ГОРЕЩО В ПИК: Охраната на Доган е свалена от Радев

Акценти

ГОРЕЩО В ПИК: Охраната на Доган е свалена от Радев

425031
на 08.07.2024
ГОРЕЩО В ПИК: Охраната на Доган е свалена от Радев
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Държавната охрана на Ахмед Доган е свалена още през 2020 г. от Румен Радев. Така НСО не пази почетния председател на Движението от 4 години, издават източници от службите. 

препоръчано

Това се случва на 7 юли преди 4 години, веднага след като Христо Иванов акостира с гумена лодка на плажа пред “Росенец”, а охранители на бюджетна издръжка го ступаха подобаващо. 

По този начин е изобличено като лъжа твърдението отпреди дни на бившия заместник-председател на Движението Гюнер Тахир, че Доган още използва охрана от НСО.

По същото време през 2020 г., Радев направи публично изявление, че НСО трябва да престане да охранява политици, визирайки най-вече почетния председател на ДПС, чиято морска резиденция в Росенец стана отправна точка на протестите с вдигнат президентски юмрук.

В резултат от призива на Радев, на 11 юли 2020 г. тогавашният министър-председател поиска от изпълняващия длъжността началник на НСО да свика незабавно комисията по Закона за НСО, която да реши Ахмед Доган вече да не ползва държавна охрана. На главния  секретар на МВР и председателят на ДАНС беше разпоредено да вземат участие в заседанието и да гласуват за сваляне на охраната му.

“Фактите са категорични - държавната охрана на Ахмед Доган е свалена от Румен Радев през 2020 г., а кьорфишеците на Гюнер Тахир не хващат дикиш дори в родния му Самуил, където хората отдавна са го разбрали що за стока е и защо беше изгонен преди 24 години от Движението“, коментират още от службите, цитирани от "Сrimesbg“.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК