ГОРЕЩО В ПИК TV! Борисов клекна пред ДБ и ПП - създава временна комисия за хартиената бюлетина (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Час Пик ГЛАВНА

ГОРЕЩО В ПИК TV! Борисов клекна пред ДБ и ПП - създава временна комисия за хартиената бюлетина (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

97391
на 20.11.2022
ГОРЕЩО В ПИК TV! Борисов клекна пред ДБ и ПП - създава временна комисия за хартиената бюлетина (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път клекна пред "Продължаваме промяната" и "Демократична България" и се съгласи с идеята им за създаване на временна комисия, която да разгледа промените в Изборния кодекс.

препоръчано

Борисов предлага единствено комисията да работи 7 или 10 дни, но не и един месец.

"Площадната демокрация стана модерна. Говори се, че ГЕРБ, БСП, ДПС искали да се върнат. Само допреди месец ние ги победихме по техните правила. Не го правим заради БСП и ДПС, хората искат да има и хартия, каза Борисов.

Той попита какъв е този панически страх, че може да им се вземе флашката. Готови сме да сме съвносители по проекта за Избирателен кодекс на ДБ и ПП, каза Борисов. Той не бил съгласен обаче срокът да е един месец, защото това означавало, че държавата се тласка към нови избори.

Според Борисов няма никакви основания да се бърза с този закон. Трябва пред камерите да се реши въпросът с флашките и кода. Не искам да се мисли, че това го предлагаме под уличен натиск. Това ескалиране, каквото стана пред дома на Йордан Цонев, ще доведе до гражданска война, това ли искат те, предупреди Борисов, като сравни демокрацията на Кирил и Асен с шпицкоманди. Защо правим избори, щом ще ни диктуват от някакво малцинство. Затова трябва да се формира правителство, дори то да е от експерти. Трябва обществото да бъде убедено, че не се правят изборни фалшификации. Ние осигурихме парите, ЦИК - машините, но тогава още Карадайъ ме предупреди какво ще се случи с машините. Трябва агенция по киберсигурност. Затова не среднощно, а пред камерите трябва да се реши, каза Борисов. Той иска разговор с всички партии. Дяволът е в детайлите, затова трябва да чуем IT специалистите, за да се успокоят хората, каза Борисов. Той обаче е категоричен, че голямата част от хората искат да се гласува с хартии.

"Хората искат хартиена бюлетина. Ако айтитата ни убедят в честността, няма да превръщаме машините в скъпи принтери", обясни той на въпрос на ПИК дали ще оттеглят подкрепата си за хартиената бюлетина, ако айти специалистите ги убедят в честността на машините.

На друг въпрос на ПИК защо дава крачка назад всеки път, когато вечните протестиращи излязат на площада, както е в случая с хартиената бюлетина, Борисов отговори: "Защото ми е мила родината."

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК