ГОРЕЩО В ПИК: Расте натискът над Борисов да свали кабинета

Акценти

ГОРЕЩО В ПИК: Расте натискът над Борисов да свали кабинета

591362
на 07.02.2024
ГОРЕЩО В ПИК: Расте натискът над Борисов да свали кабинета
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Расте натискът над лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да свали кабинета при ротацията и да предизвиска извънредни парламентарни избори заедно с европейските през юни, научи ПИК от народни представители.

По данни на социолози при нови избори ГЕРБ ще победи ППДБ с между 7 и 10%, а второто място ще отиде при "Възраждане".

Конфигурацията в парламента никога няма да е същата, ППДБ нямат вече никакво представителство да управляват, отчитат социлози от няколко водещи агенции.

В редиците на ГЕРБ мнозинството от депутатите настояват за падане на правителството и отиване на нов вот. По данни на ПИК зелена улица за избори е дадена и от посолството.

Всъщност американците са обяснили, че замразяват активността си у нас до изборите там през есента, което е нормална практика. Оставили са ни сами да решаваме, като единственото условие е да продължи подкрепата за Украйна, посочват източниците на ПИК.

Доверието към Кирил Петков и Асен Василев от страна на щатската легация е оттеглено. В тази ситуация изцяло субективно решение на Бойко Борисов е дали ще продължи агонията на сглобката, или ще предизника извънредни избори, както и изцяло нова електорална картина, при която "Промяната" ще изхвърчи от управлението.

Според горещата информация на медията ни решението ще бъде взето след края на националната конференция на ДПС и съгласувано с новото ръководство на движението начело с Делян Пеевски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Финансови проблеми за Рака, Лъвовете да не пътуват САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Финансови проблеми за Рака, Лъвовете да не пътуват
ПИК TV x
Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО) Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК