ГОРЕЩО В ПИК: Поддръжници на Радев бунят държавата с пореден фейк срещу премиера Борисов - набедиха депутатка от ГЕРБ за манекенка от Барселона (СНИМКИ)

Политика

ГОРЕЩО В ПИК: Поддръжници на Радев бунят държавата с пореден фейк срещу премиера Борисов - набедиха депутатка от ГЕРБ за манекенка от Барселона (СНИМКИ)

237117
на 22.02.2020
ГОРЕЩО В ПИК: Поддръжници на Радев бунят държавата с пореден фейк срещу премиера Борисов - набедиха депутатка от ГЕРБ за манекенка от Барселона (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Атаките срещу премиера Борисов с фалшиви новини или снимки, дело на поддръжници на президента Румен Радев, продължават с пълна сила видя в ПИК. Във фейсбук група с име "Алтернатива за България! Президентска Република с Румен Радев Президент" се тиражира поредната лъжа, която доказва откъде тръгва атаката срещу министър-председателя. За сянката на Румен Радев в атаката срещу Борисов медията ни писа по-рано днес, а вчера Борисов сам намекна за това.

препоръчано

Този път застъпници на Радев разпространяват снимка, на която твърдят, че е митичната манекенка Борислава Йовчева. На кадъра се вижда как министър-председателят е прегърнал млада жена, а поддръжниците на Радев коментират, че това е въпросната манекенка Борислава Йовчева.

Истината обаче е съвсем друга. Това е народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова. Ето какво написа тя във връзка с поредните лъжи, опитващи да опетнят името на Борисов:

"Скъпи приятели,

Ето така се лъже! Вземаш си една снимка, без да познаваш човека, пишеш си свободно съчинение, с ясното съзнание, че е пълна лъжа, стига да обслужва подобаващо целта и поръчителя!

В съвременната виртуална реалност, която определено улеснява комуникацията ни и създава условия за бърз достъп до всякакъв вид информация, обаче ни изправя пред едно ново изпитание - фалшивите новини. Те се превърнаха в основна заплаха не просто за политическия климат, а и за всяка една сфера на обществения живот, за отношенията в цялото общество. Невероятно е и трудно да си обясним как обикновени лъжи, разпространявани от нелегитимни „информационни“ източници се превръщат в публична позиция.. Така стигнахме и до термина „пост-истина“, който се превърна в метафора на това цунами от информационни заблуди.

Авторите на фалшиви новини обикновено си служат с гръмки и шокиращи фрази, които влияят върху емоциите на човек. Те разчитат на това, че една лъжа повторена сто пъти, може така да изкриви общественото мнение, че тя да бъде възприета като истина. Всъщност точно това създава една паралелната реалност, която е ежедневно изпитание – да се преодоляват и преоценяват фалшивите новини, превръщащо се в белег за подготовката на всеки индивид да живее като социално същество.

Аз знам, че на това негативно явление може да се противодейства, чрез по-добрата информираност на обществото, но и вярвам, че истинските медии са онези, които разказват и споделят информация, позволяваща на хората да бъдат коректно осведомявани по актуалните теми, които осъзнават отговорностите на човешкото развитие и които защитават важните морални ценности.

Този фейк се разпространява в групи, подкрепящи Радев, а ето какво пише депутатката:

Сподели:
Бомба x
Съпруг и съпруга: Какво не може да бъде скрито един от друг и какво трябва Съпруг и съпруга: Какво не може да бъде скрито един от друг и какво трябва
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Харвардските авери Асен Василев и Кирил Петков с общи опорки за финансите и икономиката - дават заден за списъка по Магнитски (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Харвардските авери Асен Василев и Кирил Петков с общи опорки за финансите и икономиката - дават заден за списъка по "Магнитски" (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 219
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това