ГОРЕЩО В ПИК! Човек на Ваня Григорова и Мая Манолова забъркан в далавера с европари (СНИМКИ)

Акценти

ГОРЕЩО В ПИК! Човек на Ваня Григорова и Мая Манолова забъркан в далавера с европари (СНИМКИ)

264285
на 04.06.2024
ГОРЕЩО В ПИК! Човек на Ваня Григорова и Мая Манолова забъркан в далавера с европари (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Водачът на листата на Ваня Григорова и бивш областен управител на Сливен – Минчо Афузов се оказа в далавера с усвояването на евросредства.

препоръчано

ПИК научи, че срещу него има подаден сигнал в НАП и КПКОНПИ за предоставяне на документи с невярно съдържание при кандидатстване за 5 (пет) милиона лева по европейска програма.

През 2023 г. Министерство на иновациите и растежа обявява процедура чрез подбор по линия на Националния план за възстановяване и устойчивост BG-RRP-3.007 Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии и за привличане на инвестиции („AttractInvestBG“).

Минчо Афузов кандидатства по въпросната програма за изграждането и развитието на индустриален парк „ГРИЙНЯРД ТЕХ ПАРК”, като капиталът на дружеството е 1 303 340.00лв, съвкупност от внесен капитал и непарична вноска (като за непаричната вноска има основания да се счита, че е парцел с площ 120 декара, закупен на ниска цена и спекулативно оценен от оценител на в пъти по-висока, за да се вдигне стойността на дружеството).

Управител на дружеството е Галя Йовчева Афуза – съпруга на Минчо Афузов, а съдружници в него са АФУЗОВ - 1,303,315.00 лв - 100.00% дял (свързан с 1 фирма) и АЛГОЛЕКС - 25.00 лв - 0.00% дял (свързан с 1 фирма). Фирмата е регистрирана през юни 2023 г.,а през септември има промяна в дяловете, съответно:
Промяна съдружници:

- АФУЗОВ - 475 лв - 0.04% дял

- АЛГОЛЕКС - 25 лв - 0.00% дял

+ АЛГОЛЕКС - 25 лв - 0.00% дял

+ АФУЗОВ - 1303315 лв - 100.00% дял

Краен срок за подаване на документи за процедурата е 02.11.2023 година.

От Списък с предложенията за изпълнение на инвестиции, които не се допускат до техническа и финансова оценка по процедура за предоставяне на средства на крайни получатели от механизма за възстановяване и устойчивост BG-RRP-3.007 "Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии и за привличанен а инвестиции („ATTRACTINVESTBG“) е видно, че:

на ГРИЙНЯРД ТЕХ ПАРК на Афузов е отказано финансиране, поради подадени документи с невярно съдържание, а именно – липсва влязъл в сила ПУП!

Предложението за изпълнение на инвестиции не отговаря на изискванията на т. 8.2 „Допустими категории дейности“, подт. 2), т. 16 „Списък на документите, които се подават на етап кандидатстване“, подт. 27) от Условията за кандидатстване по процедурата и Критерий № 28 от Критериите за административното съответствие на предложенията за изпълнение на инвестиция от Критерии и методология за оценка на предложения на крайни получатели за изпълнение на инвестиции (Приложение 18 към Условията за кандидатстване): Съгласно т. 16, подт.27) „Списък на документите, които се подават на етап кандидатстване“ от Условията за кандидатстване, кандидатът следва да представи подробен устройствен план (ПУП) на индустриалния парк/зона, ведно с документ, който удостоверява влизането му в сила.

Съгласно т. 8.2 „Допустими категории дейности“, подт. 2) от Условията за кандидатстване по процедурата: „С оглед на сроковете за изпълнение на Инвестиция C3.I1 от ПВУ, за извършване на тези дейности (с изключение на Дейност 1), към момента на кандидатстване трябва да бъде представено удостоверение за влязъл в сила подробен устройствен план (ПУП) за съответния индустриален парк/зона, както и документ/и за собственост на имота/ите и/или придобити вещни права, необходими за изграждането на предвидените обекти, на територията на индустриалния парк/зона.“

Към предложението за изпълнение на инвестиция не е представен ПУП на индустриалния парк. След изпратено уведомление за установени нередовности, кандидатът е представил ПУП, одобрен със Заповед № РД-З-1420/16.11.2023 г. на кмета на община Сливен. Представен е и констативен акт за влизане в сила на одобрения ПУП, съгласно който ПУП е влязъл в сила на 25.01.2024 г.

Въпреки подадените документи с невярно съдържание за кандидатстването за сума от 5 милиона, Минчо Афузов е толкова уверен в протекциите, с които се ползва, че подава и искане за ОВОС на въпросния обект от РИОСВ Стара Загора – на 08.11.2023 г.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК