ГОРЕЩО В ПИК: Хиляди на протест пред парламента и Министерски съвет срещу правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ (СНИМКИ)

ТОП 2

ГОРЕЩО В ПИК: Хиляди на протест пред парламента и Министерски съвет срещу правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ (СНИМКИ)

240024
на 10.06.2023
ГОРЕЩО В ПИК: Хиляди на протест пред парламента и Министерски съвет срещу правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ (СНИМКИ)

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Два протеста срещу правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ се провеждат в момента пред Народното събрание.

препоръчано

Единия е на "Възраждане", а другият - на партия "Левицата". 

Пред парламента звучат възрожденски песни, развяват се стотици български флагове и знамена на "Възраждане".

Затворен за движение е булевард "Цар Освободител". Симпатизантите на "Възраждане" от цялата страна са категорични, че новоизбраното правителство е подвластно на американското правителство. Някои искат оставката му, а други - и съд за участниците.

На мястото тече и подписка за референдум за забрана на джендър обучението на деца и ученици.

Протестиращите издигнаха лозунги "Оставка на кабинета Борисов 4 (ППДБ-ДПС-ГЕРБ-СДС)" и за нови предсрочни избори.

"Това правителство трябва да си тръгва още днес. Готви се национално предателство - пътуване на точно определени чиновници до САЩ за продажбата на "Булгартрансгаз". Същите след това нямат право да коментират посещението си. Вече е определено кой ще купи българската газопреносна мрежа. Губим енергийния си суверенитет. Ще стане колония на американските енергийни интереси", алармира депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев.

Той призова за оставка новия кабинет, която да бъде депозирана още идния понеделник. 

"Въпрос на време е тези хора да паднат от власт", заяви народният представител Искра Михайлов.

Чуха се възгласи, че парламентът се е превърнал във филиал на US-посолството, което иска да замени лъвовете с американския орел. 

"Само преди две седмици шефовете на българските служби и на контраразузнаването каза, че старото редовно правителство е работило в полза на други държави, че е имало шпиони в правителството. Ако България беше истинска независима държава, хората, които бяха разобличени от шефовете на българските служби, тези чужди агенти трябваше да бъдат арестувани още в Народното събрание, защото са предатели и изменници.

Нищо от това не се случи. Нещо повече - изменниците решиха да направят правителство на всяка цена. Но това не е правителство - това е американски режим, създаден в американското посолство, назначено и инсталирано пряко от американския посланик. Те извършват убийство на един народ. България е колония, която се управлява от хора, които искат да заличат българския народ. Дошло е време разделно - или ние, българите, или те!", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. 

От парламента протестиращите се пренесоха и пред Министерски съвет, където ги очакваше засилено полицейско присъствие.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК