ГОРЕЩО В ПИК! Помните ли тази позиция на Христо Иванов за "калинката" Деси Атанасова през 2020 г.? Днес се подписа под номинацията й за конституционен съдия (СНИМКИ)

Акценти

ГОРЕЩО В ПИК! Помните ли тази позиция на Христо Иванов за "калинката" Деси Атанасова през 2020 г.? Днес се подписа под номинацията й за конституционен съдия (СНИМКИ)

185604
на 17.01.2024
ГОРЕЩО В ПИК! Помните ли тази позиция на Христо Иванов за калинката Деси Атанасова през 2020 г.? Днес се подписа под номинацията й за конституционен съдия (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Съпредседателят на ППДБ Христо Иванов е един от хората, подписали се под предложението Десислава Атанасова да бъде избрана за конституционен съдия. Заедно с него подписа са си сложили още Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков. Атанас Атанасов, Екатерина Захариева и Радомир Чолаков.

препоръчано

В мотивите за предложението, под което е сложил подписа си и Иванов, се казва, че Десислава Атанасова отговаря на конституционно установените критерии за конституционен съдия и притежава всички качества да изпълнява достойно тази длъжност независимо и в защита на обществения интерес.

Съвсем не така мислеше за качествата на Деси Атанасова преди малко повече от 3 години Христо Иванов. Тогава във фейсбук той пише това:

Деси Атанасова, председател на конституционна комисия, е естествено продължение на фарса “ГЕРБ пише нова конституция”. И, ако естественият импулс е човек да игнорира цялото това позорище, не бива да подценяваме опасността, която тези хора представляват. Един преглед на състава на комисията е като филм на ужасите: парламентът е пълен с калинки и други насекоми, готови да творят, гласуват и подписват всякакви диващини. Изпращането в парламента на нормални хора с юридическа компетентност и доказана ценностна устойчивост е първостепенна спасителна операция за българската държавност.

И, понеже вчера излезе докладът на ЕК за правосъдието и ГЕРБ го омазаха в обичайните си безсрамни лъжи, да припомним най-важното за проекта им за нова конституция. Огромното мнозинство от българското общество, международните експерти и авторитетни органи като ЕК, Съветът на Европа и Венецианската комисия към него от години призовават за въвеждане на отчетност и възможност за търсене на наказателна отговорност от главния прокурор. Възможност за търсене на наказателна отговорност в проекта на ГЕРБ НЯМА. А по отношение на механизмите за отчетност- премахват се дори съществуващите. Така, докато лъжат какво било пишело в доклада, Деси Атанасова и прочее калинки са готови да ни превърнат от прокурорска република в прокурорска монархия, за да обслужат тежките зависимости на Борисов.

Тези хора са истински опасни!

Оставка!"

Не само че през 2020 г. Христо Иванов нарича Десислава Атанасова калинка, че говори за фарс и позорище, ами и сочи позицията на Венецианската комисия като важна при промяна на Конституцията. Към днешна дата Иванов и останалите в сглобката направиха конституционни промени, въпреки че същата тази комисия имаше размазващо становище за въпросните промени.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 16 май - Скорпионите са във върховата си форма, Водолеите да не се вживяват в личните си проблеми САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 16 май - Скорпионите са във върховата си форма, Водолеите да не се вживяват в личните си проблеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО)
ново
Днес: 26
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК