ГОРЕЩО В ПИК! Последни подробности за драмата с падналия МиГ-29. Военният министър: Пилотът не е оцелял

Акценти

ГОРЕЩО В ПИК! Последни подробности за драмата с падналия МиГ-29. Военният министър: Пилотът не е оцелял

49555
на 10.06.2021
ГОРЕЩО В ПИК! Последни подробности за драмата с падналия МиГ-29. Военният министър: Пилотът не е оцелял
Автор:   ПИК

Министърът на отбраната Георги Панайотов в служебния кабинет на Румен Радев коментира на какъв етап е разследването на самолетната катастрофа, при която на учебни стрелби край Шабла в морето се разби МиГ-29 с пилота от авиобаза "Граф Игнатиево" майор Валентин Терзиев. Каква е причината за гафа на командосите от САЩ, които нахлуха в цех в зоната на поделението в Чешнегирово, коментира още Панайотов по Би Ти Ви.  

препоръчано

За съжаление новината не е добра. От командването по спасяването получихме информация, че м-р Терзиев не е оцелял. Изгубихме много опитен пилот и професионалист.

На този етап не мога да съобщя нищо ново. Изказвам съболезнования към семейството. Продължават опитите за вадене на машината, която е потънала на 70 метра дълбочина. Привлечени са частни фирми, оферта е имало и от съюзническа държава, която е отказана. Операцията ще продължи още дълго, но за съжаление м-р Терзиев не е жив.

Случаят е много специфичен. Възможностите на нашия флот не достигат. Можем да пуснем хора до 50 метра. Не можем да разполагаме с всичко, каза Панайотов. 

Ако не успеем да открием да извадим черната кутия до 4 дни, тя ще бъде унищожена от морската вода, уточни той.

Няма да ви кажа точния брой на изтребителите, с които разполагаме, защото тази информация е класифицирана, но имаме толкова, колкото е достатъчно за отбраната на държавата. Самолетите са поддържани от РСК "МиГ". Засега няма данни за техническа повреда. Всички опции са на масата. Площта, която трябва да бъде проверена, е 40 кв. километра.

Офицерите, сержантите и генералите според него от ВВС се справят отлично в условията на силни ресурсни и технологични ограничения. Да, чакаме Ф-16, но продължаваме да изпълняваме задълженията си. 

Министърт призна и за проблеми с летенето на хеликоптерите "Кугар", но през агенция на НАТО се работи за техния ремонт в Испания. При придобиването фокусът според него не е бил върху поддръжката.

Сподели:
Бомба x
Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това