ГОРЕЩО В ПИК: ППДБ e към края си. Последният тест - изборите наесен. Ако до тогава Ивайло Мирчев и кака Цонка не взривят коалицията с...

Акценти

ГОРЕЩО В ПИК: ППДБ e към края си. Последният тест - изборите наесен. Ако до тогава Ивайло Мирчев и кака Цонка не взривят коалицията с...

390036
на 25.08.2024
ГОРЕЩО В ПИК: ППДБ e към края си. Последният тест - изборите наесен. Ако до тогава Ивайло Мирчев и кака Цонка не взривят коалицията с...
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Процесите по разцеплението на коалицията ППДБ са в ход и е само въпрос на време членуващите в нея партийни субекти да се превърна в бъдещи политически джуджета.

препоръчано

Точно преди седмица от "Продължаваме промяната" обявиха, че ще преговарят за явяване на предстоящия парламентарен вот в коалиция с "Демократична България". В този формат те се регистрират на избори от април 2023 г. насам. 

Общо решение обаче към този момент все още няма, като най-вероятно се изкачва да стане ясно какво ще се случи идния понеделник на "Дондуков" 2. Тогава настоящият служебен премиер Димитър Главчев трябва да представи проекто-кабинет и ако в него отсъства името на МВР-министър Калин Стоянов, то пъкленият план на ППДБ, подкрепен от Румен Радев ще бъде осъществен и ще се премине към насрочване на седмите поредни предсрочни избори на Народно събрание.

Новите избори ще поставят на изпитание стабилността на ППДБ. Трусовете в коалицията зачестиха след последния вот през юни, когато "добрите сили" загубиха 300 хиляди от своите гласоподаватели, а лидерът на "Да, България" Христо Иванов хвърли оставка. 

Няколко фактора алармират за очертаващо се голямо напрежение в редиците на коалицията, която е изправена пред трудно и дори невъзможно предизвикателство - да получат значително по-добри резултати на изборите. Ако не успеят - почти сигурно това ще е краят на коалицията, понеже в "Да, България" вече се чуват призиви парламентарните избори през октомври да са последните, на които партията се явява в коалиция с "Продължаваме промяната".

Всъщност, точно в "Да, България" положението в момента изобщо не е "цветя и рози", като след напускането на Христо Иванов партията е разцепена от вътрешни интриги. За тях призна в социалната мрежа бившият общински съветник Методи Лалов, който въпреки че бе изключен от "Да, България" в началото на 2022 г., продължава да е наясно с деструктивните процеси, разяждащи дясноцентристкото либерално движение. 

"Мирчев-Цонева" ООД, след като уволниха управителя Христо Иванов, продължават да водят партията-търговско дружество към несъстоятелност", коментира съратникът на бившия правосъден министър, с когото бяха рамо до рамо в маршовете за съдебна реформа. 

Лалов визира Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева, които на юнските избори изпаднаха от 50-то Народно събрание.

"Днес отново искат ДБ да се яви на избори самостоятелно. Самостоятелно, но с политическата котва Атанас Атанасов. Колко гласа мислите, че ще получат?

Проблемът не е дали с ПП, или без тях. Проблемите са в лъжите към избирателите, в сглобките с мутрите, в безпринципните и конюнктурни действия, в грижата главно за собствените им кариери, а не в грижата за гражданите", добави още Лалов, който е и бивш съратник на Христо Иванов в маршовете за съдебна реформа.

В коментар под собствената си публикация той повдигна още повече завесата на драмите в ДБ и загатна за проблемите с коалиционните им партньори от "Промяната":

"Проблеми с ПП има, но в ДБ основният проблем са Мирчев и Цонева, след като Иванов се пенсионира, които си мислят, че ДаБГ им е бащиния и всеки друг или изпълнява решенията им, или го елиминират (често чрез интриги)".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК