Вход
София
Времето в София 8 o C

ГОРЕЩО В ПИК TV! Борисов след срещата с евролидерите: Да бъдем единни! Както Ангела Меркел каза - един лист да не може да мине между нас (ОБНОВЕНА)

ГОРЕЩО В ПИК TV! Борисов след срещата с евролидерите: Да бъдем единни! Както Ангела Меркел каза - един лист да не може да мине между нас (ОБНОВЕНА)

на 17.05.2018
6032
38
ГОРЕЩО В ПИК TV! Борисов след срещата с евролидерите: Да бъдем единни! Както Ангела Меркел каза - един лист да не може да мине между нас (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
17.05.2018
38
6032

Българският премиер Бойко Борисов и лидерите на Европейския съюз съобщават резултатите от първата Среща на върха, проведена в София в рамките на българското европредседателство под надслов "Европейски съюз - Западни Балкани".

Доналд Туск и Бойко Борисов обсъждат напрежението в Близкия Изток</p><p>

Доналд Туск и Бойко Борисов обсъждат напрежението в Близкия Изток

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск публикува...

на 16.05.2018

Евроинтеграцията на Западните Балкани е основният приоритет на българското европредседателство. Преодолян ли е препъни-камъкът Косово и за какво се разбраха европейските лидери? 

В началото на пресконференцията министърът на енергетика Теменужка Петкова и министърът на енергетика на Сърбия подписаха договор за интерконектор между двете страни. Последва подписването на още няколко договора между страни от Западните Балкани и ЕС.

"Искам да благодаря на премиера Борисов, на всички колеги и на целия екип, които направиха нещо прекрасно. Силно впечатлен съм, гледайки колко сте ефективни и решими и най-вече затова, че сте толкова ангажирани в провеждането на тази среща", обяви председателят на Европейския съвет Донлад Туск.

"Решихме след 2 години отново да направим такава среща в Хърватска. ЕС ще остане най-надеждният партньор на Западните Балкани. Обсъждахме как да подобрим връзките със Западните Балкани. Говорим за икономически връзки, инфраструктурни. Съгласихме се да удвоим средствата за Еразъм, за да може повече младежи да учат в ЕС. Съгласихме за намаляване на цените на роуминга и за намаляване на банковите гаранции", добави той.

"Програмата за свързаност не е алтернатива за разширението. Това е начин да се използва времето от днес до утре по-добре, отколкото преди. Не виждам друго бъдеще за Западните Балкани освен ЕС", категоричен е Доналд Тукс.

"Мястото на Западните Балкани е в нашата общност. Снощи се договорихме, че ЕС ще засили своята рола в иновациите и цифровата програма. Конкретни решения очаквайте през юни. Говорихме за проекти като изкуствения интелект, както и за повече средства за инвестиции. Що се отнася за ядрената сделка с Иран, ние се обединихме ,че ще поддържаме сделката, докато Иран се придържа към нея. Готови сме за действия, ако бъдат засегнати интересите на Европа", каза още председателят на Европейския съвет.

"Искам да се присъединя към всички онези, които поздравиха българското председателство. Положихте много усилия за тази среща", обяви председателят на Европейския парламент Жан-Клод Юнкер.

"Обявените американски санкции няма да останат без ефект. Ние ще обърнем внимание на малкия и средния бизнес. Решихме да позволим на Европейската инвестиционна банка да посредничи за европейските инвестиции в Иран. Комисията ще продължи своето сътрудничество с Иран", добави той.

"По отношение на търговията между ЕС и САЩ, ние искаме неограничено изключение от предлаганите мерки с облагане на мита, ние сме готови да започне преговори с Трансатлантическите ни партньори. Готови сме със САЩ да обсъждаме реформа на Световната търговска организация. Няма да преговаряме с дамоклев меч, който да виси над главите ни", заключи Жан-Клод Юнкер.

"Искам да се извиня на всички софиянци за чудовищния трафик, който създадохме. Извинявам се, но мисля, че ползите за България са много повече. Искам да благодаря на всички лидери от ЕС, които дойдоха. Това е едно уважение не към мен, а към българския народ. Никой не помни имената, помни се думата България като успешно председателство", заяви премиерът Борисов.

Манфред Вебер: Срещата на върха е голям успех за Бойко Борисов

Манфред Вебер: Срещата на върха е голям успех за Бойко Борисов

Срещата на върха е голям успех за Бойко Борисов. Той успя...

на 16.05.2018

"Видяхте, че днес президентът Вучич и президентът Тачи си стиснаха ръцете и подписаха общи договори. Нещо, което до днес изглеждаше невъзможно", каза още той.

"Ако Западните Балкани олицетворяват една страна, тя ще е по БВП 6 млрд. евро. Това е БВП на Словакия. Днес всички тези два дни, радости, тъги и усилия, които полагаме, е да приемем икономика, колкото Словакия, с население по-малко от Румъния. Е, това ли плаши ЕС? Това ли са големите страхове? Не е ли по-добре тези държави да се стараят да покрият европейските критерии, а не да оставим друго геополитическо влияние в тези страни", добави министър-председателят.

"Всички си тръгнаха от срещата с по едно наум. Днес Ангела Меркел, Еманюел Макрон и Тереза Мей направиха доста символична разходка, както и снимката на Вучич и Тачи, както и договореностите между Ципрас и Заев", обяви Борисов.

"Трябва да бъдем единни. Както Ангела Меркел каза, един лист не трябва да мине през нас", добави той.

"Щастлив съм, че видяхте толкова подписани споразумения, включително и споразумението за интерконектора със Сърбия", коментира премиерът.

"Ако сравним този регион с други части на Европа, може да кажем, че проблемите на глава от населението са доста повече от Германия и Франция взети заедно. Днес за всички трябва да бъде ясно, че това е една доста важна стъпка към интегрирането на Западните Балкани в ЕС", разкри Доналд Туск.

"Сега продължава в истинска работна обстановка с банките, министрите и премиерите, за да може реално утре да тръгнем с готови проекти", добави Борисов.

"Искаме да стартираме процеса за блокиращия статут със САЩ. Ние трябва да защитим нашите фирми и особено тези, които са инвестирали в Иран. Важното е да избегнем извънтериториалното въздействие на американските мерки", заяви Туск за въпрос за търговското напрежение между САЩ и ЕС. 

"Проблемът с нашите приятели отвъд океана е, че те са непредсказуеми. Проблем е, когато най-големият ти приятел е непредсказуем. Имаме най-високи очаквания към Вашингтон. Нашето становище е да продължим нашето тясно сътрудничество с настоящата американска администрация, но за тази цел имаме нужда от по-малко капризи и по-предсказуем подход. Говорим за всички аспекти от геополитиката", подчерта той.

"Иран ни е нужен като надежден партньор. В наш интерес е да имаме реален контрол върху този процес. Това означава, че САЩ продължават да бъдат най-близкият ни партньор", заключи председателят на Европейският съвет.

Преди час, както ПИК съобщи, стана ясен текстът на общата декларация на лидерите (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА). Те се обединиха около 17 точки. 

Ето и пълният текст на декларацията след срещата на върха:

"Ние, ръководителите на Европейския съюз (ЕС) и на неговите държави членки, в консултации с нашите партньори от Западните Балкани и в присъствието на съответните заинтересовани страни от региона, днес стигнахме до следните заключения:

1. ЕС приветства споделената ангажираност на партньорите от Западните Балкани с европейските ценности и принципи, както и с визията за силна, стабилна и обединена Европа, основана на нашите исторически, културни и географски връзки и взаимни интереси в областта на политиката, сигурността и икономиката.

2. Като припомня срещата на високо равнище в Солун през 2003 г., ЕС потвърждава отново недвусмислената си подкрепа за европейската перспектива на Западните Балкани. Въз основа на постигнатия досега напредък партньорите от Западните Балкани отново потвърждават ангажираността си с европейската перспектива като свой категоричен стратегически избор и с активизирането на своите усилия и взаимна подкрепа. Надеждността на тези усилия зависи от ясното информиране на обществеността.

3. ЕС е решен да укрепи и засили своята ангажираност на всички равнища в подкрепа на политическата, икономическата и социалната трансформация на региона, включително чрез засилена помощ, въз основа на постигнатия от партньорите от Западните Балкани съществен напредък в областта на принципите на правовата държава и на социално- икономическите реформи.

4. ЕС приветства ангажираността на партньорите от Западните Балкани с върховенството на демокрацията и принципите на правовата държава, по-специално борбата с корупцията и организираната престъпност, доброто управление и зачитането на правата на човека и правата на лицата, принадлежащи към малцинства. Ефективното изпълнение на реформите от тяхна страна се крепи на тези основи. Гражданското общество и независимите медии играят ключова роля в процеса на демократизация.

5. ЕС подкрепя ангажимента на партньорите от Западните Балкани да продължат да укрепват добросъседските отношения, регионалната стабилност и взаимното сътрудничество. Това включва по-специално намирането и изпълнението на окончателни, приобщаващи и обвързващи решения на двустранните им спорове, които се коренят в наследството от миналото, и полагането на допълнителни усилия за помирение.

6. Създаването на тесни връзки и възможности в рамките на региона и с ЕС е от основно значение за сближаването на гражданите и икономиките ни, както и за подобряването на политическата стабилност, икономическия просперитет и културното и социалното развитие. Въз основа на постигнатия напредък, включително чрез регионални инициативи, се ангажираме да повишим значително свързаността във всичките ѝ измерения: в областта на транспорта и енергетиката, цифровата и икономическата сфера, както и между хората.

7. ЕС е съгласен да насърчава благоприятна за пазара и инвестициите среда в Западните Балкани, за да се постигне по-бърз напредък към цифрова икономика и устойчиви и благоприятни за климата общества в съответствие с Парижкото споразумение. Енергийната сигурност ще бъде приоритет, включително чрез подобрена енергийна ефективност, по-добри трансгранични междусистемни връзки, диверсификация на източниците и маршрутите, както и балансиран енергиен микс, в който по-добре е интегрирана енергията от възобновяеми източници.

8. Специално внимание ще бъде отделено на създаването на нови възможности за младите хора, като същевременно се гарантира, че това допринася за социално- икономическото развитие на Западните Балкани.

9. За тази цел ЕС приветства ангажимента, поет от партньорите от Западните Балкани, наред с другото, да ускорят прилагането на достиженията на правото съгласно Договора за създаване на енергийна общност и Договора за създаване на транспортна общност, да премахнат всички административни пречки на границите, да завършат изграждането на регионалния пазар на електроенергия и спешно да изпълнят многогодишния план за действие от юли 2017 г. за изграждането на регионално икономическо пространство. ЕС ще продължи да подкрепя тези усилия.

10. ЕС и партньорите от Западните Балкани имат много общи предизвикателства в областта на сигурността, които изискват координирани индивидуални и колективни действия. Чрез съвместна работа можем да се справим ефективно с тези предизвикателства. Сътрудничеството ни по отношение на пресичането на незаконните миграционни потоци доказа стойността си и ще продължим да го развиваме.

11. За борбата с тероризма и екстремизма, включително финансирането, радикализацията и връщането на чуждестранните бойци терористи, е нужно засилено сътрудничество помежду ни.

12. ЕС и партньорите от Западните Балкани признават, че резултатите в борбата с корупцията и организираната престъпност са от съществено значение за политическата и социално-икономическата трансформация на региона, както и за регионалната стабилност и сигурност, съответстващи на висшия интерес на гражданите им. ЕС приветства ангажираността на партньорите за предприемане на решителни действия — в сътрудничество с ЕС и помежду им, срещу трафика на хора, отглеждането на наркотици и контрабандата на хора, наркотици и оръжия.

13. ЕС приветства приноса на партньорите от Западните Балкани за общата външна политика и политика на сигурност (ОВППС) във всичките ѝ аспекти и очаква постепенно задълбочаване на сътрудничеството в тази област, особено по-голяма степен на хармонизиране, по-специално по въпроси, отнасящи се до значителни общи интереси.

14. С дезинформацията и други хибридни дейности ще се борим съвместно чрез по-голямо сътрудничество в областта на устойчивостта, киберсигурността и стратегическата комуникация.

15. За да ускорим подобряването на живота на нашите граждани в областта на свързаността и сигурността с оглед на европейската перспектива на Западните Балкани, днес ЕС стартира приложената към настоящата декларация приоритетна програма от София за ЕС и Западните Балкани, стъпвайки на съответните аспекти от приетото на 6 февруари 2018 г. съобщение на Комисията.

16. ЕС приветства намерението на Хърватия да бъде домакин на среща на върха между ЕС и Западните Балкани по време на председателството си през 2020 г.

17. Отбелязваме, че нашите партньори от Западните Балкани са съгласни с изложените по- горе точки. Приложение към декларацията Приоритетна програма от София Засилване на подкрепата за принципите на правовата държава и доброто управление

• Засилване на подкрепата за съдебната реформа и усилията за борба с корупцията и организираната престъпност, включително изграждане на капацитет за превенция на корупцията

• Разширяване на консултативните мисии в сферата на правовата държава с по- голямо подпомагане от държавите членки и от ЕС

• Засилване на мониторинга на реформите чрез по-систематични мисии за партньорски проверки по конкретни случаи

• Въвеждане на мониторинг на съдебните процеси в областта на тежката корупция и организираната престъпност

• Работа за по-добро измерване на резултатите в съдебната реформа

• Поетапно предоставяне на подкрепа за Западните Балкани в областта на независимите и плуралистични медии и гражданското общество чрез Европейския фонд за демокрация Засилване на ангажимента в областта на сигурността и миграцията

• Активизиране на съвместната работа за борба с тероризма и предотвратяване на радикализацията и насилствения екстремизъм, в съгласуваност с инициативата за борба с тероризма в Западните Балкани

• Значително засилване на оперативното сътрудничество в борбата с международната организирана престъпност в приоритетни области като огнестрелни оръжия, наркотици, контрабанда на мигранти и трафик на хора

• Изготвяне на обновен план за действие за сътрудничеството в областта на огнестрелното оръжие с цел по-ефективна борба с незаконните огнестрелни оръжия и големите запаси от оръжия

• Увеличаване на подкрепата за изграждане на капацитет в областта на киберсигурността

• Засилване на сътрудничеството в областта на миграцията и управлението на границите

• Допълнително засилване на сътрудничеството между служителите за връзка, разположени от ЕС (Европейската комисия и Европейската агенция за гранична и брегова охрана), държавите членки и компетентните органи от Западните Балкани

• Създаване на междуведомствена специална работна група на ЕС по въпросите на ПВР, координирана от Комисията

• Задълбочаване и разширяване на сътрудничеството и диалога по същество относно Общата външна политика и политика на сигурност/Общата политика за сигурност и отбрана

• По-нататъшно развитие на сътрудничеството по линия на дейностите, свързани с хибридните заплахи, включително посредством засилване на стратегическата комуникация Подкрепа за социално-икономическото развитие и поставяне на специален акцент върху младите хора

• Разширяване на Инвестиционната рамка за Западните Балкани за допълнително привличане и координиране на инвестициите от двустранни донори и от международните финансови институции

• Съществено стимулиране на предоставянето на гаранции от Инвестиционната рамка за Западните Балкани за привличане на частни инвестиции

• Увеличаване на подкрепата за образованието, по-специално стартиране на пилотен проект за мобилност в областта на професионалното образование и обучение

• Удвояване на финансирането по линия на програмата Еразъм+ за региона, включително създаване на „Лаборатория за младежта на Западните Балкани“ през 2018 г., която да осигурява платформа за иновативно изработване на политики, насочени към потребностите на младите хора, и да се бори с „изтичането на мозъци“

• Разширяване на обхвата и на рамките на Регионалната служба за младежко сътрудничество и въвеждане на схема за мобилност в региона

• Гарантиране на напредък в реализирането на регионалното икономическо пространство, включително засилване на работата по признаване на квалификациите, както и напредък при улесняването на търговията в рамките на Западните Балкани

• Напредък на Босна и Херцеговина и Сърбия в процеса на присъединяването им към Световната търговска организация Увеличаване на свързаността

