ГОРЕЩО В ПИК: ПРЕВРАТ на Контрера в схема с ГЕРБ и БСП. Кой олигарх се намести в София

Акценти

ГОРЕЩО В ПИК: ПРЕВРАТ на Контрера в схема с ГЕРБ и БСП. Кой олигарх се намести в София

453373
на 13.07.2024
ГОРЕЩО В ПИК: ПРЕВРАТ на Контрера в схема с ГЕРБ и БСП. Кой олигарх се намести в София

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От вчера силният човек в София е Карлос Контрера!

ВМРО имат само един съветник в Столичния общински съвет, но ще управляват шест ключови общински дружества, заедно с няколко независими съветника, отцепили се от ПП "Възраждане". Това е висш пилотаж в политиката! Внасяш доклад с някакви имена на хора, които да заменят настоящите ръководства на дружествата, едно от които е проблемната "Топлофикация", и след един ден те получават доверието на три партии.

Едната - ГЕРБ, която е управлявала София в продължение на 15 години, а другата - 132-годишната БСП, и на опашката се нареждат ИТН.

Браво на Карлос! Големият въпрос обаче, след вчерашното гласуване, е кой носи политическа отговорност за предстоящите действия и бездействия на кадрите на ВМРО във въпросните дружества. Естествено, самият Карлос трябва в спешен порядък да разясни как и по какви критерии е осъществил подбора на новите управници, за чието назначаване събра нужната подкрепа за едно денонощие.

Стана ясно, че доверието в господин Контрера като управленец и кадровик явно е изключително високо. Този извод се налага от факта, че той успя да обедини три партии, и то без дори да им представи и да обсъди с тях всяко едно от предложените имена на "експертите" си.

Никой дори и не помисли да проведе някакви консултации и събеседвания с назначенците на войводата, което означава, че той се ползва с огромен авторитет сред съветниците и те безропотно и безусловно предадоха управлението и респективно отговорността за съдбата на отоплението и целия транспорт (надземен и подземен) на софиянци в "сигурни ръце", без каквито и да било претенции.

Истината е, че една част от досегашните ръководства наистина трябваше да бъдат сменени и властта в София да се отнеме от Терзиев и адютанта му Мис Бони. В това няма съмнение. Проблемът е, че начинът, по който това бе направено, е, меко казано, съмнителен и много прилича на долнопробна схема, с която някой сериозен задкулисен играч овладява икономически София, оказвайки влияние на половината Общински съвет.

Как така гласуваш за хора, чиито имена чуваш за първи път през живота си и им поверяваш милиарди, само защото Контрера гарантира за тях? Как така кадровата "находка" на няколко обищинари се оказа толкова атрактивна и скоропостижно бе прегърната и подкрепена от уж "сериозни" партии, сред които и тази, в която членувам аз и която в момента се опитва да оцелее и да се променя, защото сериозно губи доверие през последните години?

Ще се радвам да чуя от хората, които изгласуваха предложените от Карлос назначения, с какви доводи и на база на кои политически решения и визия дадоха доверието си. Откъде накъде "политическата инициатива" е отстъпена на самотния Карлос Контрера, избран от листата на ВМРО?

Това е поредния водевил в т. нар. българска политика, която ударно се разпада и разгражда, защото се прави от представители на една безделна класа, чиито интереси са сведени само и единствено до разпределение на постове, активи и привилегии.

Никой не трябва да се учудва, че вече не останаха много български граждани, които да припознават тези хрантутници за свои представители. Вече има само клубове по интереси, които ни се представят като "политически партии" и ни агитират да гласуваме, за да им легитимираме схемите.

Е, няма кой да се върже на това, с изключение на малцина пряко заинтересовани и лумпените, които отиват до урните срещу определено заплащане.

Дано до края на мандата на СОС не сменят и името на града ни, ей така, защото на някой там в сенките му хресва повече да се казва иначе, или да го кръсти на името на сина си, например...

Страхил Ангелов

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК