Вход
София
Времето в София 17 o C

ГОРЕЩО В ПИК! Проф. Михаил Константинов с ексклузивен коментар за скандала с руския патриарх и застрашен ли е кабинетът

ГОРЕЩО В ПИК! Проф. Михаил Константинов с ексклузивен коментар за скандала с руския патриарх и застрашен ли е кабинетът

на 10.03.2018
96977
35
ГОРЕЩО В ПИК! Проф. Михаил Константинов с ексклузивен коментар за скандала с руския патриарх и застрашен ли е кабинетът

България попадна в поредната спирала от скандали. Сделката за ЧЕЗ разтърси държавата. Политици, икономисти и анализатори не престават да чертаят мрачни сценарии за бъдещето на страната ни. Опозицията дори вещае заплаха за националната ни сигурност.  

За гнева на руския патриарх и ровенето на костите със стогодишна давност

За гнева на руския патриарх и ровенето на костите със стогодишна давност

За пореден път забъркахме скандал с Русия. И този път в...

на 05.03.2018

Националният ни празник 3 март предизвика не по-малък скандал. Руският патриарх Кирил обвини в реч пред президента и българския патриарх Неофит, че страната ни изопачава историята като подценява ролята на Русия в Освобождението ни. Случилото се нямаше да стане ясно, ако информация за него не беше излязла в руските медии.

Какво се случва в държавата ни, кой има интерес от нарастващото напрежение, защо политическата ни класа се оказва толкова безсилна да се справя с кризите – за отговори на тези и други горещи въпроси от последните седмици потърсихме анализатора проф. Михаил Константинов.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Скачаме от скандал в скандал, проф. Константинов. Сякаш край няма. Докога ще я караме така?

- Така ще я караме. Нашите политици тичат след събитията, а не ги предотвратяват.  Вместо да действат активно – и за себе си, и за държавата. Но вече се случи и нещо хубаво – българският народ се събуди и си поиска властта. Да се сетят нашите политици какво се случи във Франция през 1789 г. (б.а. – Френската революция) и в Русия през 1917 г. (б.а. – Октомврийската революция).

- Е, живеем все пак в 21 век. Не би трябвало да си говорим за революции?

- Да, така е. Но хората са недоволни от това, което става. Какво ми пука на мене, че съм по-богат от вчера. Като не живея добре,  нямам спокойствие. А има и хора, които няма какво да ядат. Но революциите не се правят от тях, а от активните хора. 64 дни ни занимават с Истанбулската конвенция преди да я извадят. Ама то не бяха взаимни обвинения, скандали и какво ли още не... Това е реактивно забавено действие. Аз не искам да събарям държавата и никой не желае. Просто са ни нужни читави политици, които милеят за България, колкото и изтъркано да звучи това.

- Има ли опасност за стабилността на кабинета заради скандала със сделката за ЧЕЗ?

-  Има арбитраж за 500 милиона. При една сделка никога не се изплащат всичките пари, никъде по света. Докато не се разбере какво ще стане с арбитажа, не знам какво ще се случи.

- Патриотите  са в постоянно напрежение. Сега конфликтът им се засили заради руския патриарх?

- Фактите, които бяха изнесени за патриарх Кирил, са от руската преса. Но, нека ние си гледаме нашите патриарси. И те са били сътрудници на ДС. Само един – двама не са били, не им помня имената. Да си ревем на нашия гроб, да не ходим на чужди гробове!

- За пореден път обаче допуснахме да има неясноти и това създаде напрежение и подозрителност у хората. От руските медии научихме какво се е случило между руския патриарх и президента Румен Радев, което е абсурдно. Цели два дни по-късно президенството излезе със съобщение какво е отговорил нашият държавен глава. Гузна съвест или неумение да се справят с проблемите – кое е причината за това мълчание, според вас?

- Българската политическа класа показа неумение да управлява кризи. Същото се отнася и за европейския елит. Не може да стоиш и да си бъркаш в носа. Трябва да бъдем честни с народа. В политиката има и конфиденциалност, разбира се. Но важните проблеми не се решават. Ние режем опашката на котката на парчета. Вместо да кажем "боли" и да я отрежем от веднъж.

- Не работа на патриарха да изнася политически речи все пак. Той има по-извисени задачи. Но ние имаме вина да се стигне до тук и това не можем да го отречем. Години наред на 3 март политиците ни замитат някак името на Русия. Да не говорим за откровените обвинения срещу Русия, че е агресор, голяма опасност и трябва да се пазим от нея.  И не само Росен Плевнелиев говореше така, подобни приказки излизаха от политици от всички политически формации?!

- Не трябва да се засягаме като държава от това, което казва един патриарх. Все пак не ни обвинява Путин, даже не и говорителката на въшното министерство на Русия Мария Захарова. Той е отец, а не политик. А нашата църква е автокефална. Не е на нивото на българския президент, че той да бъде длъжен да му отговаря. Не е работа и на вицепремиера Валери Симеонов да се занимава с патриарх Кирил. Трябва да бъде по-спокоен в изказа си. А и, както вече казах, и нашите отци не са света вода ненапита. И те са сътрудничили на ДС. Гърците са били много мъдри, казали са, че когато боговете искат да унижат някого, му взимат акъла.

- Ще имат ли край скандалите?

- Аз вярвам в мъдростта на българския народ. Длъжен съм да дам всичко от себе си държавата да се оправи. Тук е домът ми, семейството ми, колата ми, вилата ми, внучката ми...  Масово българите започнаха да се връщат в родината. Защото ония, западняците, съсипаха християнската цивилизация. В метрото на Париж не можеш да видиш вече бял човек. В Лондон, ако срещнеш бял, ще е цяло чудо. В Германия вече огромна част от населението е с друга вяра. Е, нашите хора българите, какво да правят там?! По-добре да си се върнат в България. И го правят.

 

Сподели:
Напиши коментар »
(35)
1
Никой нищо не умее - само професора разбира от всичко - политика,енергетика,право.Аман бе, аман от разбирачи.Каква е тази българска амбиция да си врем носа навсякъде?
2
Хъб ли? Хрен за вас, мърши неблагодарни !!! При това проамериканско правителство и то добре нахранено, какво друго да се очаква??!! Всичко е точно!! Краят е БЛИЗО!!! АМИН !!!
3
Уффф ,омръзна ни от увъртания ! Ако Радев се е държал достойно - пуснете видеозаписа от срещата му с Патриарх Кирил и сами ще се убедим ,защото - криейки този запис - просто ни убеждавате в обратното. Не щем приказки - искаме доказателства !
4
Присъединявам се към Колегата № 3 . Стига празни приказки ,няма да ни накарат да повярваме ! Искаме да я видим пустата среща м/у Президента и Патриарха и сами ще преценим (чак толкова прости не сме) ,дали поведението на Радев отговаря на поста му ,на националността му и на националните ни интереси. Всичко друго е ала-бала
5
Е.БАН РОШКО LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 7 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
6
Е.БАН РОШКО LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 7 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
7
Този е пълен скапаняк, много мразя хора като този, Кольо Колев , Евгени Дайнов и още 3-4 несретници които са компетентни по всичко. Тези боклуци обикалят медии и ръсят глупости. Няма ли кой да ги спре.
8
Валери Симеонов не трябва да се извинява!!Иначе нямаше да е патриот,ако не защитава родината от обругаване!!Този руски дърт пръч,какво майка си иска в чужда държава,че държи такъв тон!!Бил огорчен!!Доди с една сюрия гладни руснаци,ядаха,пиха,разхождаха ги-накрая огорчени!!Той не е християнин!!Ако беше,поне щеше да се смири!!Този е охранен комунистически агент на Путин!!!Пратен е да създава интриги!!
9
Да се изпрати Валери Симеонов да преговаря с ГАЗПРОМ ..... договора на България изтича пре 2019 г
10
Да се изпрати Валери Симеонов да преговаря с ГАЗПРОМ ..... договора на България изтича пре 2019 г
11
ПРОФЕСОР, РАЗБИРАЧ ОТ ВСИЧКО И ТОЙ СТАНА ЧЕРВЕНА ПОДЛОГА !! ЗАЩО НИКОЙ НЕ КАЖЕ ОТКРОВЕННО, ЧЕ пРЕЗИДЕНТА НАПРАВИ ГАФ - С МЪЛЧАНИЕТО СИ, С НЕДОКОМЕНТИРАНЕ НА СРЕЩАТА? КАК ТАКА РУСКИТЕ МЕДИИ ПРИСЪСТВАТ И ЗАПИСВАТ, А НАШИТЕ КЪДЕ САААА? АМА МОЛЯ ВИ РАЗНИ ПРОФЕСОРИ И ТАМ ЧЕРВЕНИ АНАЛИЗТОРЧЕТА - НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА ГЛУПАЦИ!
12
Когато руски емисар наруга България, Червеният Пъпчив Пъпеш Грипенчо и Биволицата Импексова млъкнаха защото се насраха, нали са за евроазиатски съюз, а още по-добре за БСП 16-та република! Българофобска партия е БСП!!! Мечтаят си за служебно правителство за да се накрадат, до там са им силиците, за нормално управление не стават, примерите за достатъчно красноречиви!!!Емисарят на КГБ да не посещава Англия, защото там загиват предателите на агенти на КГБ, а той предаде част от агентите на КГБ в България!Баси смешника смотан, как да не се документират срещи в Президентството! Звукозаписи, видеозаписи и стенографиране има на всяка среща! Това да не е селска кръчма, където се бистри политика на пияна глава, или е конспиративна среща на агенти на КГБ, та всичко е затрито, за да не се види позора на нашеница, когато му набиват канчето представител на чужда държава :))))
13
Този патриарх е дошъл тук с мисия и я изпълни.Вместо да е обединител,говори глупости.Насъскан от шефа си.
14
Да донякъде Професора е ПРАВ,ами като има повече да излезе пред св.''Александър Невски'' и да раздава на "БЕДНИТЕ" който искат да "БУТАТ" Правителството да ИЗПРЕВАРИ товарищите Гергов Р.Овч. Дъбов и ЦЯЛАТА ПЛЕАДА от БРП(к)-БКП-БСП КОЙТО наследиха НЕСМЕТНИТЕ богатства от техните Родители бивши Фабриканти и Земеделци.А Валери Симеонов много точно му каза ,,Че не е слезъл от НЕБЕТО Е дошъл от една друга "СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА АРМЕНИЯ" Ѝ Е НАЗНАЧЕН ОТ ПУТИН който по примера на ДРУГ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛИДЕР плаши света със ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ и ДАДЕ СТАРТ на НОВА СТУДЕНА ВОЙНА И НОВО ПРЕОВЪРАЖАВАНЕ а нека народа да ходи гол и бос,времето се ЗАПРОЛЕТЯВА Ѝ ще ИЗДЪРЖИ СТОИЧЕСКИ.......??????
15
Пенсионер до Пенсионер, мила моя Майноле . . .
16
Коментар на умен и мъдър човек. Ще бъде добре да има повече такива хора в политиката.
17
nAISTINA analitichen i zadalbochen analiz,naoisledak profesora e mnogo dalnoviden i realistichen !!
18
Ще внасяме квалифицирани работници извън ЕС, а защо не и политици?
19
Въздухплавателния тупан питал веднъж баща си: - Тате, тате, верно ли е, че сте ме осиновили? Баща му го поизгледал, па рекъл: - Да бе, да, точно пък теб щяхме да избереме?
20
Мога ли съвсем невинно да попитам по силата на кой държавен, международен или извънземен протокол вицепрезидент от светската власт на една държава ще кляка да посреща глава на чужда църква, а после дъртия поп ще бъде приет и от държавната глава, че да му набива кухото канче? М? Нашия патриарх, ако отиде в Русия, дали ще го приеме Путин, а? Или таваришч Мечоков ще го посрещне на летището, а?
21
Професоре, не се излагай. Революцията ще е от 200 души, като ботевата чета.
22
Назидателният тон на руския париарх е срещу властите в България, а не лично срещу Радев. Спрете се. Една безкрупулна журналистка, част от екипа на руската делегация, се изтъпанчи със заглавието и непроверените думи, че Радев не бил споменал Александър II. Всички, които имат уши, чуха изразената от Радев благодарност и на Шипка и пред Народното събрание вечерта, когато зад гърба на всички стои паметника : "ЦАРЮ ОСВОБОДИТЕЛЮ ОТ ПРИЗНАТЕЛНА БЪЛГАРИЯ". На мястото на Путин бих наказала патриарха и журналистката на Комсомолска правда, а на мястото на българския президент бих изпратил чрез МВНр протестна нота за измишльотините, вече и на централните канали. Руската информационна агенция РИА-НОВОСТИ написа: "В то же время он назвал президента Болгарии Румена Радева "интеллигентным, православным и любящим свою родину человеком". "Дай Бог, чтобы такие политики набирали силу в Болгарии", — заключил патриарх Кирилл."
23
Драги размишляващи чакам нови измишльотини.Спрете се умници.Така ще е докато президента трае като п-ка.
24
Държавата не е разтърсена. Разтърсени са комунистите, които бяха ловко изработени от Гинка от Пазарджик. Българската история е изопачена от руснаци като този поп, които я писаха и наложиха от името на комунистите като истинската история. Не политическата класа е безсилна да се справи с кризите, а БСП, която се ръководи от Кремъл. Другарю Константинов, България от десетилетия се управляваше от Русия, а тя е една бедна, примитивна, изостанала, разбойническа държава. Тя ни направи да сме като нея, най-бедната, най-изостаналата държава в Европа. От къде да дойдат читави политици, за които ти мечтаеш. Дори и да имаше никой не ги пускаше в първите редици. Не си ли разбрал, че комуниста мрази цивилизованият начин на живот и го саботира по всякакъв начин. Стига си ревал за този комунистически извратен национализъм и патриотизъм. Как САЩ са най-богатата и най-развитата държава като там хората са от цял свят? Защо не плачат Германия и Франция за милият германец или французин, че пълчищата от войните и от мизерията ще го превземат. Тези нещастници търчат с всичка сила, но не за България и Русия, а за тези страни, понеже там се живее добре. Европа ще стане като САЩ и всеки може да живее и работи. Терористите, които Русия изпраща да събарят цивилизованият свят ще бъдат преследвани и наказвани.
25
ИЗКАЗВА НЕПОДГОТВЕН .
26
помияра михаил. лизач на бойковския гъз. не те е ли срам бе, възрастен пък лизач, не тее ли срам от децата ти
27
Прав си, комунистите са в дива паника. Но не всички - а само тези от герп, които са мнозинство в тази партия. И има от какво да ги е страх. А най-главният комунист (оня с мушамата) направо се е осрал от страх, че сам ще си ритне столчето.
28
професоре , да обърнем и другата буза -по християнски ! или да се хванем за палците ...отново?стига навеждане на изток и на запад /и на юг/.
29
договора от Сан Стефано, с който се дава пълна независимост на Сърбия, Черна гора и Румъния, след кратката война 1877-1878 год.! прочетете къкво получава България в какви граници! аз си задавам въпроса защо тия три страни не е.бават датата 3-ти март и защо у нашенско е най-големия празник!? и не е ли прав Големия /дебелия/ Ал да не признава тоя празник! не сме ли първи автоголаджии българете!
30
Този професор май вече трябва да се скрие. Стига се е излагал.
31
...НЯМА ЧАСТНИ УРОЦИ И ТОЯ СЕ ПРЕ-ПРОФИЛИРА ЯКО КАТО АНАЛИЗАТОР....КАТО ЗНАМ КАК СЕ СТАВА ПРОФЕСОР....
32
Другарю Константинов,мислим,че "кабинета" НЕ е застрашен,по-простата причина,че неговият "избор" НЕ зависи от ИЗБОРИТЕ на НАРОДА,а от това ,какви "резултати" ще се получат от "СМЕТКИТЕ" на такива като Вас!?
33
You actually stated that perfectly. exercise after taking cialis buy cialis online comprar cialis generico en barcelona cialis generic
34
Споделям мнението, че този професор е пенкилер, по всичко е компетентен и експерт???
35
Very well expressed indeed. . buying cialis vietnam cialis generic cialis price safeway buy cialis online
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

- Сестра, карай го в моргата.
Пациента:
- Ама докторе, не може ли първо в Реанимация?
- Абе, това пациентите сте ужасни, стига с това самолечение!

няма нови новини
Днес: 23
hot
най-четени новини в момента
сега
994
четат ПИК
сега
четат тази новина
ДРАМА В ПИК TV! Деси Фотосесията се бори за живота на болната си баба! Плеймейтката плаши лекари със съд - вижте защо в "Жълтите новини"
x
НОВ ГЕНИЙ! Тригодишно дете има по-висок IQ от Стивън Хокинг и Айнщайн
x