• Стартиране на нов пакет от проекти в областта на свързаността (със значителен размер безвъзмездни средства от ЕС като стимул) чрез Инвестиционната рамка за Западните Балкани, включително подкрепа за „синята магистрала“ и „магистралата на мира“ (Ниш—Прищина)

• Подкрепа за по-активно използване на възможностите по линия на настоящите разпоредби на Механизма за свързване на Европа на Западните Балкани

• Разширяване на енергийния съюз на ЕС с цел обхващане на Западните Балкани, като се постави акцент върху енергийната сигурност и диверсификацията на източниците и доставчиците, включително стратегия на регионално равнище за извличане на ползи от възобновяемите източници на енергия, по-специално водноелектрическата енергия

• Завършване на изграждането на регионалния пазар на електроенергия на Западните Балкани и осигуряване на интегрирането му във вътрешния пазар на електроенергия на ЕС, включително посредством инициативата за свързаност на газопреносната система в Централна и Югоизточна Европа (CESEC)

• По-голяма подкрепа за създаването на единно регулаторно пространство и провеждането на ефективен процес на реформи на енергийния пазар в контекста на Договора за Енергийната общност

• Подписване на споразумение/меморандум за разбирателство за газопреносната връзка България—Сърбия

• Започване на изпълнението на Договора за Транспортната общност и на пълноценното функциониране

• Подписване на споразумението за седалището на Договора за Транспортната общност (Белград)

• Одобряване на декларацията на министрите на транспорта от дните на TEN-T в Любляна, включително плана за действие за списъка на приоритетните гранични пропускателни пунктове

• Одобряване на декларацията на министрите на транспорта относно пътната безопасност от дните на TEN-T в Любляна и на плана за действие към нея

• Подкрепа за нова стратегия за железопътния транспорт, за да могат Западните Балкани да бъдат включени в основната мрежа и пазар на ЕС Програма в областта на цифровите технологии за Западните Балкани

• Стартиране на програма в областта на цифровите технологии за Западните Балкани, включително пътна карта за улесняване на понижаването на цените на роуминга

• Стартиране на пакет за съществена техническа помощ за набелязване на потенциални инвестиции в цифровата област (включително широколентов достъп) чрез Инвестиционната рамка за Западните Балкани/Инструмента за предприсъединителна помощ Подкрепа за помирението и добросъседските отношения на Западните Балкани

• Подкрепа за борбата с безнаказаността чрез подпомагане на Механизма за международните наказателни трибунали и на специализираните състави за Косово* посредством EULEX

• Разкриване на компонент в програмата на ЕС „Творческа Европа“

• Насърчаване на задълбочаването на връзките между гражданските общества на Западните Балкани, включително посредством подпомагането на проектите по линия на фонда за Западните Балкани Настоящата приоритетна програма ще се изпълнява по начин, неутрален по отношение на статута, и без да се засягат обсъжданията на следващата многогодишна финансова рамка. * Това название не засяга позициите по отношение на статута и е съобразено с Резолюция 1244 (1999) на Съвета за сигурност на ООН и становището на Международния съд относно обявяването на независимост от страна на Косово.

 

Сподели:
свързани новини
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов се среща с Доналд Туск (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов се среща с Доналд Туск (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Mинистър-председателят Бойко Борисов ще разговаря с...
на 16.05.2018
Напиши коментар »
(38)
1
Толкова прегръдки и целувки им удари на тези лидери, че те дълго време ще се обезпаразитяват от това лигавене
2
ДОСЕГА БЯХ РУСКИ КОМУНИСТ ОТ ДНЕС СТАВАМ ЕВРОПЕЙСКИ КОМУНИСТ.
3
Наядоха се,напиха се и сега остава само да акат!!!Толкова много работа свършиха!!
4
Докато Борисов твори история, каунчо затваря буркани или бере ягоди някъде си.....РЕСПЕКТ ГОСПОДИН ПРЕМИЕР!!!
5
МА КОЛКО МИ Е УБАВ НАШИЯ,КАТО ГО ГЛЕДАМ И МИ Е ЕДНО ГОРДО,ГОРДО,ТА ЧАК МИ ИДЕ ДА ФРЪКНА И НИКОГА ДА НЕ СИ ДОЙДА В БЪЛГАРИЯ!ВСИЧКО ТОВА БЕШЕ ,КАТО В ОНАЯ ПЕСЕН-В СЕЛСКАТА БАНЯ ГОЛЯМ КЕФ............МИ МАЙ ТОВА ПРАВИХА?!?!?
6
"Твори" грънци.Просто е домакин на среща,защото с козарска помощ се е избрал за премиер
7
Като знаем, а добре знаем, колко е богат речника на Човека Слънце, как владее чужди езици, на съвременния Бай Ганьо от село Б, освен да ги прегръща и лензи, да ги гледа като паленце в очите, друго не му остава. Рядко се ражда такъв смешник и за наша "радост" ни се натриса като премиер като сам се избира за премиер.
8
Френския пиндел дойде разгащен Меркел си бръкна дълбоко в джоба на панталона-там е ключа за Бараката,-)
9
Може да е неграмотен но поне е дебел.
10
Гeлĸмитĸ eбиди cpĸщy Бългopия. Чъpчил: Poмe бългopитĸ cи aoзвoт: "Чĸcтитo бoня!". Heлтĸp: Cĸ co aecмoти злeдĸи, бият и пoлят Копирано от http://www.168chasa.bg/article/6867420 © www.168chasa.bg
11
Много злоба, много завист от Червените боклуци! Ако тези усилия на БСП бяха насочени в правилна посока, а не за лично обогатяване, България щеше да е Рай! Като се почне от Луканов, Виденов, Царя, Костов, Станишев, Орешарски и Служебното, на Фатмака правителство, по 1 км да бяха построили, щяхме да сме бетер Дубай! Ама пуста, червена лакомия, не наядоха се Позитанци!
12
Голяма чест хора. Боце е Шефа на Западната опора, наречена "Задника".
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Пак ще си говорим за листа след срещата меркел тръмп др седмица. Ясно е защо юдеите вкараха санкции срещу ес само и само да спрат сп2, някак си не става с трима сенатори, а директно с бухалката... От къде на къде сащ ще казват кой какви тръби ще прекарва? Аз питам ли ги ко праят в мексиканския залив? Да ви е а май ката лицемерна и нагла еврейска. Меркел ще продаде всички, както бб превозвачите. Всеки в тоя ес вече се спасява, някои стоплят веднага други като бб когато европарламента се опразни......и му спрат тока за неплатени сметки
15
И в доходите да сме единни !
16
отговор на коментар
Там не влиза лист а цяла гора...
17
Браво на коментиращите, добре се посмях, да сте живи и здрави и все така да ни веселите!
18
Тия Западни балкани ми дойдоха в повече напоследък, лягам, ставам все с тях. Даже започнах да се питам, а за Източните балкани някой мисли ли въобще, или те така и така са в НАТО и ЕС, значи кучета ги яли. Смешно и жалко е да гледам как ББ се опитва с всички сили да изпълни възложените му от кукловодите задачи. Каква е въобще ползата на България от това европредседателство.
