предсказаха, ч ще има балотаж, но изрично споменаха, че не са включени гласовете на ...ДПС ! Проверява се лесно, има интернет!
47
Ама не ли е права... ................................................................................................................................................................................. Какво може да очакваме от Костинбродска брантия, с Московска диплома за уруспия, със специалност комсомолска Гейша, с профил как да обслужа устно, дърт и гнусен партиен болшевишки член, от политбюро, освен лъжи и плюнки! Тия болшевишки крадливи отрепки, са готови и с курабиите си да си правят пиар, както корветата на кмето вибратор, само и само до обслужат, червените бандити, като братя Галеви, братя Диневи, Фози, Вако-1 2 3 и цял легион от червени БСПдирастки олигарси, ограбели и грабят народа ни преди и сега...Само питам защо и е на Костинбродката Лая, да сменя 8 000лв. заплата с три пъти по малка такава, ако не се кани със БСПдирастията пак да ни краде. Да не би и братя Галеви да са я снимали, как и навират вибратор с крак, и сега да я изнудват, не е ясно. Ясно е, че софиянци не са 80% дебили както ги изкара съветника на Румен Пъпката, и няма да сменят една читава учителка с една плямпаща повлекана. Работен кон за червена кокошка няма как да стане...
48
Който и да изберете,пак кръв ще серете !
49
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
50
Алооооу МИРИ3ЛИВИ ГЕЙберасти, казах ли ви ДА МИ ЯДЕТЕ ПATAPOKA до TAШAЦИTE? Казах ви го, и го повтарям: ЯЖТЕ ми YЙЮ до MAKAPИTE......ГЕЙберастки MИPИ3ЛИBИ ПЕЕЕЕЕЕРАСИ.....ХАХАХАХАХАХАХАХА.
51
"Политико": Посрещнете най-влиятелната жена във Вашингтон, която не се казва Нанси Под милата усмивка на българката се крие желязна воля.............
52
На първи тур Мая Манолова събира 36%, Йорданка Фандъкова - 32%, а Борислав Игнатов - 17%, сочи най-новото представително проучване на Маркет ЛИНКС, проведено по поръчка на OFFNews в периода 15-20 октомври.
53
Тебе м-индил бсп-едерастки съм те к-ъртил над 100 пъти и продължаваш да се н-асираш в сайта долнопробна смрадлива твар
54
Ама верно ли е, че на Фандъкова са започнали да изфвъчат плюнки от устата ,и започнала да заеква пред Мая. Ама ние си я знаем,такава си е.
55
Другари колко години вече ядете пожарникарския маркуч ? Сега ще опитате и Софийския хо хо хо да ви е сладко ! Г-жа Аааааа Ъъъъъ да бега у Кюстендилско да кандидатства за секретарка на Паунов !
56
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
57
...БЕЗ ДИПЛОМА Омбудсман, и сега с БЕЗОЧИЕТО си на гаден комунист тръгнала Галева за кмет??? Галевааа...ти си за ЗАТВОРА, но първо мини през ПСИХИАТРИЯТА, че както си се ОЗВЕРИЛА, ако не лекуваш АГРЕСИЯТА си направо си за вързване..ПФУуууууууу...мафиотка алчна, не си намери х..я
58
На първи тур Мая Манолова събира 36%, Йорданка Фандъкова - 32%, а Борислав Игнатов - 17%, сочи най-новото представително проучване на Маркет ЛИНКС, проведено по поръчка на OFFNews в периода 15-20 октомври.
59
Са послушните агенции на библиотекарите. Публикуват такива „резултати“, каквито им кажат. А кои са библиотекарите, знаят и уличните кучета в София. Лая неслучайно е адски нервна напоследък - явно са й казали РЕАЛНИТЕ нагласи на софиянци.
60
Да се преместят от добруването в Европа към мъките и гладът на Жан Виденовата зима с помоща /ако и позволят/ на Лая Костинбродска?! Да им го кажа с техният комунистически,коминтерновски девиз“ Но пасаран“!!!
61
Да живей но на село, в Белчин Баня, да прекопава градниката, полива доматите, дои овцете, прави туршия и вари ракия. Ако може. Ако не, ще слуша радио Гербераст и ще запаметява мъдрите слова на Тиквоча, както и ще си събира плявата която Мая ще и отвее. Жалко за сополивито Фандъче, много му се иска още един мандат за да увеличи гепеното, но Мая ще я изрита от топлото местенце. Остава и да плаче на дебелото шкембе на Тиквара и рони горещи сълзи. И да се надява да не и завеждат дела за разрухата която причини на София.
62
Три седмици преди изборите, над 50 на сто са абсолютно убедени, че ще гласуват на предстоящия президентски вот, според проучване на агенция Сова Харис. И още - според запитаните челната позиция на първи тур е за Цецка Цачева, следвана от ген. Румен Радев и Красимир Каракачанов. А при евентуален балотаж между Цачева и Радев - разликата в гласовете е едва един процент.
63
Мила редакция, сайт, клоака, вземете си тези изследвания и си ги заврете в тъмните и миризливи отвори.
64
За Фънда няма да гласуват и МИШО Константинов да смята поне или да се скрие
65
НИЕ С БУДА СМЕ ПЛАНИРАЛИ ФАНДЪКОВА ДА СПЕЧЕЛИ, А ГАЛЕВА НИ Е РЕЗЕРВНИЯ ВАРИАНТ.МОЛЯ, ГЛАСУВАЙТЕ!
66
67
Ха, ха, ха, ама има и по-прясно изследване на "МАРКЕТИНГ Линкс" и защо не го покажете и него,главаначета от порно-сайтчето ПИК,да не се уплашихме че ще ви дръпнат суджука!?
68
Явно червенотиквеничковчетата са много болни ! Изглежда селската психика на сестра Галева е дала заето , защото мобилизирането и на червените бълхи не дава резултат. Пикайте кръв , другари, тя поне е червена като знамето ви ! А сърпа и чука си ги заврете дълбоко в миризливите си дупки , другари ! Ние вече свикнахме да ви ги напъхваме там ! Споко, другари , разширили сме ви няма да боли много !
69
Майчето - кандидатката, като главата на патката, резнаха я столичани - да бие Данчето барабани !!!
70
Майчето - кандидатката, като главата на патката, резнаха я столичани - да бие Данчето барабани !!!
71
Лъжете, ПИК! Свършено е с Фандъкова! Хаха! Бойко трябва да се бръкне с много, ама много, за да спечелите този път!
72
Ако софиянци гласуват за Манолова,значи са пълни глупаци!Имаха на разположение 30год.да разберат,какво представляват комунистите и пак не са разбрали.Той един от БСП каза ,че 80%от българите са дебили и е прав!70те% са в София!
73
А кой те управлява сега?Не са ли бивши комунисти или техните деца?За мен е важно този,който изберем да промени нещо в София,да се ремонтитат и тротоарите около блоковете,да се спре безогледното застрояване,да се мие не само от дъжд на вятър в престижните квартали,а и в Надежда Обеля,Връбница.София е една голяма клоака от мърсотия,непрекъснати ремонти,отвратителен въздух,липса на зеленина.,недовършени строежи за,което нимой не държи сметка.,защото са на ,,наши строителни предприемачи",които окрадоха парите на хората и недовършиха строежите.На управляващите изобщо не им пука,важно е те да са добре.
74
Някои следи ли колко недовършени сгради има в София.Като след бомбардировка.Дали движейки се с луксозния автомобил Фандъкова не вижда това?Преди време беше в Северния парк да инспектира строителството там,но не мина нито във Връбница,нито в Надежда.Не и ли направи впечатление мърсотията,и да попритисне кмета на Връбница Младенов,който имитира дейност само около избори.
75
Значи няма нужда да ходя да гласувам в неделя за Фандъкова
76
Трудно понасям ГЕРБ но ненавиждам ярко изявените комунистически креатури.
77
мая манолова с безочието си на гаден комунист иска да става кмет. Ма тя е за затвора бе, хора.... Костинброд и т. н.
78
отговор на коментар
Когато липсва възпитанието, нецензурното изказване е на лице. 1. Г-жа ФАНДЪКОВА е най-успешният кмет. Дай си сметка, кой си ти?Промяната започна преди 10 г. И е видима. До този момент, нямаше никаква промяна от 70 г. независимо, че бяха на власт и комунист.партия БКП/БСП (Станишев+3-ната коалиция), които изнесоха 55-60 млрд.евро и бяха спрени еврофондовете, поради корупция. Когато свалиха Т. Живков и по време на приватизацията+РМД-та се разграбиха над 100 млрд. $. Да не забравяме и раздадените черни куфарчета и мутренските времена. И ИМАТ УСТА ДА ГОВОРЯТ ЗА КОРУПЦИЯ. В КОМУНИСТ.ПАРТИЯ Е КОРУПЦИЯТА. ТЯ Е ТЕХЕН ПАТЕНТ. А "независимата" М. КОСТИНБРОДСКА е тяхно производно. Аз вярвам в промяната, която виждат очите ми. Олигарсите в ареста или под домашен арест. ВЯРВАМ В ПРОФЕСИОНАЛНО ДОКАЗАЛАТА СЕ Г-ЖА ФАНДЪКОВА. СОФИЯ Е СИНЯ И НЯМА ДА Я ДАДЕМ НА ТЕЗИ, КОИТО ФАЛИРАХА 3 пъти ДЪРЖАВАТА, РАЗГРАБИХА И ПРИВАТИЗИРАХА. Проклети да са комунистите, които по времето на СОЦА съсипаха младостта и мечтите на хиляди. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ВИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО КОМУНИСТИТЕ МОГАТ ДА ВИ ОБЕЩАЯТ. СПОМНЕТЕ ДИ, КАК ЦАРЯТ ВИ ОПРАВИ ЗА 800 ДНИ. ОПРАВЕНИ ЛИ СТЕ!
79
Сова па макар и да е Харис си остава пак сляпа. Ка да вярваме.
80
отговор на коментар
Доказахте, че сте човек с много нисък интелект и къса памет. Коронният номер за фалити, разграбване, лъжи, фалшифициране и популизъм е комунистически патент. Щом за 30 г.не сте проумяли истината, вече е твърде късно. Уважавам възрастта, но за съжаление миналото е на старото поколение, бъдещето е на младите. Простият ди остава прост за цял живот. Все повече се убеждавам, че у някои хора, главата е декоративно приложение към зад@ника. Иво Христов ви каза от НС в очите, че сте дебили. Щом това не ви обижда, сте съгласни с неговата констатация. И как искате да ви приемат от европейските държави? За тях сте като аборигени. ИСТИНАТА Е, ЧЕ ББ Е НАЙ-УСПЕШНИЯТ БГ ПРЕМИЕР, А Г-ЖА ФАНДЪКОВА НАЙ-УСПЕШНИЯТ КМЕТ. ДАЛИ ВИ ХАРЕСВА ИЛИ НЕ, ВАШ ПРОБЛЕМ. ПРОМЯНАТА ЗАПОЧНА ОТ 10 Г. КАКТО СЕ КАЗВА "НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО"! 70г.тази държава не беше мръднала. Вашите червени я фалираха, разграбиха и приватизираха. Явно не сте се поучили от грешките си. Едни и същи грешки, не водят до различни резултати. Преди 10г.ББ получи една бедна и ограбена държава. КАК НЕ СЕ СРАМУВАТЕ ОТ СЕБЕ СИ.
81
Седерунгелите пак ще гласуват за Бoко тиквaта. От 30 г. над 1 милион седерунгели гласуват като улави първо за Филю Кенедов и ЖЖ, след това за Стоянов, Костаки и Софиянски, след това се юрнаха след Моню, а от 15 г. любимец им е сикaджийската мутрa - потомствен антикомунист.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 14283
архив

С жена ми имаме свой начин да укрепваме брака си. Два пъти седмично ходим на хубав ресторант, малко вино, вкусна храна... Тя ходи във вторник, а аз - в петък.

няма нови новини
Днес: 257
hot
най-четени новини в момента
сега
2461
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите приеха на първо четене бюджет 2020, Нинова пак си прави реклама, ГЕРБ и Патриотите си разменят остри реплики (ОБНОВЕНА)
x
Ето как ще се случи революцията 5G
x