ГОРЕЩО В ПИК: Фалшива новина с Румен Радев подлуди хиляди българи насред пандемията (СНИМКИ)

АВТОРСКИ НОВИНИ

ГОРЕЩО В ПИК: Фалшива новина с Румен Радев подлуди хиляди българи насред пандемията (СНИМКИ)

194544
на 23.11.2020
ГОРЕЩО В ПИК: Фалшива новина с Румен Радев подлуди хиляди българи насред пандемията (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Нова зловеща фалшификация започна да взема връх в социалните мрежи и да подлудява хората насред пандемията, видя ПИК. От няколко дни различни менте профили и през десетки съмнителни групи разпространява фейк видео, в което се твърди, че американски самолети всяка вечер пръскат българите с отрови и затова имало коронавирус. 

препоръчано

Фейкът бързо набира скорост и се разпространява мълниеносно, като само в "Ютуб" има над 80 хиляди гледания, а още толкова са във Фейсбук. Агитаторите от видеото са намесили и Румен Радев, като показват негови изявления по повод самолетните следи, в които казва, че въпросът трябва да бъде проверен, щом хората ги е страх. Вместо категорично да отрече и да каже истината, Радев в типичния си стил на голям почитател и разпространител на пропаганда се измъква, че не му било известно подобно нещо до момента, но трябвало да се провери. Аватарите на фейковете ала Бабикян зоват Радев във видеото да се намеси и да изгони американските самолети от териотирята на страната ни.

Още по-зловещото е, че се внушава, че с въпросната "отрова" ни пръскали и коронавирусът идвал от там, а не защото ние помежду си го предаваме, което внушава да не се спазват мерките. В мрежата за по-голяма достоверност има и снимано видео, на бойни самолети, които извършват учение. Обикновено те оставят диря в небето от двигателите, което е нормално, както се случва и при автомобилите, но според аватарите бабикяновщините, това е отрова, която се изсипва от небето. 

Коментарите под въпросните фейкове обаче ясно показват, че мнозинството от потребителите се поддават на скандалните внушения и много малка част от тях поставят под съмнение измислиците ала Бабикян.

След като се видя, че опитът да облъчат хората с менте новината, че 5G мрежата убива и разпространява коронавируса, новата вълна на истерия и фалшификация са американските самолети и родното ВВС, което участва в съвместни учения с НАТО. 

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 267
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това