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
ДРУГО СИ БЕШЕ КОГАТО НЯМАХМЕ НИКАКВО МНЕНИЕ ПО НИКОЙ ВЪПРОС И ВСИЧКО НИ ДИКТУВАХА ОТ МАСКВА.
21
Бойко е като "Тръмп на Балканите". Взел се е за голяма работа ,а всъщност изобщо незнае какво прави. Хахаха
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
НАПРАВИ НИ ДОСТОЙНИ И РАВНОПРАВНИ ГРАЖДАНИ НА ЕВРОПА. ВСЕКИ БЪЛГАРИН ТРЯБВА ДА Е ГОРД ОТ СЛУЧИЛОТО СЕ В ДНЕС СОФИЯ. ЕВРОПА НИ ДОЙДЕ НА КРАКА И НИ ЗАЧИТА МНЕНИЕТО КАТО РАВНИ И С НУЖНОТО УВАЖЕНИЕ, КАТО БЛАГОДАРИ ЗА ИНИЦИАТИВИТЕ НА НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО. А СЪСЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ ОТ ВРАЖДЕБНИ И ОТКРОВЕНИ ВРАГОВЕ "БОЙКО" ПРЕВЪРНА В ПРИЯТЕЛИ.БОЙКО СТАНА МАРКА В ЕВРОПА.
24
ХОРА , БЕ КАЗАНО , УВАЖАВАЙ ТЕЗИ , КОИТО СИ ИЗБРАЛ --------- НАСРЕЩА САМО ЛИГАВЕНЕ , НИХИЛИЗЪМ И САМОУНИЖЕНИЕ ----- НАРОДЪТ НЕ ПРОЩАВА НА ТАКИВА !!
25
И ква стана тя? Дойдоха Сульо и Пулью, напълнихме им търбусите с отбрано ядене и пиене,дето нашта тиква си би по гърдите и обещаваше че ще ги хрантути с палмово масло,ПОТУПАХА ГО ПО РАМОТО и накрая НИ-ЩО не решиха ,ни за западни балкани ,ни за шофьорите.
26
БРАВО,БОЙКО,ПОКАЗА КЛАСА,ИНТЕЛИГЕНТЕН И УМЕН ПОЛИТИК,НЕ КАТО СЕЛСКАТА ТАРИКАТКА НИНОВА,ДЕТО ИЗЛЪГА ЦЯЛ НАРОД И СЕ ОЯДЕ ОТ КРАЖБИ,ДА ГНИЕ В ЗАТВОРА,ДАНО!!!
27
То не бе „ексклузивно“, то не бе „историческо“, то не бе „феноменално“ – всите слугински медии на властта се посраха днес. Всъщност, направо се насраха. Eдинствен сайта BIG5 го написа в прав текст: „Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер дойде пиян като мотика на срещата на ЕС с представители на Западните Балкани. Тя започна с почти час закъснение. Хора от екипа на организацията обясниха пред BIG5, че заради политика от Люксембург организацията се е объркала и се забавила заради пиянството на Юнкер. Неговите хора едвам са го свестили и са го вдигнали на крака след нощния банкет, който си е спретнал у нас. Бойко Борисов се е опитал да спре купонджията, но не е успял да го укроти. Юнкер имаше и свой личен асистент – председателят на Европейския съвет Доналд Туск. Полякът буквално крепеше залитащия Юнкер в НДК и му подсказваше какво да прави, за да спази протокола...Лидерите на ЕС отново се ангажираха да сплотят държавите от Западните Балкани и да ги доближат до съюза, но не говорят за членство, а само за „европейска перспектива“. Това става ясно от Декларацията от София, приета след проведената в българската столица среща на върха ЕС-Западните Балкани, която е първата в този формат за последните 15 г. Но декларацията намеква за засилване на влиянието на ЕС на Балканите на фона на апетитите на Китай и Русия. В края на пресконференцията Юнкер си тръгна и не обърна внимание на журналистите, за разлика от Туск. Борисов също беше видимо ядосан заради конфузната ситуация и си замина с Екатерина Захариева.“
28
”Българският министър-председател Бойко Борисов крачи по червения килим като широкоплещест охранител - в очакване на важните гости, които пристигат с черни лимузини и заради които улиците на София са се превърнали в строго охранявана зона”, се казва в репортаж на ”Ханделсблат” от София, писан в навечерието на срещата на върха на ЕС за Западните Балкани.
29
СВЕТЪТ ЦЕЛИЯ СЕГА БЪЛГАРИЯ ГЛЕДА . НАШИЯТ БОИКО Е ЕДИН ИСТИНСКИ НАЦИОНАЛЕН ГЕРОИ .БОИКО БОРИСОВ НАПРАВИ ЗА БЪЛГАРИЯ ТОЛКОВА ДОБРИ НЕЩА ПО ВРЕМЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО СИ ,КОЛКОТО .СОЦ-КОМУНИСТИТЕ ЗЛИНИ ДОКАРАХА НА РОДИНАТА НИ. ЗАТОВА ЗАВИЖДАТ И ГАЗ ПИКАЯТ. ФЪРЧИЛКО ,СЛАНИНОВА И ПОДОБНИТЕ ИМ РУСКИ ПОДМЕТКИ СА НИЩОЖЕСТВА ,КОИТО ИСТОРИЯТА ИЗХВЪРЛИ НА БОКЛУКА. ГЕРБ НАИСТИНА Е ЕВРОПЕИСКА НАРОДНА ПАРТИЯ .БЪДЕЩЕТО НА БЪЛАРИЯ ЗАВИСИ ОТ ВСИЧКИ НАС ,КОИТО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ПОДКРЕПЯМЕ И ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ И БОИКО БОРИСОВ ,ЗА ДА ИМА ЩАСТЛИВО БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ И НАШИТЕ ДЕЦА.
30
ОБЩИ ПРИКАЗКИ ОТ ХИЛЯДА И ЕДНА НОЩ!!!!!!ПО ИНТЕРЕСЕН Е ВЪПРОСА: КАКВИ МЕРКИ СЕ ПРЕДПРИЕМАТ , ЗА ДЕЙСТВИЕ СРЕЩУ КОРУМПИРАНИ ДЪРЖАВИ , БЕЗ НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА !!!!!ТАКИВА ДЪРЖАВИ ДА СЕ ОТСТРАНЯВАТ ОТ ЕС !!!!ДРУГОТО СА АЛА БАЛА ПРИКАЗКИ В ТОЧКА 4!!!!!!!!РАЗХОДИХА СЕ ХОРАТА БОКО ГИ ГУШНА И ВЕЧЕ СЪС СИГУРНОСТ Е НАЙ ВЕЛИКИЯТ НАПАЛИОН!!!!!!
31
.........БОРИСОФ ?.....АЗ !.....ДЕДО УНКЕР ИСКА МАСАЖЕ !.....ИДЕ !.....ТЕРЕЗКА СА НАПИКАЛА !.....ПРАТИ ЛИЛКЯ !.....ИДЕ !.....ПИШОН ИСКА ПОРНОУ С БРИЖИТЕ БАРДО !....НОСИМ !.....МОГЕРИНИ ИСКА ДВАМА ЖАНДАРМЕРИЗТИ !......ЛЕЛЕ !.....?......
32
Държавата ни от създаването си до днес не е посещавана от целия европейски елит! Голямо признание, уважение. Простаците, вместо да се радват, гордеят, пишат празнословни текстове.
33
отговор на коментар
Kво ми пука че света е широк,когато мен чепика ме стяга.85 евра пенсия и 250 евра заплата за 3/4 от населяващите Кочината.Колкото в Сомалия.А тва че някакви гащници с по 20000 евра заплати се събрали нкъде си и както винаги нищо същественно не решили ми е през крачола
34
Каквото и да се каже тази среща има значение за Бъдещето ! Дано след години стигнем статута и оптимизма на обикновените граждани от централна ЕВРОПА !!!
35
Лист хартия да не може да мине ли ??? То цял ТИР мина , барабар с ремаркето и след него чака цяла колона , бе Бойко !!! Така че остави хубавите и захаросани , но празни думи , които май само думи ще си останат. Добре де , начеса ли си самолюбието и "усещането" си за величие сега ? Ако е така , сега направи така , че да няма повече СУДЖУК истории , българите да не ходят да работят в чужбина , свали корупцията и намали байганьовщината си. Поне това ще ни е от полза. Другото са празни приказки и безсмислено трошене на пари , които народа плаща !
36
От цялата дандания полза има само един на който му шият костюми всеки ден защото наддава като ШОП-Р за Коледа а тя Коледата му е съвсем близко !!!
37
защо се изхарчиха толкова пари като можеше всичко да се проведе в брюксел
38
И МРЪСНО СЪЩЕСТВО,ГНУСНО И ОТВРАТИТЕЛНО ОТ КОМУНИСТА-ПРЕСТЪПНИК
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

- Скъпи, как изглеждам?
- Скъпа... Важното е да сме живи и здрави!

няма нови новини
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
сега
1466
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Волен Сидеров проговаря ексклузивно - какво ще е бъдещето на обединените патриоти, съюза му с Николай Бареков и отношенията с Бойко Борисов (ОБНОВЕНА)
x
5 храни и напитки, които да приемате след тренировка
x